Íz Tár kurkuma őrölt 10g
Íz Tár kurkuma őrölt 10g

139 Ft

Íz Tár kurkuma őrölt 10g

139 Ft

A kurkuma élénk sárga színt kölcsönöz rizsételeknek, és elengedhetetlen fűszere számos indiai és észak-afrikai specialitásnak. Kellemes ízt kölcsönöz hüvelyeseknek, zöldségeknek, burgonyának hal- és húsételeknek (különösképpen bárányhoz és baromfiételekhez illik).

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Rákóczi út

  Átvehető ma, nyitás: 7:30

 • Bartók Béla

  Átvehető ma, nyitás: 7:30

 • Szent István körút

  Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Nettó tömeg: 10 g

A kurkuma rokonságban áll a gyömbérrel és a galangal gyökérrel. A friss narancssárga színű gyökérszár illata hasonlít a gyömbéréhez, íze pedig gyantás, enyhén csípős. Szárítás során alakul ki fűszeres aromája leheletnyi narancs és gyömbér ízzel.
A kurkuma a currypor egyik legfontosabb alkotóeleme, hiszen ez a fűszernövény szolgáltatja annak jellegzetes sárga színét. Széles körben használják levesek, mártások és különféle fűszerkeverékek színezéséhez.

A kurkuma élénk sárga színt kölcsönöz rizsételeknek, és elengedhetetlen fűszere számos indiai és észak-afrikai specialitásnak. Kellemes ízt kölcsönöz hüvelyeseknek, zöldségeknek, burgonyának hal- és húsételeknek (különösképpen bárányhoz és baromfiételekhez illik). Alkalmas még savanyúságokhoz, valamint zöldséges mártások és chutney fűszerezéséhez.

Felhasználási javaslat: Ételek színezéséhez és ízesítéséhez használjuk.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási hely: India

Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.

Teljes leírás

Íz Tár kurkuma őrölt 10g