Részletes leírás
Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost - Fermentált PHGG rost indiai guarbabból
Kiszerelés: 150 g
A specifikációban szereplő adatok a napi adagra (5 g) vonatkoznak.
Szabadalommal védett, fermentált PHGG rost indiai guárbabból, amit poliszacharidok (galaktomannánok) alkotnak. A PHGG rost a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával rendelkezik. Nagyon lassan fermentálódik a bélrendszerben jótékony baktériumok által, így nem okoz gyomor-bélrendszeri panaszokat, illetve nem puffaszt.
- 100%-BAN TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK
- HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ
- LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT
- JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROSTFORRÁS
- NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT
- 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ
- ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1
- TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL
Gyomor- és bélbarát rost Low-FODMAP tanúsítvány (PHGG)
Régóta keres olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomor- és bélbarát rost pont ilyen.
Kedvező tulajdonságai közé tartozik még, hogy folyadékhoz adva, kiváló vízoldékonysággal rendelkezik (a vízben feloldott por teljesen átlátszó), alacsony viszkozitású, nincs gélképző tulajdonsága, nem duzzad és sűrűsödik be, mindemellett színtelen, szagtalan és íztelen.
A gyomor- és bélbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.
Mi az a FODMAP?
A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
Adagolás: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát.
A vegán gyomor- és bélbarát rost > 85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja révén.
*A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz, regenerálódáshoz.
HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL NAGYOBB MENNYISÉG?
A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét, érdemes aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A magyar lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint elmarad az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai ajánlás napi 25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott célértékkel.
VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK?
Igen, a terméket biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák.
A termék 3 éves kortól alkalmazható.
ÖSSZETÉTEL
Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
|
Átlagos tápérték |
Napi adagban (5 g-ban) |
100 g termékben |
|
Energia (kJ/kcal) |
41 kJ/10 kcal (0,5%2) |
820 kJ/203 kcal |
|
Szénhidrát (g) amelyből cukrok (g) |
< 0,5 g (0,1%2) < 0,5 g (0,4%2) |
6,8 g 6,8 g |
|
Rost (g) |
4,4 g (-) |
87 g |
|
Fehérje (g) |
< 0,5 g (0,05%2) |
0,5 g |
|
Só (g) |
0,02 g (0,33%2) |
0,31 g |
Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)
TOVÁBBI TUDNIVALÓK
Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.
A Monash Egyetem Low FODMAP CertifiedTM márkajelzést Magyarországon a Natur Tanya Hungary Kft. licenszengedéllyel használja. A Monash Egyetem ezt a terméket kizárólag FODMAP-tartalom szempontjából értékelte, más állítás tekintetében nem. A termék egy adagja segíthet az alacsony FODMAP diéta betartásában. A szigorúan alacsony FODMAP étrend csak orvosi felügyelet mellett kezdhető el.
100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!







