Részletes leírás
Nettó tömeg: 10 g
A szerecsendió-virág igen aromás, fűszeres, faízű, édeskés, keserű és egy picit csípős.
A szerecsendió és a fehérbors a besamel-szósz legfontosabb alkotórésze. A szerecsendió ezenkívül kulcsfontosságú szerepet kap a francia "Quatre épices" fűszerkeverékben, mely ragukhoz, húsos pitékhez és hurkához használatos. A fűszer kedvelt eleme a mediterrán ételeknek is, mindennek, ami darált hússal készül, és a tésztaszószoknak. Feljavítja a krumplipüré és több más burgonyaétel ízét, mint pl. a csőbensült burgonyáét vagy a gnocchiét. Egy csipetnyi szerecsendió gazdagabbá teszi a zöldségtálakat, a tojás- és sajtételeket valamint húsokat is.
A szerecsendió elengedhetetlen süteményekhez, karácsonyi édességekhez és a gyömbéres mézeskalácshoz, valamint a vajas gyümölcskenyérhez. Adható még gyümölcssalátához, forralt borhoz, puncshoz, forró csokoládéhoz és likőrökhöz.
Felhasználási javaslat: Burgonyából készült ételek, sütemények, édességek ízesítésére.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: Pápua Új-Guinea
Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.