Részletes leírás
A gombák számos biológiailag aktív anyagcsereterméket szintetizálnak, amelyeknek egy része az emberi egészségre kifejezetten hasznos lehet. Gyógyító gombák is léteznek.
A gombáknak több csoportja termel gyógyhatású anyagokat. Szélesebb körben ismertek az antibiotikum termelő mikroszkopikus penészgombák (pl.: penicillium). Igen fontos gyógyszereket állítanak elő a tömlősgombák közé tartozó növényi parazita anyarozsból (Claviceps purpurea), ami több, mint száz biológiai aktív vegyületet tartalmaz.
Serkentheti az idegrendszer és az immunrendszer működését.
- Enyhén fokhagyma ízű.
- Kiváló hatóanyagaival sok kísérletet végeztek.
- Világszerte ismert, a csiperke után ezt termesztenek legtöbbet.
- Közeli rokona, a rőt fagomba, nálunk is megterem, ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazza.
A gyógygombák emberi testre gyakorolt hatásai négy nagy csoportba sorolható:
- Antibiotikum termelő nagygombák.
- A keringési betegségek ellen alkalmazható gombák.
- Immunstimuláns ér rák ellen ható gombák.
- Koleszterin csökkentő hatású gombák.
A gombafehérjék aminosav-összetétele táplálkozás-élettanilag kedvező (jobb mint a növényeké).
- A gombák mind a 20 fehérjealkotó aminosavat közöttük az esszenciális aminosavakat (melyeket a szervezet nem tud előállítani) tartalmazza.
- Magas rosttartalmuk fokozza a bélmozgást.
- Jelentős B és D-vitamin illetve kálium és foszfor forrás - gyógyhatású és immunrendszer erősítő anyagok.
Összetevők: Shiitake (Lentinus edodes) gomba őrlemény, Flavin7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), zselatin.
Kutatások alapján igazolták:
1. Antivirális hatását A-típusú influenza, mumpsz, herpes, HIV, Epstein-Barr és hepatitis B vírusokkal szemben.
2. Baktérium- és gombaellenes hatás.
3. Immunstimuláns hatás.
4. Antioxidáns, májvédő és a máj gyulladásos folyamatait enyhítő.
5. Vérnyomáscsökkentő.
6. LDL-koleszterinszintet csökkentő és a HDL-koleszterinszintet növelő, az érelmeszesedés folyamatát lassító. A hatvanas években japán kutatók bebizonyították, hogy az 5%-nyi shii-take gombával kiegészített étrend 24-45%-kal csökkenti a vér koleszterinszintjét, valamint a trigliceridszintjét.
7. Vércukorszint-csökkentő.
8. Általános erősítő és élénkítő hatás.
Felhasználási javaslat: 3X1 kapszula/nap. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Forgalmazó: Crystal Pharma Kft.
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!