Étkezési Citromsav 1 kg
Étkezési Citromsav 1 kg
1 295 Ft

Étkezési Citromsav 1 kg

1 295 Ft

Lekvárkészítésnél a citromsav elősegíti a zselésedési folyamatot és kiemeli a gyümölcsök természetes ízét. Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Rákóczi út

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Pólus Center

    Átvehető ma, nyitás: 10:00

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Szent István körút

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Bartók Béla

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Budaörs

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Étkezési citromsav

Kiszerelés: 1 kg

Lekvárkészítésnél a citromsav elősegíti a zselésedési folyamatot és kiemeli a gyümölcsök természetes ízét. Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-szabályozó anyagként, valamint ízesítőszerként alkalmazzák E330 néven. Gyümölcsételek esetén késlelteti a gyümölcsök oxigén hatására történő elszíneződését. Napi maximum beviteli mennyisége nincs korlátozva.

A gyári konyhai és fürdőszobai tisztítószerek többsége, kis százalékban ugyan, de tartalmaz citromsavat. A citrusillat továbbá kellemes közérzettel és magával a tisztaság érzetével párosítható, ezért illatosítók gyártásánál is felhasználják.
Mivel a citromsav kitűnő vízkőtlenítőszer, és nem mérgező, az ecettel ellentétben pedig szagtalan házi tisztítószereink, öblítőszereink alapanyaga. Továbbá, mivel a vizet lágyítja, így hasznos adalékanyag szappanok és mosószerek gyártásánál is.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Származási hely: Kína
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig.
Forgalmazó: Paleocentrum Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Probiotikumok Emésztőrendszer támogatása

A probiotikumok az egészséges bélflórában természetes módon jelen lévő, hasznos baktériumok. Egysejtű organizmusok, melyek feladata a bélflóra egyensúlyának fenntartása, a vitaminok és tápanyagok bélfalon keresztül való felszívódásának elősegítése és az immunrendszer egészségének megőrzése. 

Juharszirup Háztartás

Kanadában és Amerikában heteken belül kezdetét veszi a juharfák szüretelése, azaz a „maple sugaring season”: ennek során lecsapolják a juharfák édes nedvét, melyből aztán különféle erősségű juharszirup-fajtákat készítenek. A juharszirup egy természetes édesítőszer, mely kiválóan alkalmas a cukor helyettesítésére - a hagyományos cukorral ellentétben pedig számos értékes tápanyagot tartalmaz. Írásunkban bemutatjuk a juharszirup készítésének különleges folyamatát, ismertetjük a juharszirup-fajták legújabb osztályozását és adunk néhány tippet a finom alapanyag felhasználásához.

Méhészeti termékek Immunerősítés, egészségvédelem

Felsorolni sem tudjuk, hányféle testi-lelki bajra találhatunk gyógyírt a természetben kutakodva. Az anyatermészet egy kifogyhatatlan kincsestár: a gyógynövényektől kezdve, a gombákon, a különféle algafajtákon, az értékes méhpempőn és a tengeri sókon keresztül, egészen az illatos fák gyantájáig vagy a magvakban, olajokban rejlő tápanyagokig - szinte minden apró részlet magában rejti a megoldást valamilyen egészségügyi panaszra és hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Jó tisztában lenni ezekkel az egyszerűen elérhető megoldásokkal, s beépíteni őket mindennapjainkba, hogy testi és lelki egészségünket hosszú távon megőrizhessük. Írásunkban a méhek értékes készítményeit: a mézet, a virágport, a méhpempőt és a propoliszt vizsgáljuk meg. 

 

Útifűmaghéj fogyasztása Emésztőrendszer támogatása

A Plantago ovata (indiai útifű) növény magjából nyert Psyllium maghéj egy oldható rost, amelyet széles körben használnak az emésztés egészéges működésének helyreállítására és fenntartására, a koleszterinszint csökkentésére és a testsúly szabályozására. Ahhoz, hogy ennek az értékes rostforrásnak az előnyeit teljes mértékben kiaknázhassuk, fontos, hogy betartsuk a fogyasztására vonatkozó útmutatásokat. Alábbi útmutatónk segít abban, hogy az útifűmaghéjat úgy építhesd be az étrendedbe, hogy fogyasztása biztonságos és hatékony legyen számodra. Kövesd részletes útmutatónkat, és sajátítsd el az útifűmaghéj helyes fogyasztását!