Paradicsom krémleves Kanálka Manufaktúra termékével!
Paradicsomos krémleves
Hozzávalók 2 személyre:
1 üveg Kanálka Paradicsomszósz
150 g zöldfűszeres sajtkrém
1 csapott evőkanál zabpehely liszt
1,5 dl víz
1 csipet őrölt szerecsendió (opcionális)
A paradicsomszószt egy kis lábasba tesszük. A sajtkrémet csomómentesre keverjük a zabpehely liszttel, a szerecsendióval és a vízzel, majd hozzákeverjük a paradicsomszószhoz. Lassan melegíteni kezdjük, s amikor kissé besűrűsödik, és "rottyan" egyet-kettőt, lezárjuk a gázt, egy botmixerrel selymesre turmixoljuk a levest, és már tálalhatunk is. Friss mikrozöldekkel és csírákkal a legfinomabb és legegészségesebb, de ha ezek épp nem állnak rendelkezésre, friss zöldfűszerekkel és/vagy pirított kenyérkockával is kiváló.