Miben segíthet a Salvus víz?

A Bükk-hegység nyugati lábánál fekvő Bükkszék településen, 540 méter mélyről termelik ki a méltán népszerű Salvus gyógyvizet. A gyógyvíz magas oldott ásványianyag-tartalmának - a Salvus víz összes oldott ásványianyag-tartalma eléri az 13.792 mg/l értéket! - köszönhetően számos egészségvédő hatással rendelkezik, használhatjuk gyomor- vagy légúti panaszok enyhítésére, fogyaszthatjuk továbbá megelőzés céljából is.

Milyen alkotóelemekből áll a Salvus gyógyvíz? 

A Salvus gyógyvíz magas oldott ásványi sótartalmú víz, pontos besorolását tekintve az alkáli-hidrogén-karbonátos, valamint brómos-jodidos gyógyvizek közé tartozik. Összes ásványi anyag tartalma 22.500 mg/liter, mely érték világszinten egyedülállóvá teszi a gyógyvizek között.

Anion-összetevői közül legnagyobb mennyiségben hidrogén-karbonátot tartalmaz - 13792 mg/l mennyiségben -, ezen kívül legfőbb oldott ásványianyag-összetevői a következők:

Nátrium (Na+): 5970 mg/l
Lítium (Li+): 1,81 mg/l
Klorid (Cl-): 2246 mg/l
Bromid (Br-): 16,3 mg/l
Jodid (I-): 3,24 mg/l
Fluorid (F-): 2,71 mg/l

Milyen egészségügyi panaszok esetén érdemes kipróbálni a Salvus gyógyvizet? 

1. Egyik legismertebb alkalmazási területe a gyomorpanaszok kezelése: gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet, valamint tompa gyomortáji nyomás esetén 1-2 dl Salvus gyógyvíz fogyasztása enyhítheti a kellemetlen tüneteket. 

 

2. Savtúltengéssel járó gyomorproblémák - gyomorhurut, gyomorfekély - esetén étkezés előtt 1 órával igyunk meg 1 dl gyógyvizet.

 

3. Amennyiben elhúzódó gyomorhuruttal van dolgunk, úgy a Salvus vizet ivókúraként, forró tejjel vagy langyos vízzel higítva naponta 2 dl mennyiségben fogyasszuk.

 

4. Csalánkiütésnél szintén ivókúraként, napi 1-2 dl mennyiség bevitele ajánlott.

 

Gyomorégés esetén 1 pohár Salvus víz elfogyasztása azonnal enyhítheti a panaszokat!

 

 

 

Salvus gyógyvíz illusztráció

 

A Salvus-ivókúráról

A Salvus-ivókúra rendkívül hatékonyan segíthet a gyomorégés kezelésében. Kúraszerű fogyasztás ajánlott továbbá a túlzott savtermelés okozta panaszok, gyomorfekély és gyomorhurut kellemetlen tüneteinek kezelésében is. A cukorbetegség bizonyos eseteiben segíthet a vércukorszint csökkentésében, étkezés közben fogyasztva pedig az emésztőrendszer egészségének megőrzésében válhat hasznunkra.

 

A Salvus víz kúraszerű fogyasztása javasolt, az ivókúra időtartama 4-6 hét. Naponta 3 deciliterrel ihatunk belőle, étkezések előtt 1-1 dl mennyiségben szétosztva. Nem javasolt a Salvus gyógyvíz hosszútávú, ivóvízként való fogyasztása.

Belélegzőkúra

A légutak hurutos megbetegedéseinek kezelésében, nyákoldásban, a köhögés csillapításában, rekedtség esetén a hangszálak regenerálásában jó szolgálatot tehet a Salvus-vizes belélegzőkúra: ebben az esetben ventillációs párologtatóval, ultrahangos porlasztókészülékkel (pl. BONECO) alkalmazzuk, vagy szaunavízként használhatjuk fel. Ez a megoldás hasznos lehet az Asthma bronchiale, a Croup-szindróma és a dohányzás okozta panaszok, az allergiás betegségek - pl. szénanátha -  kiegészítő kezelésében is.

 

A Salvus vizet megelőzés céljából is lehet fogyasztani, illetve inhalálásra, párásításra alkalmazni -  különösen a városban lakók vagy a poros környezetben dolgozók számára ajánlott a megelőzés céljából való alkalmazás.

 

Figyelmeztetés

A Salvus gyógyvíz nem használható Coli fertőzés, veseműködési zavarok vagy savhiány esetén!

 

Ha még többet szeretnél tudni a Salvus gyógyvízről, különféle felhasználási módjairól és történetéről, kattints az alábbi linkre és böngészd át a termékadatlapot! 

Jó egészséget kívánunk! :)

 

Kapcsolódó termékek

    Cikkszám Cikksz. SAL043

    Fürdőkúrához, sérülések utáni rehabilitációhoz, nőgyógyászati, valamint bőrgyógyászati problémák kezelésére.

    Készleten
    975 Ft