NT EMÉSZTŐENZIM komplex  – 10 féle fermentált és növényi emésztőenzim, kalciummal 30db
Natur Tanya® EMÉSZTŐENZIM komplex 30db
6 995 Ft

Natur Tanya® EMÉSZTŐENZIM komplex 30db

6 995 Ft

A Natur Tanya® emésztőenzim komplex, 10 féle fermentált és növényi enzimmel készül, amit kalciummal is dúsítunk. Az emésztőenzim komplex hozzájárul az emésztés támogatásához, a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, rostok, a laktóz és a glutén lebontásának elősegítéséhez.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

Részletes leírás

Natur Tanya® EMÉSZTŐENZIM komplex – 10 féle fermentált és növényi emésztő enzim, kalciummal gyomorsav-ellenálló növényi kapszulatokban

Kiszerelés: 30 db növényi kapszula

A Natur Tanya® emésztőenzim komplex, 10 féle növényi és fermentált enzimmel készül az emésztés támogatásához. Segíti a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, élelmi rostok, a laktóz és a glutén lebontását. A multi enzim komplex kalciummal is dúsított, mert a kalcium szükséges az emésztőenzimek normál működéséhez.

  • 10 FÉLE EMÉSZTŐENZIM + KALCIUM
  • MIKROORGANIZMUS ÁLTAL FERMENTÁLT ÉS NÖVÉNYI EREDETŰ EMÉSZTŐENZIMEK
  • AZ EMÉSZTÉS TÁMOGATÁSÁHOZ
  • A FEHÉRJÉK, ZSÍROK, SZÉNHIDRÁTOK, ÉLELMI ROSTOK, A LAKTÓZ ÉS A GLUTÉN LEBONTÁSÁT SEGÍTŐ MULTI ENZIM KOMPLEX
  • GYOMORSAV-ELLENÁLLÓ NÖVÉNYI KAPSZULATOKBAN
  • VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK
  • TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA
  • NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ENZIMET
  • EMÉSZTŐENZIM PÓTLÁS

Az emésztőenzimek olyan fehérjemolekulák, amelyek katalizálják a nagy táplálékmolekulák kisebb molekulákra történő lebontását, hogy MEGKÖNNYÍTSÉK AZOK FELSZÍVÓDÁSÁT A VÉKONYBÉLBEN.

Ezeket a nyálmirigyek, a gyomorban lévő mirigyek, a hasnyálmirigy és a vékonybélben lévő mirigyek választják ki. Kivételt képez ez alól a rostok lebontását segítő celluláz enzim, hiszen az emberi szervezet nem képes ennek az enzimnek a szintetizálására.

A Natur Tanya® emésztőenzim komplex az alábbi enzimeket kombinálja

  • FEHÉRJEBONTÓ ENZIMEK (proteáz enzim, peptidáz enzim, papain enzim, bromelain enzim)
  • ZSÍRBONTÓ lipáz enzim
  • KEMÉNYÍTŐBONTÓ amiláz enzim
  • ROSTBONTÓ celluláz enzim
  • SZACHARÓZ-BONTÓ invertáz enzim
  • LAKTÓZBONTÓ laktáz enzim
  • GLUTÉNBONTÓ prolil-oligopeptidáz enzim

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. Az optimális hatás érdekében a kapszulát egészben lenyelve kell alkalmazni.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Adagok száma a termékben: 30

  • A termék vérhígítókkal szembeni alkalmazás orvosi felügyeletet igényel (érdemes 3-4 órás különbséggel alkalmazni a szisztémás enzimeket is tartalmazó készítményeket)
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
  • A termék 18 éves kortól alkalmazható, de használata 3 éves kor feletti gyermekek esetében bizonyos enzimhiányos állapotok fennállása esetén orvosi felügyeletet igényel
  • A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában

ÖSSZETÉTEL

Összetevők: kalcium-karbonát, gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin, prolil-oligopeptidáz, peptidáz, alfa-amiláz, bromelain [ananász- Ananas comosus (L.) Merr. gyümölcs kivonatból], celluláz, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), proteáz, laktáz (béta-galaktozidáz), papain [papaya- Carica papaya (L.) gyümölcs kivonatból], lipáz, invertáz.

