Netamin Fokhagyma Kapszula Olivaolajjal 100 db
Netamin Fokhagyma Kapszula Olívaolajjal 100 db
3 690 Ft

Netamin Fokhagyma Kapszula Olívaolajjal 100 db

3 690 Ft

Teljesen szagmentes kapszula, 1 tabletta tartalma megfelel 1000 mg nyers fokhagymának.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

  • Rákóczi út

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Netamin Fokhagyma kapszula olívaolajjal (szagtalan kivonatból)

Kiszerelés: 100 db kapszula

A specifikációban szereplő adatok 1 kapszulára vonatkoznak.

10 mg 100:1 arányú fokhagyma-kivonatot tartalmazó, szagtalan, apró, könnyen lenyelhető lágyzselatin kapszula. Megfelel 1000 mg nyers fokhagymának

A fokhagyma fő hatóanyaga az erős antibiotikus hatású allicin, mely kiváló tisztító, méregtelenítő fűszer- és gyógynövénnyé teszi. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a szív és érrendszer egészségének, a normál koleszterinszint és a normál homocisztein szint fenntartásához.

  • Szívbarát olívaolajban oldott, szagtalan fokhagyma-kivonat (100:1).
  • Hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez.
  • Segíthet fenntartani szív és érrendszer egészségét, a légutak egészséges működését.
  • Az olívaolaj elősegíti a fokhagymában található zsíroldékony hatóanyagok megfelelő felszívódását.

A fokhagyma minden jótékony hatása apró kapszulába koncentrálva. 100:1 arányú, szagtalanított kivonat formájában, szívbarát, esszenciális zsírsavakban gazdag olívaolajban oldva. A kiváló minőségű olívaolaj segíti a fokhagyma zsírban oldódó hatóanyagainak optimális felszívódását és hasznosulását.1,2

A kapszula teljesen szagmentes! Szedése során nem érezhető a kellemetlenül erős fokhagyma-szag vagy fokhagyma-ízvilág.  Apró, könnyen lenyelhető kapszulában tartalmazza ezt az értékes gyógynövényt!

Figyelmeztetés: Véralvadásgátló gyógyszert szedőknél orvosi ellenőrzés javasolt!

a fokhagyma, mint gyógynövény

A fokhagyma (Allium sativum) évezredek óta része az emberi táplálkozásnak. Egyes források szerint először a sumérok termesztették a Földközi-tenger partjain, több mint 5000 évvel ezelőtt. Sokan manapság is csak fűszernövényként gondolnak rá, pedig számos pozitív hatása van az egészségünkre – ezeket már az ókorban is felfedezték és Homérosz, Arisztotelész és Hippokratész is írt róluk. A világ szinte minden táján része a hagyományos orvoslásnak. Több száz célra használják, például légúti megbetegedések, hörghurut, asztma, fertőzések, szív és keringési problémák ellenszereként. 

Több mint 200 biológiailag aktív vegyület található benne, ám ezek közül a kéntartalmú anyagok a legfontosabbak, azon belül is a zsíroldékony allicin.3 Baktériumölő képességéről 1858-ban Louis Pasteur számolt be.4 Az elmúlt évtizedek vizsgálataiban antioxidáns, gyulladáscsökkentő, vírus-, gomba- és baktériumellenes, immunerősítő, szív- és érrendszervédő hatásait mutatták ki.5

a fokhagyma tudományosan vizsgált hatásai

Napjainkra több ezer kutatást elvégeztek és közzétettek a fokhagyma lehetséges pozitív hatásairól.6 A legfontosabb, emberi klinikai vizsgálatokban is bizonyított tulajdonságait mutatjuk be röviden.

Hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez: Számos vizsgálati eredmény támasztja alá, hogy a fokhagyma immunstimuláló, az immunválaszt serkentő hatással bírhat. Kimutatták, hogy fokozza egyes immunsejtek (pl. makrofágok, limfociták, természetes ölősejtek, limfociták) aktivitását, melyek elengedhetetlenek a vírusok, baktériumok és egyéb kórokozók elpusztításához.2,7-10 Emellett fokozhatja a gyulladásgátló IL-10 (interleukin-10) anyag termelését, csökkentheti bizonyos gyulladáskeltő anyagok termelődését, antioxidáns hatásával védi a sejteket a szabad gyökök okozta oxidatív stresszel szemben és növelheti a sejtvédő, méregtelenítő glutation szintjét a szervezetben.9,11,12

Segíthet fenntartani a szív és érrendszer egészségét

A fokhagyma gazdag kéntartalmú vegyületekben, melyek nemcsak jellegzetes illatát és ízét, hanem jótékony hatásait is adják. Ezek felelősek a szív- és érrendszerre gyakorolt hatásaiért is. 2016-ban megjelent egy átfogó tanulmány, amely kizárólag a korábban elvégzett, kettős vak, randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálatokat elemezte.6 A tanulmány szerzői több tucat korábbi vizsgálat eredménye alapján arra jutottak, hogy a fokhagyma:

