Kínai ötfűszer, tikka masala, arab kávéfűszer - csupán néhány a 14 új fűszer- és fűszerkeverék termékeink közül, melyeket a Multi4U márkanév alatt megtalálsz! Írásunkban bemutatjuk legújabb termékeinket és megosztunk néhány finom és egészséges receptet. - Reméljük, Neked is beválnak! :)
Multi 4U Countryside fűszerek és fűszerkeverékek
Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy Multi 4U márkanevünk alatt új fűszereket és fűszerkeverékeket dobtunk piacra! A Countryside név alatt 14 új termékkel rukkoltunk elő, melyek között hagyományosabb ízek - például füstölt só, vanília és klasszikus ételízesítők mentes változatban -, valamint egzotikus fűszerkeverékek - tikka masala, arab kávéfűszer, kínai ötfűszer - is megtalálhatók!
Legújabb írásunkat teljes egészében az új ízeknek és fűszerkeverékeknek szenteljük és bemutatunk néhány könnyen elkészíthető, különleges receptet. Reméljük, felkeltik érdeklődésed és Neked is beválnak a Multi4U új fűszerei! Jó étvágyat kívánunk!
Teljes új kínálatunk az Újdonságok menüpont alatt érhető el.
Kínai ötfűszeres csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemell filé
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 2 teáskanál kínai ötfűszer
- 1 evőkanál rizsecet
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 evőkanál friss gyömbér, reszelve
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
- Egy tálban keverd össze a szójaszószt, a mézet, a kínai ötfűszert, a rizsecetet, a finomra aprított fokhagymát és a reszelt gyömbért.
- A csirkemelleket helyezd egy sütőtálba és öntsd rá a fűszeres szószot. Keverd össze, hogy mindenhol befedje a hús.
- Süsd a csirkemelleket 25-30 percig, amíg teljesen átsülnek és a tetejük aranybarnára sül.
- Tálald azonnal, megszórva friss petrezselyemmel és rizs mellé.
Sült zöldségek római köménnyel
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán, felkockázva
- 2 közepes cukkini, felkockázva
- 2 közepes sárgarépa, felkarikázva
- 1 közepes vöröshagyma, felkarikázva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 2 evőkanál friss petrezselyem, aprítva (opcionális)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
- Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a római köményt, a sót és a borsot.
- Add hozzá a felkockázott zöldségeket és a felkarikázott vöröshagymát a fűszeres olajhoz, majd jól keverd össze.
- Terítsd ki az zöldségeket egy sütőlapra.
- Süsd 25-30 percig, vagy amíg a zöldségek aranybarnára sülnek és puha belül.
- Tálald azonnal, megszórva aprított friss petrezselyemmel (opcionális). A sült zöldségek kiválóan illenek grillezett húsokhoz vagy akár tésztához is.
Csirke tikka masala házi naan kenyérrel
Hozzávalók (csirke tikka masala)
- 500g csirkecombfilé, felkockázva
- 1 nagyobb vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál friss gyömbér, reszelve
- 1 evőkanál tikka masala fűszerkeverék
- 1/2 teáskanál kurkuma
- 1/2 teáskanál őrölt koriander
- 1/4 teáskanál őrölt kardamom
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt feketebors
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál paradicsom-püré
- 200ml tejföl
- 200ml paradicsomlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- Friss koriander, aprítva (opcionális)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
- Egy tálban keverd össze a tikka masala fűszerkeveréket, a kurkumát, a koriandert, a kardamomot, a fahéjat, a feketeborsot és a sót.
- Add hozzá a felkockázott csirkehúst és jól keverd össze, hogy mindenhol befedje a fűszerkeverék.
- A csirkedarabokat helyezd egy sütőtálba és süsd 15-20 percig, amíg a hús kívül ropogósra sül, belül pedig puha marad.
- Közben készítsd el a szószt. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a reszelt gyömbért. Párold 2-3 percig, amíg az hagymák megpuhulnak.
- Add hozzá a paradicsom-pürét, a tejfölt és a paradicsomlevet, majd keverd össze.
- Add a szószt a sütőtálba a sült csirkére, és keverd össze, hogy minden darab befedje a szószt. Süssük 10-15 percig, amíg a szósz összeér az csirkével és szaftossá válik.
- Tálald azonnal, megszórva friss korianderrel (opcionális), és kínálj hozzá basmati rizst vagy naant.
Hozzávalók (naan kenyér):
- 500 g finomliszt
- 2 teáskanál szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál natúr joghurt
- 200-250 ml meleg víz
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- fokhagymás vaj (opcionális)
- friss koriander (opcionális)
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót.
- Adj hozzá olívaolajat és joghurtot, majd keverd össze. Fokozatosan add hozzá a meleg vizet, és gyúrd addig a tésztát, amíg rugalmas és sima lesz.
- Kend be a tészta olívaolajjal, takard le, majd hagyd meleg helyen 1 órán át kelni.
- Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kenyérsütő kövéd, helyezd be a sütőbe, hogy felmelegedjen.
- A keltezett tésztát oszd fel 6 egyenlő részre. Mindegyiket gyúrd ki vékony, ovális formára.
- Kend meg a tetejüket olvasztott vajjal, és ha szereted, fokhagymás vajjal is.
- Helyezd a kenyeret a meleg kenyérsütő kövedre vagy a sütőrácsra, és süsd 6-8 percig, amíg a kenyeret aranybarnára sütöd. Ha a kenyér kezd kipattogni, fordítsd meg és süsd további 2-3 percig.
Tálald azonnal, megszórva friss korianderrel, ha szereted. A naan kenyér kitűnően illik indiai ételekhez, mint például a currykhez, tikka masalához és más édes-savanyú ételekhez.
Jó étvágyat kívánunk!