Hüvelyesek (bab, lencse, csicseri)

A különféle hüvelyesek - bab, lencse, csicseriborsó - rostdús, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek. Az egészséges étrendbe könnyedén beilleszthetők, hatóanyag-tartalmuk révén pedig számos hasonló egészségvédő hatással bírnak. A főzelékként, levesként, töltelékként és pástétomként is elkészíthető lencse fehérjében és antioxidáns polifenolokban gazdag, ezen kívül magnéziumot, folsavat, B1-vitamint és vasat is tartalmaz. Az indiai gasztronómia egyik alapkelléke, a mungóbab a lencséhez hasonlóan gazdag hatóaanyag-tartalommal rendelkezik, rosttartalmának köszönhetően pedig béltisztító hatással bír. Az élelmi rostokban szintén gazdag csicseriborsó - hasonlóan hüvelyes társaihoz - rendszeres fogyasztása esetén hozzájárulhat a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, így a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez.

    Cikkszám Cikksz. BIP3486

    A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, viszont a hántoláskor eltávolítják a nehezen emészthető héját, így a rostanyag tartalma is kevesebb lesz, mint a barna vagy zöld lencsének.

    Készleten
    690 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN552

    Az indiai konyha egyik fő alkotórésze, fűszerezhetjük babérlevéllel, borssal, sóval. Tálalhatjuk - indiai hagyomány szerint - főételként curry-vel, vagy köretként is.

    Készleten
    865 Ft
    Cikkszám Cikksz. BOO0751
    A mungóbab apró szemű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.
    Készleten
    1 350 Ft
    Cikkszám Cikksz. BIP5183

    100% növényi alapanyagokból, tartósító- és színezékmentesen előállított szendvicskrém.

    Rendelésre
    755 Ft
    Cikkszám Cikksz. BOO1185
    BIO vöröslencse 500 g , népszerű lencsefajta különlegesen rövid főzési idővel. Kiváló alapanyag pástétomnak is.
    Készleten
    1 540 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN569

    A lencse az indiai konyha egyik fő alkotórésze, curryvel főételként, vagy köretként tálalják.

    Készleten
    485 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN814

    A csicseriborsó élelmirost tartalmának köszönhetően hatékonyan segít a székrekedés megelőzésében, illetve kezelésében.  Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrára.

    Készleten
    795 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN023

    Az indiai konyhában kedvelt lencse-fajta, melyet édeskés, diószerű íze tesz különlegessé. Ajánljuk köretnek, pásté-tomnak, salátához, leveshez.

    Készleten
    1 075 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN030

    Az indiai konyha egyik népszerű alapanyaga, édeskés, diószerű aromával rendelkező növelyféle.

    Készleten
    595 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN852

    Rendszeres fogyasztása segítheti a vér koleszterinszintjének csökkenését.

    Készleten
    455 Ft
    Cikkszám Cikksz. BOO0249

    A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek.

    Készleten
    1 530 Ft
    Cikkszám Cikksz. BOO0126

    Magas a fehérje és rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznosak azokra nézve, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos ásványi anyagot tartalmaz.

    Készleten
    1 395 Ft