Részletes leírás
Kiszerelés: 10 g
A koriander levele igen népszerű Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában, míg Európában – érdekes módon – vagy szeretik, vagy irtóznak tőle az emberek. A levél és a mag íze teljesen különböző, a levél friss, fűszeres és enyhén citromos aromájú.
A friss korianderlevél alapvető fűszere több délkelet-ázsiai és latin-amerikai (Guacamole) ételnek. A magja klasszikus kenyérfűszer. Önmagában is használható, vagy ánizzsal, édesköménnyel vagy köménnyel kombinálva. A koriandermag finomabbá teszi a mézeskalácsot, de adható húsokhoz, baromfihoz és vadételekhez, vadas szószhoz is. A koriander szükséges még hal pácolásához, savanyúságok, chutney valamint páclevek ízesítéséhez.
A koriander elengedhetetlen különböző fűszerkeverékekben, ilyen például a curry, a garam masala, a dukka, baharat és a harissa. Sok indiai étel tartalmaz koriandert, általában szárított állapotban, római köménnyel kombinálva. A grúz konyhában a koriandert gyakran keverik kaporral és tárkonnyal.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.