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

Alfa-amiláz (Aspergillus sp. fermentációval készült)

3652 DU

Proteáz (Bacillus subtilis fermentációval készült)

900 PC

Laktáz (Aspergillus oryzae fermentációval készült)

600 FCC U

Lipáz (Rhizopus oryzae, Candida sp. fermentációval készült)

500 FIP

Celluláz (Trichoderma sp. fermentációval készült)

750 CU

Invertáz (Saccharomyces cerevisiae fermentációval készült)

20 SU

Peptidáz (Aspergillus oryzae fermentációval készült)

10000 HUT

Prolil-oligopeptidáz (Aspergillus niger fermentációval készült)

2,5x104(25000) PPI

Papain (papaya gyümölcs kivonatból)

150000 USP U

Bromelain (ananász gyümölcs kivonatból)

50 GDU

Kalcium (kalcium-karbonátból)

120 mg (15%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

FCCU: (Food Chemical Codex Unit), Food Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység
DU: (Dextrinizing Unit), dextrinizáló egység
GDU: (Gelatin Digestion Unit), zselatin emésztési egység
USP U: (United States Pharmacopeia Unit), az Egyesült Államok Gyógyszerkönyve szerinti enzimaktivitási egység
PPI: (Protease Picomole International), glutén enzimaktivitási egység
HUT: (Hemoglobin Units on the tyrosine basis), gomba eredetű peptidáz enzimaktivitási egység
CU: (Cellulase Unit), celluláz enzimaktivitási egység
SU: (Sumner Unit), invertáz enzimaktivitási egység
PC: (Protease Unit on L-tyrosine basis), bakteriális proteáz enzimaktivitási egység
FIP: (Fédération International Pharmaceutique), gomba eredetű lipáz enzimaktivitási egység

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA!

A Natur Tanya® EMÉSZTŐENZIM független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem KEVESEBB, MINT 3-SZOROSA annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.

Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: FAML-A-114:2024 Megazyme Lactose, Sequential/High Sensitivity Method K-LOLAC)

Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: FAML-A-73:2021

A kapcsolódó laktóz és glutén vizsgálati jegyzőkönyvét, ide kattintva tekinthet meg

FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT NEHÉZFÉM ÉS MIKROBIOLÓGIAI TARTALOMMAL!

A Natur Tanya® EMÉSZTŐENZIM független, akkreditált laborban bevizsgált étrend-kiegészítő. A vizsgálati eredmény megerősíti, hogy a készítményben a nehézfém tartalom megfelel az európai uniós szabályozásnak, így garantálva a megfelelő termékminőséget.

A laborvizsgálati eredmény, a higany esetében 100x kisebb, a kadmium esetében 16,4x kisebb, és az ólom tekintetében 23x kisebb a vonatkozó határértékkel összehasonlítva.

Arzén, higany, ólom, kadmium akkreditált vizsgálati módszer: PN-EN 15763:2010

Mikrobiológiai paraméterek: Salmonella, Listeria monocytogenes, E. coli

A mikrobiológia paraméterek közül termékünk nem tartalmazza egyik paramétert sem.

A kapcsolódó nehézfémek és mikrobiológiai paraméterek vizsgálati jegyzőkönyvét, ide kattintva tekinthet meg.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

NNGYK ny.sz: 35643/2024

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Tippek gyomorrontás kezelésére Egészséges táplálkozás

Az ínycsiklandó fogásokkal megrakott, karácsonyi asztal mellett ülve a mértékletesség elvének betartása nem könnyű feladat. Bizonyára mindannyiunkkal megesett már, hogy az ünnepi vacsorák, ebédek (reggelik, tízóraik, uzsonnák...) során a tervezettnél jóval többet fogyasztottunk, később pedig hasfájással, székrekedéssel, gyomorrontással küszködtünk. Most megosztunk néhány tippet, melyek hasznunkra lehetnek a karácsonyi gyomorrontás megelőzésére és kezelésére.

Articsóka Emésztőrendszer támogatása

Az articsóka ízletes zöldségféle, melyből számos ínyenc fogás és gasztronómiai különlegesség készíthető el. Finom íze és a konyhában való sokoldalú felhasználhatósága mellett ne feledkezzünk meg továbbá értékes hatóanyag-tartalmáról és jótékony hatásairól: az antioxidánsokban és ásványi anyagokban gazdag articsóka támogathatja az emésztést, a szív egészségét és a testsúlycsökkenést.

Herbaferm Emésztőrendszer támogatása

A Herbaferm csepp termesztett és vadon gyűjtött gyógynövényekből, valamint méhészeti termékekből, természetes fermentációs folyamatokkal előállított étrend-kiegészítő, mely hatékony segítséget nyújthat a bélflóra egészségének helyreállításában.

Karácsony Emésztőrendszer támogatása

A karácsonyi időszakra jellemző, bőséges ünnepi lakomák gyakran kihívás elé állítják az emésztőrendszerünket. A zsíros, nehéz ételek, a cukros desszertek és a gyakori nassolás puffadáshoz, gyomorégéshez és egyéb emésztési zavarokhoz vezethetnek. Nem kell azonban lemondanunk kedvenc finomságainkról ahhoz, hogy megőrizzük emésztésünk egészségét - egy kis előrelátással és néhány hasznos praktikával elkerülhetjük a kellemetlen panaszokat, miközben gondtalanul élvezhetjük az ünnepi időszak ínycsiklandó fogásait és meghitt pillanatait. Lássuk, hogyan készülhetünk fel egészésgünk megőrzésére ebben a különleges időszakban!