A Biopont gluténmentes panírmorzsát használhatod a túrógombóc panírjához is.
Túrógombóc másképp
Hozzávalók / adag
A tésztához:
2 dl kukoricadara
500 ml víz
500 g túró
csipetnyi só
A panírhoz:
50 g margarin
100 g Biopont gluténmentes panírmorzsa
A tálaláshoz:
200 ml tejföl
porcukor
A vizet egy csipetnyi sóval feltesszük forrni. A forrásban lévő vízbe beleszórjuk a kukoricadarát és közben folyamatosan keverjük. Addig főzzük alacsony hőfokon, amíg egészen besűrűsödik, nehezen keverhetővé válik. Ez kb. 4-5 perc alatt következik be. Ezután a tűzről levéve, a forró darához morzsoljuk a túrót és jól összekeverjük. Vizes kézzel, közepes méretű gombócokat formázunk. A margarint serpenyőben megolvasztjuk, és a zsemlemorzsát enyhén megpirítjuk rajta. A kész gombócokat megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!