Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula 60 db
Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula 60 db
4 990 Ft

Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula 60 db

4 990 Ft

Tojáshéjmembrán por-alapú étrend-kiegészítő A- és C-vitaminnal, rézzel és bambuszkivonattal a kollagéntermelés támogatására.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Rákóczi út

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Pólus Center

    Átvehető ma, nyitás: 10:00

Részletes leírás

Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszula
kiszerelés: 60 db

Miért olyan fontos a megfelelő kollagénpótlás?

A kollagén testünkben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, körülbelül 25-30%-a az összes fehérjének. Elnevezése a görög kólla szóból ered, mely ragasztót jelent, és ez kitűnően szemlélteti is a funkcióját: szó szerint „ragasztóként” működik és összetartja a testünk sejtjeit és szöveteit, segít megtartani alakjukat, rugalmasságukat és erejüket.

A kollagén alapvető szerepet játszik a bőr, a haj, a körmök, a csontok, az ízületet alkotó képletek (porcok, szalagok, ízületi tokok, az ízületet mozgató inak, izmok), az erek és egyéb kötőszövetek szerkezetében és funkciójában. A bőr száraz tömegének 75%-a, az ízületi porcoknak 70%-a, a szalagoknak 80%-a, az inaknak 80%-a és a csontoknak 35%-a kollagén.

Sajnos a kollagén egyik legádázabb ellensége maga az idő: szervezetünk kollagéntermelése 25 éves kortól kezdve évente kb. 1-1,5%-kal csökken.1 De olyan tényezők is pusztítják a kollagént, mint az UV sugárzás, dohányzás, stressz, környezetszennyezés, vagy a nem megfelelő táplálkozás. Nőknél a változókor is együtt jár az erőteljes kollagénvesztéssel, az ösztrogénszint csökkenésének egyik következményeként. Testünk kollagéntermelését befolyásolják genetikai adottságaink is – ezeken változtatni nyilván nem tudunk, de negatív hatásai ellen nagyon is sokat tehetünk!

És ez nem is minden! Az életkor előrehaladtával nemcsak a kollagén, de az elasztin, a hialuronsav, a glükozamin és a kondroitin termelődése is csökken. Ez nagy baj, hiszen ezek is elengedhetetlenek a bőr, ízületek és egyéb kötőszövetek egészségének megőrzéséhez, hiányuk az öregedés fizikai jeleihez (pl. ráncok, bőrszárazság, pigmentfoltok) és előbb-utóbb mozgásszervi problémákhoz, például ízületi fájdalmakhoz, ízületi gyulladáshoz, porckopáshoz, csontritkuláshoz vezet.

Miért éppen tojáshéj membrán?

A tojáshéj membrán egy védőréteg a tojáshéj és a fehérje között, amely védelmet biztosít a tojás számára a baktériumok ellen. 100%-ban természetes és kémiai anyagoktól mentes összetevő, amit ehhez a termékhez speciális, rendkívül gyengéd, környezetbarát eljárással nyernek ki – kizárólag víz használatával! A tojáshéj membrán az egyetlen vegetáriánus kollagénforrás, ami azért is fontos, mert a vegetáriánus étrend alapvetően nem tartalmaz kollagénben gazdag ételeket.

Más kollagén készítményekkel szemben fontos különbség, hogy a tojáshéj membrán nem kizárólag kollagént tartalmaz, tápanyagok széles tárháza rejtőzik benne, és mi ezeket egytől egyik megőrizzük a Netamin OVO-Kollagén Mátrix kapszulában! A kíméletes eljárásnak köszönhetően a lehető legtisztább, értékes tápanyagokban elképesztően gazdag tojáshéj membrán port kapunk.

Kollagén, elasztin, glükozamin és egyéb tápanyagok tárháza

A tojáshéj membrán tökéletes forrása olyan természetes anyagoknak, melyek elengedhetetlen alkotórészei az egészséges ízületeknek, bőrnek, hajnak, körmöknek, csontoknak és egyéb kötőszöveteknek: kollagén, elasztin, glükozamin, kondroitin-szulfát, hialuronsav és egyéb glükozaminoglikánok is találhatóak benne.2,3 Emellett több mint 400 bioaktív fehérjét is tartalmaz, szerteágazó egészségtámogató hatásokkal.

A tojáshéj membrán egyedülálló módon természetes forrása egyszerre 3-féle kollagéntípusnak is:

  • I-es típusú kollagén – Az emberi test több mint 90%-a ilyen típusú kollagén. Főleg a bőrben, csontokban, inakban és szalagokban található meg.
  • V-ös típusú kollagén – A szem szaruhártyájában, bőrben, hajban, csontokban, izmokban és különböző szervekben (pl. májban, tüdőben) fordul elő.
  • X-es típusú kollagén – Segíti az ízületi porc felépítését és a csontnövekedést. Kritikus az erős, egészséges ízületek fenntartásához.

100%-ban fenntartható kiegészítő

A tojásfehérje membrán egy fenntartható kollagénforrás, gyártása a hulladék újrahasznosítására épülő körforgásos gazdaságot támogatja. A tojáshéj ugyanis a tojásfeldolgozó ipar melléktermékeként jellemzően hulladéklerakókban végzi, ahol lebomlása során olyan szennyező és kellemetlen szagot okozó vegyületek képződnek, mint az ammónia, a hidrogén-szulfid és az aminok. Környezeti és gazdasági szempontból egyaránt nagyon sok előnnyel jár tehát az, ha ezt a biohulladékot mi inkább hasznosítjuk és az emberi egészséget hatékonyan segítő készítményeket állítunk elő belőle.

Adagolás

Felnőtteknek napi 2 kapszula, étkezés közben, bő folyadékkal.

összetevők

Összetevők: L-aszkorbinsav, tojáshéj membrán por 22% kollagén, növényi kapszula (hidroxipropil-metil-cellulóz), bambusz-kivonat  75% szilícium-dioxid tartalommal, réz-glükonát, A-vitamin (retinol)

Aktív hatóanyagok a napi adagban (2 kapszula):

  • C-vitamin: 463 mg 
  • Tojáshéj membrán por (22% kollagén): 300 mg
  • Bambusz-kivonat (75% szilícium-dioxid tartalommal): 29 mg
  • Réz (réz-glükonátból): 1 mg
  • A-vitamin (retinol): 800 mcg

további tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekektől elzárva.

 

Forgalmazza: Organikus Egészség Egyesület


A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Kollagén Egészséges táplálkozás

A testünket alkotó fehérjék 70%-át a kollagén képezi – a masszív, szálas szerkezettel rendelkező fehérje szinte minden testrészünk felépítésében részt vesz, segíti a feszes, rugalmas bőr megőrzését, a csontok keménységének és szerkezetének megóvását, valamint az inak és a porcok egészségének fenntartásához. A következőkben olyan tápanyagok és élelmiszerek ABC-listáját állítottuk össze, melyek segítik a szervezet kollagéntermelését.