Lóbalzsam: Az ízületi és izomfájdalmak hatékony ellenszere

A frissítő hatású, intenzív illataromával rendelkező lóbalzsam jó szolgálatot tehet a reumatikus és ízületi panaszok enyhítésében, az izomfájdalom csillapításában, intenzív fizikai aktivitást követően pedig hozzájárulhat az izomláz megelőzéséhez. Írásukban bemutatjuk a lóbalzsam összetevőit és felhasználási területeit, valamint megosztunk néhány tippet az ízületi és izomfájdalmak elkerüléséért.

Mi is az a lóbalzsam?

A lóbalzsam egy természetes növényi kivonatokat tartalmazó bőrápoló készítmény, melynek ízületi és izomfájdalmak kezelésében való hatékonyságát már évszázadok óta számon tartja a néphagyomány. Könnyen kenhető és gyorsan felszívódik, gyógynövény-komponenseinek köszönhetően intenzív illataromával bír. Hatásától függően megkülönböztetünk hideg és meleg lóbalzsamot - az alábbiakban az intenzív hűsítő hatással rendelkező, hideg lóbalzsamként is ismert balzsamtípust fogjuk bemutatni.

Milyen esetben nyúljunk a lóbalzsamhoz?

Értékes növényi összetevői révén a lóbalzsam hatékony segítséget nyújthat az alábbiakban:

  1. Csillapítja a reumatikus, ízületi eredetű fájdalmak intenzitását.
  2. Csökkenti a gyulladást és a gyulladás okozta kellemetlen panaszokat.
  3. Kellemes, hűsítő érzést nyújt a fájdalmas területeken, gyorsan felszívódik, hatása szinte azonnal érezhető.
  4. Enyhíti az izommerevséget és az izomfájdalmat.
  5. Intenzív fizikai aktivitást követően alkalmazva hozzájárul az izomláz megelőzéséhez.
  6. Migrén vagy fejfájás esetén a halántékra kenve nyugtató hatással bír. 
  7. Könnyű kenhetőségének és gyors felszívódásának köszönhetően masszázsolajként is alkalmazhatjuk, illata és hűsítő hatása révén segít az ellazulásban.
Figyelmeztetés: Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a lóbalzsam nem helyettesíti az orvosi kezelést, ízületi és izomfájdalmak esetén mindenképp forduljon orvoshoz, különösen, ha a tünetek hosszabb idő óta fennállnak. 

Lóbalzsam

Milyen összetevők alkotják a lóbalzsamot?

A lóbalzsam összetevőinek száma és koncentrációja, valamint a készítmények előállítása során alkalmazott segéd- és illatanyagok a gyártótól függően változhatnak. A balzsam gyakori alkotóelemei - a teljesség igénye nélkül - a mentol, a kámfor, a borsmenta olaj, az aloe vera, a rozmaring kivonat és a varázsmogyoró néven is ismert hamamelis kivonat.

A mentol egy szerves vegyület, az ízületi és izomfájdalmak enyhítésére kifejlesztett készítmények gyakori összetevője. Stimulálja a bőrben és az izmokban található érzékelő receptorokat, enyhén hűvös érzetet kelt a bőrön, ezáltal enyhíti az ízületi gyulladást, az izomfeszültséget és izomlázat. A mentol ezen kívül természetes nyugtató hatással is bír. 

Az aloe vera egy igen népszerű gyógynövény, népszerűsége többek között gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatásának köszönhető. Előszeretettel alkalmazzák az ízületi gyulladások, az ekcéma, a bőrkiütések és az allergiás reakciók kezelésére, támogatja a sejtek regenerációját és az új szövetek képződését, ezen kívül kiváló hidratáló hatással rendelkezik.

Ha még többet szeretnél megtudni az aloe veráról, kattints ide! >>

Az intenzív illataromával rendelkező kámfort gyakran használják izom-, ideg- és ízületi fájdalmak enyhítésére, gyulladások csökkentésére, az ekcéma és az akné kezelésére. Enyhítheti a fejfájást.  A borsmenta olaja csillapítja az ízületi gyulladást és ellazítja az izmokat, oldja az izom- és menstruációs görcsöket, elősegítheti továbbá az ekcéma és akné kezelését is.

A rozmaring kivonat erős antibakteriális hatással rendelkező hatóanyagokat tartalmaz, elősegíti a gyulladások csökkentését és hozzájárul szervezetünk szabadgyökökkel szembeni védelméhez. Hozzájárulhat a krónikus betegségek, például az ízületi gyulladások, valamint a gyomor- és bélrendszeri problémák kezeléséhez. A gyulladáscsökkentő hatású varázsmogyoró kivonatot alkalmazhatjuk bőrgyulladások, ekcéma, égési sérülések, rovarcsípések, továbbá a napégés kezelésére. Elősegíti a sebgyógyulást és a bőr regenerálódását, antioxidáns hatóanyagai révén hozzájárul szervezetünk oxidatív stressz-szel szembeni védelméhez.

Termékajánló: Herbiovit Gyógynövényes lóbalzsam (250 ml)

A kiváló minőségű termékeiről ismert Herbiovit termékcsalád Gyógyövényes lóbalzsamát meleg szívvel ajánljuk vásárlóink számára. A különleges összetételű, hűsítő hatású, vegán formulájú készítmény extra glükózamint tartalmaz, minden bőrtípusra, akár napi szinten is alkalmazható. Aktív hatóanyagai között megtalálható a mentol, a kámfor, a borsmenta olaj, az aloe vera juice, a glükozamin, valamint a hamamelis, a rozmaring, a fekete nadálytő és az árnika gyógynövények kivonatai. 

Termék megtekintése

Kapcsolódó termékek

    Cikkszám Cikksz. HBV7498

    Különleges összetételű, gyógynövényes, hűsítő lóbalzsam. Ajánlott izommerevség enyhítésére bőrápolási céllal. Extra glükózamint tartalmaz. Vegán formula.

    Készleten
    2 990 Ft