Részletes leírás
ÍZTÁR Koriandermag egész
Kiszerelés: 20 g
A koriander (Coriandrum sativum) az indiai konyha egyik legjellegzetesebb fűszere, a curry egyik összetevője. A koriandermagot a legjobb ízhatás elérésnek érdekében frissen, használat előtt őröljük meg. Húsok pácolásához, télire eltett savanyúságok ízesítéséhez, ezen kívül sütemények, vagy kenyér fűszerezéséhez használhatjuk.
Fontos tudni, hogy ízviláguk szempontjából a korianderlevél és a koriandermag különböznek! A koriander levele és magja teljesen más ízű; a magot diós aroma, míg a levelet citrusos frissesség jellemzi.
Felhasználás
Mivel a koriandermag sok más fűszerrel nagyszerűen kombinálható, csak ritkán használják önmagában. Különösen harmonikus összhatást eredményez római köménnyel kombinálva, így ez a két fűszer a curry-fűszerkeverékek gyakori összetevője. A koriandermag péksütemények, mártások, kolbászok, valamint húsos, zöldséges és lencsés ételek fűszerezéséhez is használható.
TIPP! Ha használat előtt rövid idő alatt megpirítod a koriandermagot, sokkal intenzívebb ízhatást érhetsz el. Pirítás közben gyakran rázogasd meg a serpenyőt, így nem fognak odakapni a magok.
TOVÁBBI TUDNIVALÓK
Tárolás: Hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolandó.
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.