Íz Tár borókabogyó egész fűszer 10g
Íz Tár borókabogyó egész fűszer 10g
205 Ft

Íz Tár borókabogyó egész fűszer 10g

205 Ft

Felhasználási javaslat: Vadhúsok pácolásához, vadhúsokból készült ételek ízesítéséhez. A borókabogyó íze kissé kesernyés, fűszeres, aromás, enyhén faízű, terpentinre emlékeztető, gyantás. Ízében meleg és édes árnyalat is érezhető, mely a rózsaborsra emlékeztet.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Nettó tömeg: 10 g

A borókabogyó íze kissé kesernyés, fűszeres, aromás, enyhén faízű, terpentinre emlékeztető, gyantás. Ízében meleg és édes árnyalat is érezhető, mely a rózsaborsra emlékeztet. 
Borókabogyóval fűszerezhetünk vadhúsból készült ételeket, ugyanakkor finomítja a marhahús, a bárány, a sertéshús és a belsőségek ízét is, különösen a borjúveséét. A fűszer adható még pástétomokhoz, savanyú káposztához, levesekhez, szószokhoz valamint savanyúságokhoz. A borókabogyó elengedhetetlen fűszere vadmártásoknak, pácleveknek (halhoz és sonkához), belőle készítik a gint, más likőröket és gyomorkeserűket.
A borókabogyó aromája gyorsan elillan, ezért használat előtt szétnyomják. A borókabogyót tálalás előtt el kell távolítani az ételből.

Felhasználási javaslat: Vadhúsok pácolásához, vadhúsokból készült ételek ízesítéséhez.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: Albánia
Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Íz Tár borókabogyó egész fűszer 10g