Paleolit táplálkozás

A paleolit táplálkozás lényege a visszatérés a kőkori étrendhez. A paleolit étrendben a gabonafélék és a tejtermékek kihagyására törekszünk, hiszen csupán az utóbbi tízezer évben az ember táplálékává. Ezeket egyrészt nem tudjuk megemészteni rendesen, másfelőltúl nagy szénhidrát terhelést jelent a szervezetnek, és ez a civilizációs betegségek fő okozója.
A paleolit táplálkozás célja az olyan civilizációs betegségek elkerülése, mint egyes érrendszeri betegségek (stroke, ischaemia), 2-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás.

Megengedett ételek a paleolit étrendben:
- Gyümölcsök
- Zöldségek
- Állati húsok, zsírok
- Halfélék, tenger gyümölcsei
- Tojás
- Mandula, kesudió, török mogyoró, pisztácia, fenyőmag, dió, tökmag, gesztenye
- Hidegen sajtolt növényi olajok (Oliva olaj, kókuszzsír stb.)
- Gombák