Egészséges táplálkozás

Ashwagandhával a nyugodt éjszakai pihenésért Egészséges táplálkozás

Az ashwagandha segítséget nyújthat a stressz csökkentésében, az alvásproblémák kezelésében és a pihentető éjszakai alvás elérésében. Bioaktív hatóanyagai révén elősegíti továbbá a depresszió tüneteinek enyhítését, a fizikai és mentális teljesítmény fokozását és még az izomerőre is hatással van!

Ashwagandhával a nyugodt éjszakai pihenésért Egészséges táplálkozás

Az ashwagandha segítséget nyújthat a stressz csökkentésében, az alvásproblémák kezelésében és a pihentető éjszakai alvás elérésében. Bioaktív hatóanyagai révén elősegíti továbbá a depresszió tüneteinek enyhítését, a fizikai és mentális teljesítmény fokozását és még az izomerőre is hatással van!

Gurmar Egészséges táplálkozás

Természetes étvágycsökkentő hatása révén a Gymnema sylvestre hozzájárulhat a fogyókúra sikerességéhez - serkentheti az anyagcserét, hozzájárulhat a vércukorszint normalizálásához és csökkentheti az édesség utáni vágyat. Ha az év első napján megfogadtad: 2024-ben odafigyelsz az étkezésre és formába hozod magad, érdemes megismerkedned a Gurmar néven is ismert Gymnema sylvestre-vel.

Hogyan kerüljük el a gyomorrontást? Egészséges táplálkozás

Az ínycsiklandó fogásokkal megrakott, karácsonyi asztal mellett ülve a mértékletesség elvének betartása nem könnyű feladat. Bizonyára mindannyiunkkal megesett már, hogy az ünnepi vacsorák, ebédek (reggelik, tízóraik, uzsonnák...) során a tervezettnél jóval többet fogyasztottunk, később pedig hasfájással, székrekedéssel, gyomorrontással küszködtünk. Most megosztunk néhány tippet, melyek hasznunkra lehetnek a karácsonyi gyomorrontás megelőzésére és kezelésére.

Antioxidánsokban gazdag, élénkítő hatású tea Egészséges táplálkozás

A hagyományos japán teák egyik különlegessége, halványzöld színű matcha a japán teaszertartások harmóniáját idézi otthonunkba. Az elmúlt években a matcha szinte világszerte robbanásszerű népszerűségre tett szert az egészségtudatos fogyasztók körében, ám a matcha nem csupán divat: a japán hagyomány értékes öröksége, mely értékes hatóanyag-tartalmával segítséget nyújthat egészségünk hosszútávú megőrzésében.

Multi4U fűszerek Egészséges táplálkozás

Kínai ötfűszer, tikka masala, arab kávéfűszer - csupán néhány a 14 új fűszer- és fűszerkeverék termékeink közül, melyeket a Multi4U márkanév alatt megtalálsz! Írásunkban bemutatjuk legújabb termékeinket és megosztunk néhány finom és egészséges receptet. - Reméljük, Neked is beválnak! :)

E-vitamin források Egészséges táplálkozás

Melyek a legmagasabb E-vitamin tartalommal rendelkező élelmiszerek? Mennyi E-vitaminra van szükségünk napi szinten? Ebben a rövid írásban összeszedtük a legfontosabb szám-adatokat az E-vitamin témájában!

K-vitamin források Egészséges táplálkozás

Melyek a K2-vitamin legjobb élelmi forrásai? Milyen fontos feladatokat lát el a K2-vitamin szervezetünkben? Írásunkban rövid összegzést adunk a zsírban oldódó vitamin élettani szerepéről és áttekintjük, mely élelmiszerek fogyasztására érdemes különösen odafigyelnünk, ha biztosítani szeretnénk a megfelelő K2-bevitelt.

Újév Egészséges táplálkozás

Egy jó nap egy jó reggelivel kezdődik. A tápanyagokban gazdag, napindító étkezés nem csupán eltelít pár órára, hanem értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el szervezetünket, megadja a reggeli löketet, energiával lát el és megelőzheti a napközbeni intenzív vágyat a nassolásra. Ez az írásunk elsősorban azoknak szól, akik az újévben szeretnék az egészségtudatosság jegyében összeállítani étrendjüket, legyen céljuk akár a testsúlycsökkentés, akár „csupán” az egészségesebb életmód. Az alábbiakban olyan étrend-kiegészítőket mutatunk be, melyekkel felturbózhatod a reggeli gyümölcsturmix, joghurt vagy müzlit tápanyagtartalmát. 

Cékla-répa-alma smoothie Egészséges táplálkozás

Ahogyan azt előző írásunkban áttekintettük, a magas rosttartalmú gyümölcsök és zöldségek fogyasztására érdemes a karácsonyi ünnepi szezon alatt is kiemelt figyelmet fordítani. Emésztőrendszerünket a sokszínű, ízletes fogásokat, süteményeket és nasikat tartalmazó ünnepi ételkínálat feldolgozása komoly kihívás elé állítja, így hasznos segítségnek bizonyulhat egy alacsony cukortartalmú gyümölcs- vagy zöldségturmix.