BIO KAKAÓBAB zúzott nyers perui 125 g
Biomenü Bio Kakaóbab zúzott nyers perui 125 g
3 395 Ft

Biomenü Bio Kakaóbab zúzott nyers perui 125 g

3 395 Ft

A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. 

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Fény utcai piac

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Pólus Center

    Átvehető ma, nyitás: 10:00

  • Rákóczi út

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Szent István körút

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Bartók Béla

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Budaörs

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

BIO KAKAÓBAB zúzott nyers perui

Kiszerelés: 125 g

A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.

A kakaóbab a csokoládé előállításának alapja.

A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui biotermelők által termelt kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, tiszta vízben tisztítják és a legjobb minőségűeket kiválogatják, ezután pörkölik.

A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékét mindenféle adalék nélkül.

A BioMenü Bio Kakóbab a cacao criollo fajtából készül, melyet kiváló minősége miatt a kakaók „királyának” is neveznek. A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja, ezek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz (triptofán és argine). Nyers formában nagyon egészséges, rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban.

A kakaóbab élénkítő hatású, éberséget és jó közérzetet biztosít. Kellemesen kesernyés íze miatt nyersen is fogyasztják, de porrá őrölve és meleg tejben elkeverve kiváló frissítő készíthető belőle.

További termékjellemzők:

  • Bio;
  • Vegán;
  • Természetes anyagokból;
  • Mesterséges ízesítőmentes;
  • Mesterséges színezékmentes;
  • Tartósítószermentes;
  • GMO mentes;
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz;
  • Allergénmentes;
  • Alacsony cukortartalmú;
  • Élelmi rostban gazdag;
  • Fehérjeforrás;
  • Nátriummentes/Sómentes

Adagolás, javasolt felhasználás

Egy adag = 10-15 g -> ízlés szerint adagoljuk.

A zúzott kakaó babot rágcsáljuk el. Kiváló sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez. Tökéletes íz harmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve.

összetétel

Összetevők: 100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao)

Tápérték adatok 100 g termékben:

  • Energia    2487 kJ/594 kcal
  • Zsír    54,8 g
    • amelyben telített zsírsav    33,6 g
    • amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav    17,0 g
    • amelyben többszörösen telítetlen zsírsav    1,8 g
  • Szénhidrát    4,4 g
    • amelyben cukor    1,0 g
  • Rost    21,1 g
  • Fehérje (protein)    12,7 g
  • Só    0,0 g
  • Kálium    738,0 mg
  • Foszfor    423,0 mg
  • Magnézium    279,0 mg
  • Vas    2,9 mg
  • Réz    1,8 mg
  • Mangán    2,2 mg

további tudnivalók

Tárolás: Szobahőmérsékleten, fénytől-, nedvességtől védve

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Forgalmazza: Caleido-IT Outsource Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Maca gyökér Immunerősítés, egészségvédelem

A maca gyökér (perui ginzeng, lat. Lepidium meyenii) egy rendkívül ellenálló, adaptogén növény, amely az Andok magaslatain, Peru és Bolívia területén honos. A maca a hagyományos dél-amerikai gyógyászat részét képezi évszázadok óta, fizikai és szellemi erőnlétet támogató hatása miatt pedig az elmúlt évtizedekben világszerte nagy népszerűségre tett szert. Lássuk, hogyan támogathatjuk egészségünk megőrzését maca gyökérrel!

Maca gyökér Immunerősítés, egészségvédelem

A maca gyökér (lat. Lepidium meyenii, lásd még: perui ginzeng) egy Dél-Amerika területén őshonos, adaptogén hatással rendelkező gyógynövény. A tradicionális dél-amerikai gyógyászat évezredek óta alkalmazza jótékony hatásaiért, az elmúlt évtizedben pedig világszerte nagy népszerűségre tett szert a gyógynövény étrend-kiegészítők kedvelőinek körében. Írásunkban bemutatjuk a sokoldalú maca potenciális egészségvédő hatásait.

Moringa oleifera Immunerősítés, egészségvédelem

Hallottál már a moringáról? A moringa olifeira egy Indiában őshonos növény, melynek levelét hagyományosan a vércukor- és koleszterinszint csökkentésére alkalmazzák, a moringa ezen kívül antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Az alábbiakban bemutatjuk Neked az moringa 6 potenciális egészségvédő hatását!