Szuperkönnyű, immunerősítő homoktövis-banán recept. Ötvözzük a kellemeset a hasznossal - jelen esetben a finomat az egészségessel!
Mi is az a homoktövis?
- A főként Ázsiában őshonos homoktövis (lt. Hippophae) kiemelkedő C-vitamin tartalommal rendelkező gyümölcs - 100 g homoktövis minimum C-vitamint tartalma körülbelül 400 mg.
- Jelentős A-, B- és E-vitamin forrás, E-vitamin tartalmával lekörözi a kukoricát, a búzát és a szójababot.
- A kellemes ízű, narancsszínű bogyójú gyümölcsöt alkalmazhatjuk immunerősítés céljából - a nyers homoktövis velőn kívül a bioboltok kínálatában különböző homoktövis italok, homoktövis magolajok, valamint a gyümölcs kivonatát tartalmazó étrend-kiegészítő tabletták és kapszulák közül válogathatunk.
Készítsünk banán-homoktövis turmixot!
Hozzávalók:
- másfél csésze (kb. 3,5 dl) zabtej
- másfél csésze (kb. 3,5 dl) narancslé
- 1 nagyobb darabokra vágott banán
- 1 csésze (kb. 0,9 dl) homoktövis dzsúz
Elkészítés:
- A zabtejet, a narancslét, a banándarabokat és a homoktövis dzsúzt öntsük bele egy turmixgépbe. Turmixoljuk őket addig, ameddig egy szinte teljesen egybeolvadó masszát kapunk.
- Az elkészült turmixot nem kell hűtenünk, kis üvegpoharakban azonnal tálalhatjuk.
- A banán-homoktövis turmixot díszíthetjük mentalevéllel, egy-két kis szelet ananásszal, vagy almával.
Jó étvágyat kívánunk!