Fűszerek
A fűszereket az emberiség ősidők óta használja ízesítésre, illetve gyógyításra, vagy különféle betegségek megelőzésére. Számos emésztőrendszeri probléma megelőzhető például helyes fűszerezéssel, de a diéta és a fogyókúra során is érdemes bevetni őket. Egyes fűszerek roboráló, hangulatjavító, vagy éppen teljesítménynövelő hatással lehetnek a fogyasztójukra.
-
Cikkszám Cikksz. HH089
A finomra darált őrleménybe belekerülnek a magok és a magléc is, ezért nagyon csípős, nagyon pikáns fűszer.
Készleten410 Ft -
Cikkszám Cikksz. HBY1623
100%-ban természetes folyékony ételízesítő levesek, szószok, desszertek ízesítésére.
Készleten1 275 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK1123
A lime Délkelet-Ázsiából származó trópusi gyümölcs, zöld citrom néven is ismert, mivel a citromra meglehetőst hasonlít, bár valamivel kisebb annál, zöld színű, íze pedig kesernyésebb.
Készleten215 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK5076
Aromás, intenzív ízű fűszernövény, az erdélyi konyha egyik népszerű kelléke.
Készleten210 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK0652
Aromás, intenzív ízű fűszernövény, az erdélyi konyha egyik fontos alapanyaga.
Készleten165 Ft -
Cikkszám Cikksz. OMK8069
Mediterrán ételek, halak, tészták, paradicsomos mártások, lasagne, húsok ízesítéséhez.
Készleten1 455 Ft -
Cikkszám Cikksz. CIO178
A kardamom a világ egyik legrégebbi fűszere, citrusos-édes ízzel, virágos aromával rendelkezik.
Készleten5 650 Ft -
Cikkszám Cikksz. OMK8007
Alapfűszerként ajánljuk, bármilyen fogásnak, leveseknek, hús- vagy zöldségételeknek harmonikus ízt ad. A szeklice kiválóan megszínezi az ételt, így rizshez, burgonyához is kitűnő.
Készleten1 455 Ft -
Cikkszám Cikksz. OMK8014
Fő alkotója a majoránna és a paprika, mi leginkább kacsára szeretjük, de bátran lehet baromfira, sertésre és marhahúsra is tenni belőle! Nem tartalmaz sót, adalékanyagot, ízfokozót.
Készleten1 455 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK0607
A koriandermagot a legjobb ízhatás elérésnek érdekében frissen, használat előtt őröljük meg.
Készleten165 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK2020
Csemege füstölt paprika levesek, húsételek, köretek és fűszerkeverékek elkészítéséhez.
Készleten1 705 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK1017
Jól illik a falafelhez, a humuszhoz, a csípős curryhez, ragukhoz, levesekhez, salátákhoz, hal-, szárnyas -, bárány- és sertésételekhez, valamint hurkafélékhez.
Rendelésre155 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK0058
Felhasználási javaslat: Levesek, húsok, főzelékek és savanyúságok elkészítéséhez.
Készleten155 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK2037
A füstölt paprikának intenzív-füstös, enyhén édeskés íze van.
Jellegzetes ízt kölcsönöz húsételeknek, leveseknek, egytálételeknek, szendvicskrémeknek.Készleten755 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK0584
A friss korianderlevél alapvető fűszere több délkelet-ázsiai és latin-amerikai (Guacamole) ételnek.
Készleten205 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK6080
A délnyugat-indiai Kerala állam Wayanad hegyvidékén terem, tiszta és érintetlen környezetben, ahol helyi törzsi közösségek termesztik, szedik, és szárítják. Hozama nagyon alacsony, de aroma anyagai, illóolaj tartalma szignifikánsan magasabb, mint a legtöbb borsfajtáé.
Készleten455 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK0188
A chili fontos összetevője fűszerkeverékeknek, mint pl. a curry-nek, de jól illik főtt tésztákhoz Sambal-, Tabasco- és Harissa-szósz fűszereként is. Fontos szerepe van még latin-amerikai specialitások, továbbá thai curry-k, indiai curry-k, wok-ételek, a Chili con Carne nevű mexikói chilis bab és kínai ételek fűszerezésénél.
Készleten350 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK1871
Vajjal kikeverve, a frissen grillezett hús tetejére tesszük, hogy lassan olvadva, finom ízt adjon és szaftossá varázsolja hússzeletünket.
Készleten195 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK9051
A fűszerpaprika egyetlen magyar háztartásból sem hiányozhat. A frissen őrölt, piros paprika a valódi magyaros ételek jellegzetes fűszere, mely egyedi aromájával és zamatával élménnyé teszi az étkezést.
Készleten660 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK6066
Ízlés szerint bármilyen ételhez felhasználható. Érdekesség, hogy a fekete, a fehér, a zöld és még a rózsaszín bors is ugyanarról a növényről származik, csupán más-más érlelési folyamaton mentek át.
Készleten275 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK3325
Marhahúsból készült ételek ízesítésére, grillezéshez, rostonsütéshez, pácoláshoz.
Készleten205 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK3829
Enyhén csípős, pikáns fűszerkeverék borsos-kapros jegyekkel, ideális kovászos uborka és más savanyúságok elkészítéséhez.
Készleten230 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK2199
Aromás, intenzív illatú fűszerkeverék gyömbéres-ánizsos jegyekkel.
Készleten305 Ft -
Cikkszám Cikksz. ITK0119
Felhasználási javaslat: Vadhúsok pácolásához, vadhúsokból készült ételek ízesítéséhez. A borókabogyó íze kissé kesernyés, fűszeres, aromás, enyhén faízű, terpentinre emlékeztető, gyantás. Ízében meleg és édes árnyalat is érezhető, mely a rózsaborsra emlékeztet.
Készleten205 Ft