  • 7-16 Hgmm-rel csökkentheti a szisztolés vérnyomást
  • 5-9 Hgmm-rel csökkentheti a diasztolés vérnyomást
  • 7,4-29,8 mg/dl-rel csökkentheti a teljes koleszterinszintet
  • segíthet lassítani a koszorúér elmeszesedésének előrehaladását
  • javíthatja az artériás merevséget mutató pulzushullám terjedési sebesség (PWV) értékét
  • csökkentheti a gyulladást jelző C-reaktív protein szintjét

Mindezek fontos kockázati tényezői a szív- és érrendszeri betegségeknek, így a fokhagyma minden bizonnyal hasznos lehet ezen betegségek kialakulásának, illetve előrehaladásának megelőzésében.

Segíthet fenntartani a légutak egészséges működését

A fokhagymát ősidők óta használják meghűléses betegségek, légzőszervi panaszok, köhögés esetén. Olyannyira népszerű és közismert volt ezen a téren, hogy az 1918-as nagy influenzajárvány (vagy ahogy ma is gyakran emlegetik: spanyolnátha) idején sokan fokhagymafüzért akasztottak nyakukba, ezzel védve magukat a fertőzéstől.4 Modern orvosi vizsgálatokban a fokhagyma valóban ígéretesnek bizonyult a felső légúti fertőzések megelőzésében és a betegség tüneteinek csökkentésében is. Egy kutatásban a fokhagyma 63%-kal csökkentette a megfázás kockázatát és ha a fokhagymát szedők mégis megfáztak, akkor 70%-kal rövidebb ideig voltak betegek, mint azok, akik hatóanyag nélküli placebót szedtek.13 Egy másik kutatásban a fokhagyma 61%-kal rövidítette le a betegséget és a tünetek súlyosságát is csökkentette.14

miért jó a fokhagyma kapszulában, olívaolajjal?

A fokhagyma jótékony hatásait biztosító enzimek, az allicin és egyéb fontos vegyületek hőkezelés (azaz hosszú főzés, sütés) hatására megsemmisülhetnek. Adódik, hogy akkor fogyasszuk nyersen a fokhagymát, ám az erőteljes illat mellett ezzel az emésztőrendszerünknek sem teszünk jót. A Netamin Fokhagyma kapszula olívaolajjal megőrzi a fokhagyma minden hatóanyagát! A 100:1 arányú kivonat napi adagja (1 kapszula) 1000 mg friss fokhagymának felel meg.

A fokhagyma jótékony összetevői között vízben oldódóak és zsírban oldódóak egyaránt találhatóak. Éppen ezért mi szívbarát, telítetlen zsírsavakat tartalmazó olívaolajban oldva biztosítjuk számodra a fokhagyma-kivonatot – az optimális felszívódás és hasznosulás érdekében.

adagolás

Felnőtteknek napi 1 kapszula egészben lenyelve, bő folyadékkal, közvetlenül étkezés előtt. Két havi folyamatos szedés után két hét szünet tartása javasolt!

Figyelmeztetés: Véralvadásgátló gyógyszert szedőknél orvosi ellenőrzés javasolt!

össZetétel

Összetevők: olívaolaj, kapszulahéj (zselatin, nedvesítőszer: glicerin, ivóvíz), fokhagymaolaj.

A napi adag tartalmaz (1 db lágyzselatin kapszula):

  • Fokhagymaolaj (100:1 arányú, szagtalanított kivonat): 10 mg

további tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekektől elzárva.

Forgalmazza: Natural Herbal Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Torokfájás Immunerősítés, egészségvédelem

A torokfájás a felső légúti megbetegedések egyik leggyakoribb tünete. Kialakulását számos tényező elősegíti, szerencsére megoldására is többféle hatékony megoldás létezik. Írásunkban megvizsgáljuk, miért gyakoribbak a légúti megbetegedések a hideg hónapokban és bemutatunk néhány hasznos házi praktikát a torokfájás enyhítésére és immunrendszerünk erősítésére.

Immunerősítés gyógynövényekkel Immunerősítés, egészségvédelem

Immunrendszerünk erősségének fenntartásához hatékony segítséget nyújthatnak a gyógynövényekből készült teák, cseppek, szirupok egyéb étrend-kiegészítők. Évszázados hagyománnyal rendelkezik a gyömbér, a bíbor kasvirág (echinacea), a fokhagyma, a citromfű, valamint a csipkebogyó felhasználása: ezek a gyógynövények értékes hatóanyagaiknak köszönhetően fokozzák szervezetünk védekezőképességét a betegségekkel, fertőzésekkel szemben, értékes antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően pedig semlegesítik a szabadgyökök káros hatásait.