Tudtad? Gluténérzékenyként sem kell lemondanod a finom túrógombócról!

A Biopont gluténmentes panírmorzsát használhatod a túrógombóc panírjához is.

Túrógombóc másképp


Hozzávalók / adag


A tésztához:
2 dl kukoricadara
500 ml víz
500 g túró
csipetnyi só


A panírhoz:
50 g margarin
100 g Biopont gluténmentes panírmorzsa

A tálaláshoz:
200 ml tejföl
porcukor

recept

 

A vizet egy csipetnyi sóval feltesszük forrni. A forrásban lévő vízbe beleszórjuk a kukoricadarát és közben folyamatosan keverjük. Addig főzzük alacsony hőfokon, amíg egészen besűrűsödik, nehezen keverhetővé válik. Ez kb. 4-5 perc alatt következik be. Ezután a tűzről levéve, a forró darához morzsoljuk a túrót és jól összekeverjük. Vizes kézzel, közepes méretű gombócokat formázunk. A margarint serpenyőben megolvasztjuk, és a zsemlemorzsát enyhén megpirítjuk rajta. A kész gombócokat megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Tejföllel és porcukorral tálaljuk. 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó termékek

    Cikkszám Cikksz. BIP964

    A durumbúzából készült tészták gyorsan elkészülnek, főzési idejük pár perc.

    Készleten
    875 Ft
    Cikkszám Cikksz. BIP6852

    A Biopont panírmorzsájával a gluténérzékenyek is elkészíthetik kedvelt rántott ételeiket. A gluténmentes termék továbbá tojást és tejet sem tartalmaz. Vegán termék.

    Készleten
    470 Ft