Részletes leírás
Nettó tömeg: 20g
Felhasználási javaslat: Kíválóan ízesíthető vele minden roston, nyárson, grillen sütött, illetve párolt hús.
Általánosságban száraz fűszerek képezik a fűszerkeverékek alapját, amellyel a grillezendő ételt bedörzsöljük vagy beszórjuk. Egyrészt kiegészítő ízekkel járulnak hozzá az étel eredeti ízéhez, másrészt vonzóvá teszik a felület textúráját.
Összetevők: só, paprika, fokhagyma, kömény, chili.
Tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz.
A paprikapornak íze - típustól függően - az enyhén gyümölcsöstől az égetően erősig változhat. A csemegepaprika kissé gyümölcsös, a színe pedig lehet világos pirostól a sötétvörösig. A magyar édesnemes paprika jellegzetesen édeskés aromájú. A csípősség a félédestől a csípős paprikáig növekszik. A paprikát hazánkban a következő minőségi osztályokba sorolják: különleges, csemege, édesnemes, rózsa.
A fokhagyma íze a fajtájától függően az intenzív-erőstől az édeskésen fűszeresig nagyon sokféle lehet. A fokhagyma jellegzetes ízt kölcsönöz salátáknak, szendvicskrémeknek, sajtos -, zöldséges -, gombás ételeknek, leveseknek, raguknak, egytálételeknek, tésztaételeknek, rizottónak, tojásételeknek, mindenféle húsételnek és természetesen halaknak.
A köménymag karakteres, fűszeres ízű. Enyhén kesernyés és erősen aromás, enyhe citrus aromával. A gyümölcs hét százalék illóolajat tartalmazhat, melyben a fő alkotórész a karvon.
A chili íze a nagyon csípőstől az édesig változhat. A kapszaicin felelős a csípősségért, melynek foka Scoville-egységekben mérhető. A legcsípősebb fajtákhoz néhány thai változat tartozik, továbbá a Cayenne, a Tabasco és a Habanero. A chili azonban nem csak csípős tud lenni, hanem gyümölcsös, virágos, édes, dió-, föld- vagy füstízű is.
Tárolás: Száraz helyen tartandó!
Származási hely: Magyarország
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig.
Gyártó és forgalmazó: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.