Íz Tár csillagánizs válogatott 10g
Íz Tár csillagánizs válogatott 10g
285 Ft

Íz Tár csillagánizs válogatott 10g

285 Ft

A kínai konyha legfontosabb fűszere. Az ánizséhoz hasonló, édeskés, aromás, kellemesen fűszeres ízzel rendelkezik.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció

Kifutott termék

A termék értékesítése megszűnt webshopunkban

Részletes leírás

Nettó tömeg: 10 g

A csillagánizs íze édeskés, aromás, kellemesen fűszeres, és ánizshoz hasonló, de  emlékeztet még az édesgyökérre és az édesköményre. A csillagánizs öt százalék illóolajat tartalmaz, melynek fő eleme az anetol. Az ízanyagot a magház, nem pedig maga a mag tartalmazza. A csillagánizs több évig megőrzi aromáját.
A csillagánizs a kínai konyha egyik legfontosabb fűszere. Gyakran használják ragukhoz, páclevekhez. A csillagánizs a kínai öt-fűszer egyik alapanyaga, amit elsősorban baromfihoz és sertéshez használnak. A fűszert előszeretettel használják mind a thai, mind az indiai konyhában, de a vietnami Pho levesnek is elengedhetetlen alkotórésze. Jól kombinálható gumós zöldségekkel, póréhagymával, sütőtökkel, hallal és tenger gyümölcseivel. A csillagánizs kitűnő kompótokban, dzsemekben, chutney-ban, sült tésztákban és karácsonyi süteményekben. Remekül társítható körtével, fügével, gesztenyével, gyakran fűszerezik vele a forralt bort, valamint számos likőrféleséget. Dekoratív alakja miatt gyakran használják tálak díszítésére is.

Felhasználási javaslat: Sütemények, édességek, gyümölcsös ételek ízesítésére ajánljuk.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási hely: Vietnám

Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Multi4U fűszerek Egészséges táplálkozás

Kínai ötfűszer, tikka masala, arab kávéfűszer - csupán néhány a 14 új fűszer- és fűszerkeverék termékeink közül, melyeket a Multi4U márkanév alatt megtalálsz! Írásunkban bemutatjuk legújabb termékeinket és megosztunk néhány finom és egészséges receptet. - Reméljük, Neked is beválnak! :)