Természetes megoldás hólyaghurutra

 A felfázásnak, azaz hólyaghurutnak bár nagyon kellemetlenek, sőt akár ijesztőek is a tünetei, de ha időben észrevesszük, akkor a természet patikája is segíthet leküzdeni – vagy meg is előzni - a bajt.

 

A felfázás kifejezést használjuk a húgyúti fertőzés tüneteire: fájdalom pisilés közben, égő, csípő érzés, gyakori vizelési inger, hasi fájdalmak… Bár a felfázás szóból a hidegre asszociálunk, nem feltétlen kell hideg a húgyúti problémákhoz. Igaz ugyan, hogy a hideg hatására az immunrendszer védelme csökkenhet, ezáltal elszaporodhatnak a kórokozók, de a nyári időszakban is gyakori a felfázás: a közös medence használat kedvez a kártékony baktériumoknak. Túlnyomórészt az e-coli nevű baktérium felelős a húgyúti fertőzésekért, és leginkább a hölgyeket érinti. A nők körében azért gyakoribb a felfázás, mert a húgycsövük rövidebb, így a kórokozók könnyebben feljutnak a húgyutakba.

 Az e-coli baktériumok a hólyagfalra és a húgycső falára tapadnak, ezáltal gyulladást okozva a szervezetben. A természet szerencsére gondoskodott megoldásról is: bizonyos gyógynövények gátolják a baktériumokat a tapadásban, és támogatják a szervezet víz kiválasztását, megszabadítva ezáltal a baktériumoktól. A megoldás azért nem ennyire egyszerű: az optimális hatás eléréséhez a megfelelő mennyiség szükséges a megfelelő gyógynövényekből: 36 mg PAC (ProAnthoCyanidine) tartalmú tőzegáfonya naponta 2x, 12 óránként fogyasztva gátolja a baktériumok egyik féle tapadási képességét (megköti a P típusú pilusokat). 2000 mg d-mannóz pedig a baktériumok másik tapadási képességét gátolja (megköti az 1. típusú pilusokat), így a két természetes összetevő hatását egyszerre kifejtve köti meg a kórokozókat. 250 mg csarab szükséges ahhoz, hogy a szervezet kiválasztó funkcióját támogassa, ezáltal megszabadítva azt a baktériumoktól. A  2 mrd lactobacillus plantarum és lactobacillus reuteri erősíti a gyógynövények hatását: az intim flórában gátolják a baktériumok szaporodását. A Cys-Control Forte-ban  a megfelelő hatóanyagok a megfelelő arányban találhatóak, a tünetek észlelése esetén azonnal el kell szedni a szedését – ebben az esetben akár 48 órán belül megszabadulhatunk a kellemetlen húgyúti problémától. Amennyiben a tünetek nem szűnnek 48 órán túl, fel kell keresni a kezelőorvost.

Aki hajlamos a megfázásra, megelőzésként is szedheti a Cys-Control Forte-t. Ezen kívül figyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre, az intim higiéniára, arra, hogy ne legyünk sokáig vizes fürdőruhában, illetve hogy alsóneműnk ne legyen szűk, és lehetőleg pamutból készüljön.

Kapcsolódó termékek

    • -20%
    Cikkszám Cikksz. CP1177

    Cys-Control® FORT D-mannóz a húgyutak egészségének fenntartásához - Tőzegáfonya, D-mannóz és csarab tartalmú étrend-kiegészítő cukorral és édesítőszerrel.  

    4 790 Ft 5 990 Ft
    Kifutott termék
    Cikkszám Cikksz. CP7900

    Tőzegáfonyával, D-mannózzal, proantocianidokkal és csarab virág kivonatával a húgyutak egészségéért.

    Készleten
    5 690 Ft
    • -50%
    Cikkszám Cikksz. CP1601

    Gyors segítség a felfázás tüneteinek enyhítésére. A húgyutak egészségének fenntartásáért

    Kifutó, már csak: 121 db
    Lejárati dátum: 2024. ápr. 30.
    1 195 Ft 2 390 Ft