Íz Tár Római kömény őrölt 10g
Íz Tár Római kömény egész 10g

130 Ft

Íz Tár Római kömény egész 10g

130 Ft

Jól illik a falafelhez, a humuszhoz, a csípős curryhez, ragukhoz, levesekhez, salátákhoz, hal-, szárnyas -, bárány- és sertésételekhez, valamint hurkafélékhez.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Fény utcai piac

  Átvehető ma, nyitás: 7:30

 • Szent István körút

  Átvehető ma, nyitás: 9:00

 • Rákóczi út

  Átvehető ma, nyitás: 8:30

Részletes leírás

Kiszerelés: 10 g

A római kömény erősen aromás, erős, keserű és átható ízű, némi édeskés és földízű árnyalattal. Noha külsőleg nagyon hasonlít a köménymagra, az íze egészen más. A mag négy százalék illóolajat is tartalmazhat.

A római kömény fontos alkotóeleme különféle fűszerkeverékeknek, mint például a garam masalának, a panch phoronnak és a currynek. A fűszer sok indiai ételben megtalálható, melyekben általában pirított állapotban, korianderrel kombinálva szerepel. A kömény állandó szereplője az észak-afrikai, az arab és a mexikói konyhának. Adják kuszkuszhoz, tajine-hoz, a chili con carne-hoz, hüvelyesekhez, burgonyához, rizshez, fejes- és kelkáposztához, sütőtökhöz és padlizsánhoz. A fűszer egyedülálló íze nagyon jól illik a falafelhez, a humuszhoz, a csípős curryhez, ragukhoz, levesekhez, salátákhoz, hal-, szárnyas -, bárány- és sertésételekhez, valamint hurkafélékhez. Alkalmazzák még kenyérhez, sajtokhoz, chutney-hoz és dipszószokhoz.
Intenzív íze miatt a kömény adagolásánál legyünk óvatosak. Ha felhasználás előtt megpirítjuk, elveszti erős ízét, és enyhébb, diós íze lesz.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.

Teljes leírás

Íz Tár Római kömény egész 10g