Györgytea Csipkebogyó hús 70g
Györgytea Csipkebogyó hús 70g
1 050 Ft

Györgytea Csipkebogyó hús 70g

1 050 Ft

Enyhe vízhajtó. Szabályozza az erek áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot, ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 18:30-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Györgytea - csipkebogyó hús
kiszerelés: 70 g

Miben nyújthat segítséget? 

 

Enyhe vízhajtó. Szabályozza az erek áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható. A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin is található benne, de természetesen leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres.

A termésében, a csipkebogyóban legendásan sok C-vitamin van, egy kicsi bogyóban több, mint egy nagy citromban! Ezért nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik. Fontos téli vitaminforrás a nátha megelőzésére. 

A csipkehús kedvezően hat a cukorbetegségre, szabályozza a vércukorszintet. Cukorbetegek étkezés után fogyasszák, mivel segíti a zsír emésztését. Különösen ajánljuk immunerősítésre, valamint stresszoldásra, dohányosoknak pedig azért, mert a dohányzás sok C-vitamint von el a szervezetből. Nyugtatja az idegeket, általános erősítő hatása van. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.

A csipkemagban csak E-vitamin van, teája epekőoldó hatású, hólyagbántalmak ellen is nagyon jó. Húgyhajtó hatású, vesehomokra és vesekő leválasztásra is használható. A virág szirmai enyhe hashajtó hatással bírnak, levele hasfogó.

 

Milyen összetevőket tartalmaz?

 

csipkebogyó hús (Rosae pseudofructus sine seminibus)

„Rajongok a természetért, tavasztól őszig járom az erdőt-mezőt. Hiszek benne, hogy a növényekben minden nyavalyára megtalálható a gyógyír, és hogy egészségünkért mi magunk tehetünk a legtöbbet.” Szabó György ~ Magyar Örökség Díjas

a tea felhasználása

 

Elkészítés: 

Gyógytea készítéséhez egy evőkanál (3 g) csipkebogyót 2,5 dl hideg vízben 5-6 órát áztasson, majd szűrje le. Ne használjon fémszűrőt. Forralni, forrázni nem szabad.

Felhasználása belsőleg:

Gyógytea: rendszeres napi fogyasztása az őszi-téli időszakban – a csipkebogyó immunerősítő hatása miatt – segít a fertőzések, megfázások, nátha megelőzésében. Vércukorszint-szabályozó hatása miatt cukorbetegeknek is ajánljuk, étkezés után fogyasztva egy csészével.

Lehetőleg ízesítés nélkül fogyassza. Napi 2-3 csészével korlátlan ideig iható. Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható. Gyermekeknek 1 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál csipkebogyó 2,5 dl vízhez). A friss virágból készült tea kiváló hashajtó. Napi egy csészével kell inni lefekvés előtt.

Gyógybor: a csipkebogyóbor főleg idősebb korban kitűnő házi szer a hólyag és a vese rendszertelen működése ellen.

Egyéb felhasználás: a termésből készülhet még lekvár, likőr, szörp. A lekvárhoz a csipkehúst használjuk mag és szőr nélkül. A megtisztított, nyers csipkehúst turmixoljuk, majd azonos mennyiségű mézet vagy cukrot adunk hozzá, hűtőben tároljuk. 

 

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Felbontás után gyermekektől elzárva, száraz, hűvös helyen, visszazárva tárolandó.

Forgalmazza: Pharmaherb Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Immunerősítés gyógynövényekkel Immunerősítés, egészségvédelem

Immunrendszerünk erősségének fenntartásához hatékony segítséget nyújthatnak a gyógynövényekből készült teák, cseppek, szirupok egyéb étrend-kiegészítők. Évszázados hagyománnyal rendelkezik a gyömbér, a bíbor kasvirág (echinacea), a fokhagyma, a citromfű, valamint a csipkebogyó felhasználása: ezek a gyógynövények értékes hatóanyagaiknak köszönhetően fokozzák szervezetünk védekezőképességét a betegségekkel, fertőzésekkel szemben, értékes antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően pedig semlegesítik a szabadgyökök káros hatásait.

Gyógynövény teák Immunerősítés, egészségvédelem

A természet kincsestárában fellelhető gyógynövények számtalan módon lehetnek hasznunkra. A cickafark természetes görcsoldó hatással bír, a zsálya enyhítheti a fájdalmas menstruációs tüneteket és változókori panaszokat, a hársfa nyugtathatja az idegeket, míg a kamilla enyhítheti az emésztőrendszeri panaszokat. Lássuk, milyen egyéb módokon járulhatnak hozzá az említett gyógynövények egészségünk megőrzéséhez - érdemes betárazni belőlük, hogy szükség esetén máris elkészíthessünk egy bögre forró gyógyteát!