Blog

Kókuszolaj arcápoláshoz - illusztráció

Természetes hajápoló, hidratáló testápoló, valamint kiváló alternatíva a tápláló, éjszakai arcmaszk helyett - ígérik a kókuszolajat népszerűsítő blogoldalak, cikkek, fórumok. S bár a kókuszolaj valóban számos bőrtápláló összetevőt tartalmaz és sokféle módon felhasználható, érdemes azonban minden, az interneten fellelhető szépségápolási praktikát első körben szkeptikusan fogadni.

Tudj meg többet
Itt az idő, hogy feltöltsük vitamin és ásványianyag-raktárainkat - ebben nyújt számunkra segítséget ez a smoothie recept!

A tavasz beköszöntével eljött az idő, hogy feltöltsük vitamin és ásványianyag-raktárainkat - ehhez nyújt segítséget ez a 5 összetevőből álló vegán smoothie recept!

Tudj meg többet
A K-vitamin fontos szerepet tölt be a megfelelő véralvadásban.

Mennyi a napi K-vitamin szükséglet? Milyen ételekben található meg a K-vitamin? Mik a hiánytünetei? Cikkünkben összegezzük a K-vitaminnal kapcsolatos fontos tudnivalókat.

Tudj meg többet
Syscontrol

 A felfázásnak, azaz hólyaghurutnak bár nagyon kellemetlenek, sőt akár ijesztőek is a tünetei, de ha időben észrevesszük, akkor a természet patikája is segíthet leküzdeni – vagy meg is előzni - a bajt.

 

Tudj meg többet
A propolisz körülbelül 300, az emberi szervezetre jótékony hatással lévő alkotóelemből áll össze.

A méhek mindennapjaiban nagy jelentőséggel bír a propolisz, többek között ennek segítségével óvják meg ugyanis a kaptárat a külső fertőzésektől, továbbá propolisszal tömik be a kaptárfalon kialakuló réseket. Az értékes anyag számos jótékony hatással van az emberi szervezetre is, nagyjából 300 értékes összetevője számos egészségügyi probléma kezelésében nyújthat segítséget.

 

Tudj meg többet
A galagonya a néphagyomány szerint a szív barátjaként ismeretes gyógynövény.

A galagonya, népies nevén fehértövis vagy gelenye, a néphagyomány öröksége szerint a szív barátjaként ismeretes gyógynövény. A piciny, fehér virágokkal és élénkpiros bogyókkal rendelkező galagonya természetes módon nyugtathatja és erősítheti a szívet, szabályozva a szívizmok vérellátást és az értágulást.

 

Tudj meg többet