Részletes leírás
Nettó tömeg: 10 g
A chili íze a nagyon csípőstől az édesig változhat. A kapszaicin felelős a csípősségért, melynek foka Scoville-egységekben mérhető. A legcsípősebb fajtákhoz néhány thai változat tartozik, továbbá a Cayenne, a Tabasco és a Habanero. A chili azonban nem csak csípős tud lenni, hanem gyümölcsös, virágos, édes, dió-, föld- vagy füstízű is.
A chili fontos összetevője fűszerkeverékeknek, mint pl. a curry-nek, de jól illik főtt tésztákhoz Sambal-, Tabasco- és Harissa-szósz fűszereként is. Fontos szerepe van még latin-amerikai specialitások, továbbá thai curry-k, indiai curry-k, wok-ételek, a Chili con Carne nevű mexikói chilis bab és kínai ételek fűszerezésénél. Ezen túlmenően a chili különleges zamatot kölcsönöz eceteknek, olajoknak, salátáknak, szószoknak, leveseknek és számtalan hal- és húsételnek. A peperoncini, mely csak enyhén csípős, a legalkalmasabb fűszer az olasz Aglio e Olio spagetti elkészítéséhez. A chili különleges aromát ad desszerteknek és a csokoládénak is. Mindazonáltal legyünk óvatosak a chili használatával: csak mértékkel!
Felhasználási javaslat: Azoknak ajánljuk, akik erősen szeretik ételeiket.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: Uganda
Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!