NT Vegán Gyomorbarát Rost 150g
Natur Tanya Gyomor-és bélbarát rost 150g
3 845 Ft

Natur Tanya Gyomor-és bélbarát rost 150g

3 845 Ft

LOW FODMAP, fermentált PHGG rost indiai guarbabból. Humán-klinikai vizsgálatokban szereplő, szabadalommal védett.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

Részletes leírás

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost - Fermentált PHGG rost indiai guarbabból

Kiszerelés: 150 g

A specifikációban szereplő adatok a napi adagra (5 g) vonatkoznak.

Szabadalommal védett, fermentált PHGG rost indiai guárbabból, amit poliszacharidok (galaktomannánok) alkotnak. A PHGG rost a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával rendelkezik. Nagyon lassan fermentálódik a bélrendszerben jótékony baktériumok által, így nem okoz gyomor-bélrendszeri panaszokat, illetve nem puffaszt. 

  • 100%-BAN TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK
  • HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ
  • LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT
  • JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROSTFORRÁS
  • NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT
  • 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ
  • ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1
  • TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL

Gyomor- és bélbarát rost Low-FODMAP tanúsítvány (PHGG)

Régóta keres olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomor- és bélbarát rost pont ilyen.

Kedvező tulajdonságai közé tartozik még, hogy folyadékhoz adva, kiváló vízoldékonysággal rendelkezik (a vízben feloldott por teljesen átlátszó), alacsony viszkozitású, nincs gélképző tulajdonsága, nem duzzad és sűrűsödik be, mindemellett színtelen, szagtalan és íztelen.  

A gyomor- és bélbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.  

Mi az a FODMAP?

A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Adagolás: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát.
A vegán gyomor- és bélbarát rost > 85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja révén.
*A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz, regenerálódáshoz.

HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL NAGYOBB MENNYISÉG?
A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét, érdemes aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A magyar lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint elmarad az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai ajánlás napi 25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott célértékkel.

VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK?
Igen, a terméket biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák.

A termék 3 éves kortól alkalmazható.

ÖSSZETÉTEL

Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Átlagos tápérték

Napi adagban (5 g-ban)

100 g termékben

Energia (kJ/kcal)

41 kJ/10 kcal (0,5%2)

820 kJ/203 kcal

Szénhidrát (g)

amelyből cukrok (g)

< 0,5 g (0,1%2)

< 0,5 g (0,4%2)

6,8 g

6,8 g

Rost (g)

4,4 g (-)

87 g

Fehérje (g)

< 0,5 g (0,05%2)

0,5 g

Só (g)

0,02 g (0,33%2)

0,31 g

Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.

A Monash Egyetem Low FODMAP CertifiedTM márkajelzést Magyarországon a Natur Tanya Hungary Kft. licenszengedéllyel használja. A Monash Egyetem ezt a terméket kizárólag  FODMAP-tartalom szempontjából értékelte, más állítás tekintetében nem. A termék egy adagja segíthet az alacsony FODMAP diéta betartásában. A szigorúan alacsony FODMAP étrend csak orvosi felügyelet mellett kezdhető el.

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Karácsony Emésztőrendszer támogatása

A karácsonyi időszakra jellemző, bőséges ünnepi lakomák gyakran kihívás elé állítják az emésztőrendszerünket. A zsíros, nehéz ételek, a cukros desszertek és a gyakori nassolás puffadáshoz, gyomorégéshez és egyéb emésztési zavarokhoz vezethetnek. Nem kell azonban lemondanunk kedvenc finomságainkról ahhoz, hogy megőrizzük emésztésünk egészségét - egy kis előrelátással és néhány hasznos praktikával elkerülhetjük a kellemetlen panaszokat, miközben gondtalanul élvezhetjük az ünnepi időszak ínycsiklandó fogásait és meghitt pillanatait. Lássuk, hogyan készülhetünk fel egészésgünk megőrzésére ebben a különleges időszakban!

Herbaferm Emésztőrendszer támogatása

A Herbaferm csepp termesztett és vadon gyűjtött gyógynövényekből, valamint méhészeti termékekből, természetes fermentációs folyamatokkal előállított étrend-kiegészítő, mely hatékony segítséget nyújthat a bélflóra egészségének helyreállításában.

Gyomorsav elleni termékek Emésztőrendszer támogatása

Gyakran tapasztalsz gyomorégést, puffadást vagy más emésztési zavarokat, és szeretnél a végére járni, hogy mi állhat a panaszaid hátterében? A helyes diagnózis felállítását bonyolíthatja, hogy ezek a tünetek mind az alacsony, mind a magas gyomorsavszint következményeként jelentkezhetnek, vagyis ez az egymással merőben ellentétes két állapot rendkívül hasonló tüneteket produkálhat! Mindez könnyen téves diagnózishoz és hatástalan kezelésekhez vezethet, miközben tüneteink nem javulnak. De mégis hogyan léphetünk ki ebből az ördögi körből, és találhatjuk meg emésztési panaszaink valódi okát? Nos, ez esetben a finom különbségek megértése kulcsfontosságú a panaszok enyhüléséhez, és emésztésünk egészségének helyreállításához! Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan tehetsz különbséget a magas és az alacsony gyomorsav-szint között, és állítsd helyre emésztésed egészségét!

Tippek gyomorrontás kezelésére Egészséges táplálkozás

Az ínycsiklandó fogásokkal megrakott, karácsonyi asztal mellett ülve a mértékletesség elvének betartása nem könnyű feladat. Bizonyára mindannyiunkkal megesett már, hogy az ünnepi vacsorák, ebédek (reggelik, tízóraik, uzsonnák...) során a tervezettnél jóval többet fogyasztottunk, később pedig hasfájással, székrekedéssel, gyomorrontással küszködtünk. Most megosztunk néhány tippet, melyek hasznunkra lehetnek a karácsonyi gyomorrontás megelőzésére és kezelésére.