Dr.Hummel Nanorostos gél 450g
Dr. Hummel Nanorostos gél 450 g
8 990 Ft

Dr. Hummel Nanorostos gél 450 g

8 990 Ft

A Mikrorostos Gél továbbfejlesztett változata segítséget nyújthat az emésztés optimalizálásában, a jó bélflóra megőrzésében.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció

Kifutott termék

A termék értékesítése megszűnt webshopunkban

Részletes leírás

Dr. Hummel Nanorostos gél

Kiszerelés: 450 g

A specifikációban szereplő adat 100 g termékre vonatkozik.

A Mikrorostos gél továbbfejlesztett változata

A Dr. Hummel Nanorostos Gél a Mikrorostos Gél továbbfejlesztett változata, mely mikrobiális celluóz segítségével még kedvezőbben befolyásolja az emésztési folyamatokat.

A Dr. Hummel Nanorostos Gél olyan rostos táplálék, amelyik kiemelkedő bioreduktív potenciállal (hidrogén megkötő képességgel) rendelkezik.

A Nanorostos Gél mindenben hasonló, mint a Mikrorostos Gél de sokkal hatékonyabb és tartósabb a hatása a bélflóra védelmében, vagy újjáélesztésében a gyógyszeres és az antibiotikumos kezelés utáni időszakban. Mindez a kisebb részecskemérettel, finomabb eloszlással áll kapcsolatban, amely a gél állagában is megfigyelhető. A Mikrorostos Gél-nél a béltartalom hidratációja a hangsúlyos, míg a Nanorostos Gél-nél a bélflóra és az immunrendszer karbantartása!

Kutatásaink során arra jöttünk rá, hogy a gélünkben a „hatóanyag” a hidrofil tulajdonságú cellulóz nanorost felszíne. Annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a gélünk, minél nagyobb felületet kell hozzáférhetővé tenni a nanorost felszínén. A gélünkben lévő nanorostok mérete: 60 nanométer széles, 2-3 nanométer vastag és akár több centiméter hosszú. Tehát szalagszerű cellulóz nanorostokról beszélünk. A gélünket úgy kell elképzelni, mint a nanorostok gombolyagjait, amelynek belsejét víz, természetesen különleges szerkezetű víz tölti ki.

A nyálkahártya kétrétegű. Az alsó réteg, mely közelebb van a bélfalhoz, sűrűbb, kötöttebb állagú. Ebben a kötöttebb rétegben meg tudnak bújni sokáig a jótékony mikrobák. Még egy alapos antibiotikus kezelés után is itt találhatóak a túlélők. E túlélők, erősen legyengülve ugyan, de életre kelthetők, ha megfelelő körülmények közé kerülnek. E nanorostok könnyedén bejutnak a bélnyálkahártyába, elektronban, vízben gazdag közeget visznek magukkal és savas pH-júak.

A Nanorostos Gél abban is segíthet, hogy analóg a nyálkahártyában lévő mucinnal, így növelheti a bélnyálkahártya tömegét, ezáltal segít távol tartani a bélfaltól a patogén mikrobákat!

Felhasználva a Nanorostos Gélnek azt a tulajdonságát, hogy bejuthat a nyálkahártyába és ott felélesztve az alvó, saját törzseinket, saját mikrobiomunkat újjáéleszthetjük egy antibiotikumos- vagy más gyógyszeres kezelés után.

A celllulóz nanorostok tulajdonságainak a felfedezése azért is fontos, mert jelenleg nincs hatékony módszer arra, hogy az antibiotikumos kezelés után újjáélesszük a bélflóránkat. A probiotikumokról kiderült, hogy a hatásuk erősen korlátozott ebben a vonatkozásban.

(Erről az egyik alapos vizsgálatot Eran Elinav Weizmann Intézet-béli kutatócsoportja közölte két cikkben a nagy presztízsű Cell folyóiratban. A kiterjedt vizsgálatnak röviden az volt az eredménye, hogy nem igazolták a probiotikumok azt a várakozást, hogy regenerálják a mikrobiomot. A béltartalomban kolonizálódnak, elszaporodnak, de a mucosában nem volt hatásuk. Sok embernél nem okoztak ugyan kárt, de van olyan embercsoport, akiknél ártalmas is lehet!)

Mikor javasolt a Nanorostos Gél fogyasztása?

  • Antibiotikum kúra után
  • Ellenállóvá tenyésztett probiotikumok helyett
  • Kevésbé ellenálló probiotikumok beviteléhez
  • Teljes mikrobiom beültetésekor
  • Bélnyálkahártya növekedésének elősegítésére
  • Testsúly-optimalizálásra

Javasolt adagolás

  • Felnőtteknek: maximum 3x1 evőkanál (30 g),minimum 1x1 evőkanál (10 g).
  • Gyermekeknek: 5 éves korig, 3x1 mokkáskanál (3 g), 14 éves korig 3x1 teáskanál (5 g).

Fogyasztása étkezés előtt vagy közben javasolt.

Új fogyasztók esetében az első héten ajánlott napi adag 1 evőkanál (vagy kevesebb)!

összetevők

Összetevők: Víz, Cellulóz nanorost, Fekete tea kivonat

Színezékek: Vegyes gyümölcs emulzió, kék szőlőhéj

Energiatartalom: 29 kJ/100g (4 kcal)

további tudnivalók

Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen.

Forgalmazza: Natura-Pro Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Articsóka Emésztőrendszer támogatása

Az articsóka ízletes zöldségféle, melyből számos ínyenc fogás és gasztronómiai különlegesség készíthető el. Finom íze és a konyhában való sokoldalú felhasználhatósága mellett ne feledkezzünk meg továbbá értékes hatóanyag-tartalmáról és jótékony hatásairól: az antioxidánsokban és ásványi anyagokban gazdag articsóka támogathatja az emésztést, a szív egészségét és a testsúlycsökkenést.

Tippek gyomorrontás kezelésére Egészséges táplálkozás

Az ínycsiklandó fogásokkal megrakott, karácsonyi asztal mellett ülve a mértékletesség elvének betartása nem könnyű feladat. Bizonyára mindannyiunkkal megesett már, hogy az ünnepi vacsorák, ebédek (reggelik, tízóraik, uzsonnák...) során a tervezettnél jóval többet fogyasztottunk, később pedig hasfájással, székrekedéssel, gyomorrontással küszködtünk. Most megosztunk néhány tippet, melyek hasznunkra lehetnek a karácsonyi gyomorrontás megelőzésére és kezelésére.

Karácsony Emésztőrendszer támogatása

A karácsonyi időszakra jellemző, bőséges ünnepi lakomák gyakran kihívás elé állítják az emésztőrendszerünket. A zsíros, nehéz ételek, a cukros desszertek és a gyakori nassolás puffadáshoz, gyomorégéshez és egyéb emésztési zavarokhoz vezethetnek. Nem kell azonban lemondanunk kedvenc finomságainkról ahhoz, hogy megőrizzük emésztésünk egészségét - egy kis előrelátással és néhány hasznos praktikával elkerülhetjük a kellemetlen panaszokat, miközben gondtalanul élvezhetjük az ünnepi időszak ínycsiklandó fogásait és meghitt pillanatait. Lássuk, hogyan készülhetünk fel egészésgünk megőrzésére ebben a különleges időszakban!

Gyomorsav elleni termékek Emésztőrendszer támogatása

Gyakran tapasztalsz gyomorégést, puffadást vagy más emésztési zavarokat, és szeretnél a végére járni, hogy mi állhat a panaszaid hátterében? A helyes diagnózis felállítását bonyolíthatja, hogy ezek a tünetek mind az alacsony, mind a magas gyomorsavszint következményeként jelentkezhetnek, vagyis ez az egymással merőben ellentétes két állapot rendkívül hasonló tüneteket produkálhat! Mindez könnyen téves diagnózishoz és hatástalan kezelésekhez vezethet, miközben tüneteink nem javulnak. De mégis hogyan léphetünk ki ebből az ördögi körből, és találhatjuk meg emésztési panaszaink valódi okát? Nos, ez esetben a finom különbségek megértése kulcsfontosságú a panaszok enyhüléséhez, és emésztésünk egészségének helyreállításához! Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan tehetsz különbséget a magas és az alacsony gyomorsav-szint között, és állítsd helyre emésztésed egészségét!