Paleolit Erythritol por 250g - Eritrit por magnéziummal
Paleolit Erythritol por 250g - Eritrit por magnéziummal
765 Ft

Paleolit Erythritol por 250g - Eritrit por magnéziummal

765 Ft

Por állagú eritrit, magnézium pótlással. A hozzáadott magnézium-oxid megakadályozza a tömbösödést, összetapadást, ezért mindig por állagú, könnyen szitálható, szórható édesítőszer.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Budaörs

  Átvehető 2024. júl. 15., hétfő, nyitás: 7:30

 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Fény utcai piac

  Átvehető 2024. júl. 15., hétfő, nyitás: 7:30

 • Rákóczi út

  Átvehető 2024. júl. 15., hétfő, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Paleolit Erythritol por - Eritrit por magnéziummal
nettó tömeg: 250 g

A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.

Mi az eritritol?

Az eritritol olyan természetes édesítőszer, amelyben alig van kalória, amelynek nincsenek mellékhatásai, viszont az íze pont olyan, mint a cukoré. Vagyis rendelkezik a cukor összes előnyével annak összes hátránya nélkül. Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen?

Az eritritol az ún. cukoralkoholok osztályába tartozó vegyület. Ezek a molekulák valamilyen szénhidrát illetve alkohol hibridjei (amelyek azonban nem tartalmaznak etanolt - tudják, ami a részegséget okozza). Sokféle cukoralkohol létezik. Ezek megtalálhatók olyan természetes élelmiszerekben, mint a gyümölcsök, de különböző "cukormentes" készítmények adalékanyagaiként is ismertek. A cukoralkohol molekulák felépítésüknek köszönhetően rendelkeznek azzal a képességgel, hogy stimulálják nyelvünknek az édes íz érzékelésére szolgáló receptorait.

A legismertebb cukoralkoholok közé tartozik például a xylitol, a szorbitol és a maltitol is, hogy csak néhányat említsünk közülük. Ám az eritritol mintha sok mindenben eltérne a többi cukoralkoholtól. Mindenekelőtt abban, hogy sokkal kevesebb benne a kalória.

Összehasonlításképpen: a normál asztali cukor grammja 4 kalóriát tartalmaz, a xilitol 2,4-et az eritritol pedig mindössze 0,24-et.

Vagyis az eritritol kalóriatartalma mindössze 6%-a a cukorénak, az édesítő hatása viszont annak kb. 70%-a. Speciális kémiai felépítésének köszönhetően az eritritolt szervezetünk nem bontja le. Gyakorlatilag úgy megy át a testünkön, hogy nincsenek káros metabolikus hatásai, mint a túlzott cukorfogyasztásnak, és nem okoz emésztési problémákat, mint a többi cukoralkohol.

Nagybani gyártása során az eritritolt glukóz erjesztésével állítják elő egy speciális élesztőgomba segítségével.

Mindent összevetve az eritritol kiváló édesítőszernek tűnik, mégpedig a következő okokból:

 • gyakorlatilag nincs benne kalória.
 • az édesítő hatása kb. a 70%-a a cukorénak
 • nem növeli meg a vércukor- illetve az inzulinszintet
 • emberekkel végzett vizsgálatok nem mutatnak semmilyen komolyabb mellékhatást, leszámítva néhány apróbb emésztőszervi zavart bizonyos egyéneknél
 • állatkísérletekben hosszú távú, nagy mennyiségű eritritol bevitele esetén sem mutattak ki káros hatásokat

Azoknak, akik nem tudnak lemondani az édes ízről, azt javasoljuk, hogy használjanak sztíviát, esetleg kis mennyiségben mézet. Ám a méz sajnos sok kalóriát és fruktózt tartalmaz, a sztíviát meg sokan a kellemetlen utóíze miatt nem szeretik. Az eritritol esetében sem az egyik, sem a másik probléma nem merül fel.

összetevők

Erythritol, magnézium-oxid (1%).

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Forgalmazza: PALEOCENTRUM Kft.

Származási hely: Kína


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás