NT Fermentált Fekete fokhagyma 30db
Natur Tanya Fermentált Fekete fokhagyma 30db
4 430 Ft

Natur Tanya Fermentált Fekete fokhagyma 30db

4 430 Ft

A szív és az immunrendszer normál működéséért, a homocisztein és a koleszterinszint fenntartásáért. A termék kifejezetten ajánlott rendszeresen dohányzó személyeknek és cukorbetegeknek.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

Részletes leírás

Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma, 800 mg szagtalan vegán termék

Kiszerelés: 30 db növényi kapszula

A specifikációban megjelölt hatóanyag-tartalom 1 kapszulára vonatkozik.

A szív és az immunrendszer normál működéséért, a homocisztein és a koleszterinszint fenntartásáért. A termék kifejezetten ajánlott rendszeresen dohányzó személyeknek és cukorbetegeknek.

A magas, 800 mg hatóanyagtartalmú fermentált fekete fokhagyma, 12.000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg. A fekete fokhagyma kivonat friss fehér fokhagymából készül fermentációs gyártástechnológiai eljárással. A fermentáció szagtalan és kellemetlen utóíz nélküli és S-allil-cisztein hatóanyagra standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg hatóanyag tartalmat jelent) végterméket eredményez, amit növényi kapszulatokba töltöttünk. Hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, a homocisztein és koleszterinszint fenntartásához. A kapszula tartalma annak szétnyitásával kiváló fűszerkeverék, amit ételekhez adhatunk, pl. belekeverhető húsok pácába vagy salátákra szórható.

  • VEGÁN, GLUTÉN ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA
  • MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER-, SZÍNEZÉK- ÉS AROMA NÉLKÜL
  • NÖVÉNYI KAPSZULATOKBA ZÁRT FORMULA
  • JÓL TOLERÁLHATÓ, NEM OKOZ GYOMOR-BÉLRENDSZERI PANASZOKAT
  • MAGAS, 800 MG HATÓANYAGTARTALOM, AMI 12000 MG PORÍTOTT FOKHAGYMA ŐRLEMÉNYNEK FELEL MEG
  • NINCS SE SZAG, SE KELLEMETLEN UTÓÍZ

Milyen táplálkozás-élettani hatásai vannak a fermentált fekete fokhagymának?

A standardizált szagtalan fekete fokhagyma kivonat, hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, fenntartja a normál homocisztein- és koleszterinszintet. 

A Natur Tanya fekete fokhagyma 800 mg kivonatot tartalmaz, amely S-allil-ciszteinre standardizált (ez 2 kapszulában 800 mcg tartalmat jelent). Az S-allil-cisztein jelentősége abban áll, hogy csak a fekete fokhagymában található meg jelentős mennyiségben.   

Kiknek ajánljuk a Natur Tanya® Szerves Fermentált Fekete Fokhagyma terméket?

  • rendszeresen dohányzó személyeknek
  • azoknak, akik nem szeretik a nyers fokhagyma ízét
  • azoknak, akik vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal szeretnék kiegészíteni étrendjüket
  • azoknak, akik támogatni szeretnék a szívük és az immunrendszerük egészségét
  • azoknak, akik ügyelnek a megfelelő koleszterinszintükre 

Több, mint fokhagyma!

A fokhagyma széles körű használata miatt igen népszerű összetevő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehéres színe, amely barnás-fekete színre változik, valamint a csípős íze is, amely édeskés-sós ízvilágba fordul át.

Egy szagtalan kivonat keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C), magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül.

A folyamat természetes úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő kezelés olyan nem-enzimatikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás hátterében állnak.

Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesen magasabb, a friss fokhagymával összehasonlítva.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. 

  • A termék 3 éves kortól alkalmazható.
  • A termék vérhígítók melletti használatával kapcsolatban konzultájon kezelőorvosával
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában.

ÖSSZETÉTEL

Összetevők: fermentált fekete fokhagyma (Allium sativum L.) gumó kivonat- standardizált S-allil-cisztein tartalommal, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz). *2 növényi kapszulában

Hatóanyag a napi adagban

1 kapszulában

2 kapszulában

Fermentált fekete fokhagyma kivonat

amelyből standardizált S-allil-cisztein

400 mg

400 mcg

800 mg

800 mcg

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI ny.sz: 25901/2021

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Huminsav Immunerősítés, egészségvédelem

A modern táplálkozási szokások egyik következménye a sav-bázis egyensúly felborulása, mely szervezetünk elsavasodásához vezet. Az elsavasodás számos egészségügyi problémához vezethet, többek között csontritkulás, asztma vagy reuma kialakulásához, továbbá hajhullást és súlynövekedést is okozhat. Szervezetünk ásványi anyagokkal való ellátottságának biztosításával hozzájárulhatunk a sav-bázis egyensúly helyreállításához. Az ásványi anyagok pótlásában segítségünkre lehetnek a huminsav-tartalmú étrend-kiegészítők, például a Huminiqum kapszula és szirup termékek.

Immunerősítő gyógynövények Immunerősítés, egészségvédelem

Az immunrendszer támogatása különösen fontos a hidegebb hónapokban, amikor a fertőzések és megfázások gyakorisága nő. Nem kell azonban messzire mennünk vagy drága csodaszereket vásárolnunk ahhoz, hogy megerősítsük szervezetünk védekezőképességét. Elég körülnéznünk a konyhában vagy a spájzban, számtalan természetes immunerősítő vesz minket körül: a gyümölcskosárban lapuló gyömbér, a fokhagyma a hűtő zöldségesfiókjában, vagy a kurkuma a fűszeresdobozban mind-mind „superfoodok”, melyek fogyasztásával erősíthetjük szervezetünket. Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttünk néhány tápanyagdús zöldséget, gyümölcsöt és fűszert, melyekből érdemes betáraznod a hideg hónapokban!

Moringa oleifera Immunerősítés, egészségvédelem

Hallottál már a moringáról? A moringa olifeira egy Indiában őshonos növény, melynek levelét hagyományosan a vércukor- és koleszterinszint csökkentésére alkalmazzák, a moringa ezen kívül antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Az alábbiakban bemutatjuk Neked az moringa 6 potenciális egészségvédő hatását!

Maca gyökér Immunerősítés, egészségvédelem

A maca gyökér (lat. Lepidium meyenii, lásd még: perui ginzeng) egy Dél-Amerika területén őshonos, adaptogén hatással rendelkező gyógynövény. A tradicionális dél-amerikai gyógyászat évezredek óta alkalmazza jótékony hatásaiért, az elmúlt évtizedben pedig világszerte nagy népszerűségre tett szert a gyógynövény étrend-kiegészítők kedvelőinek körében. Írásunkban bemutatjuk a sokoldalú maca potenciális egészségvédő hatásait.