Netamin Fermentált Fekete fokhagyma kivonat kapszula 440 mg 30 db
Netamin Fermentált Fekete fokhagyma kivonat kapszula 440 mg 30 db
3 990 Ft

Netamin Fermentált Fekete fokhagyma kivonat kapszula 440 mg 30 db

3 990 Ft

Rendkívül gazdag sejtvédő antioxidánsokban. Kapszulánként 440 mg fermentált fekete fokhagyma kivonattal rendelkezik.

 

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető 2024. nov. 4., hétfő, nyitás: 7:30

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető 2024. nov. 4., hétfő, nyitás: 7:30

  • Rákóczi út

    Átvehető 2024. nov. 4., hétfő, nyitás: 7:30

  • Bartók Béla

    Átvehető 2024. nov. 4., hétfő, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Netamin Fermentált Fekete fokhagyma kivonat kapszula 440 mg
Kiszerelés: 30 db kapszula

Mi az a fekete fokhagyma és mi teszi egyedülállóvá (a színén kívül)?

Használata sok ezer éves múltra tekint vissza

A fokhagyma az egyik legrégebben termesztett növény, az emberiség legalább 5000 éve használja fűszer- és gyógynövényként is. Hagyományos gyógyszerként a népi gyógyászatban többek között láz, köhögés, torokfájás, légúti megbetegedések, nátha, szívproblémák, emésztési zavarok esetén. A fekete fokhagyma eredete pontosan nem ismert és vitatott, de azt biztosan tudjuk, hogy több ázsiai országban, így Dél-Koreában, Japánban és Thaiföldön is évezredek óta készítik és fogyasztják.

Természetes fermentálással készül

A fekete fokhagyma friss fokhagymából készül fermentálással, azaz erjesztéssel. Az eljárás során a fokhagymát hetekig szigorúan kontrollált, magas hőmérsékleten (60-90ºC) és páratartalomban (80-90%) tartják, aminek eredményeképp különböző természetes kémiai reakciók indulnak el, például az úgynevezett nem enzimes barnulás, más néven Maillard-reakció, amely során szénhidrátok és aminosavak lépnek reakcióba egymással.1-3 Fermentálás hatására a hófehér fokhagyma színe feketére, az íze édessé, állaga pedig zseléssé változik.

Kiemelkedő a sejtvédő antioxidáns-tartalma

A fermentálás azonban nemcsak a fokhagyma kinézetét változtatja meg drasztikusan, hanem belső tulajdonságait is: tudományos kutatások igazolták, hogy a fermentációs eljárás hatására nagyon sok értékes hatóanyag mértéke akár többszörösére emelkedik a fokhagymában. A fokhagyma fő aktív hatóanyagai, a zsíroldékony alliin és allicin, a folyamat során átalakulnak kémiailag stabilabb, az emberi szervezetben jobban hasznosuló, vízoldékony antioxidánsokká – pl. S-allil-cisztein (SAC), bioaktív alkaloidok és flavonoid vegyületek.

Gazdag egy S-allil-cisztein nevű hatóanyagban

Az S-allil-cisztein (röviden SAC) a fekete fokhagymában legnagyobb mennyiségben jelenlevő bioaktív vegyület: egyes adatok szerint akár 5-10-szer több van belőle a fekete fokhagymában, mint a friss fokhagymában.9 Vizsgálatok alapján az S-allil-cisztein erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, szív-, idegrendszer- és májvédő hatásai is vannak.10-12 Emellett az S-allil-cisztein segíti a fekete fokhagymában fennmaradó allicin felszívódását is.

milyen jótékony hatásokkal segítheti egészségünket?

Támogathatja a szív- és érrendszer egészségét

Hozzájárulhat az immunrendszer egészségének megőrzéséhez

Segíthet a vércukorszint szabályozásában

Elősegítheti a máj védelmét és méregtelenítését

Hozzájárulhat az agysejtek védelméhez és az időskori agyi egészség megőrzéséhez

adagolás

Napi 1 kapszula szedése javasolt bő folyadékfogyasztással, lehetőleg étkezés közben, vagy közvetlenül étkezés előtt. Kúraszerűen is alkalmazható. Folyamatos szedés esetén 3 hónap után legalább 2 hét szünet javasolt.

összetevők

Fermentált fekete fokhagyma kivonat, növényi kapszula (hidroxipropil-metilcellulóz), rizsliszt, csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói).

Aktív hatóanyagok 1 kapszulában:

Fermentált fekete fokhagyma kivonat -ebből S-allil-cisztein(SAC): 440 mg 440 mcg

további tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten, gyermekektől elzárva.

Gyártó: Organikus Egészség Egyesület


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Huminsav Immunerősítés, egészségvédelem

A modern táplálkozási szokások egyik következménye a sav-bázis egyensúly felborulása, mely szervezetünk elsavasodásához vezet. Az elsavasodás számos egészségügyi problémához vezethet, többek között csontritkulás, asztma vagy reuma kialakulásához, továbbá hajhullást és súlynövekedést is okozhat. Szervezetünk ásványi anyagokkal való ellátottságának biztosításával hozzájárulhatunk a sav-bázis egyensúly helyreállításához. Az ásványi anyagok pótlásában segítségünkre lehetnek a huminsav-tartalmú étrend-kiegészítők, például a Huminiqum kapszula és szirup termékek.

Pranagarden Immunerősítés, egészségvédelem

A gyógynövény-alapú Pranagarden termékek célja az immunerősség fenntartásának támogatása, a szervezet energizálása és a jó egészségügyi állapot fenntartása. A Pranagarden összetevői között számos, weboldalunkon már bemutatott gyógynövényt találhatsz: az étrend-kiegészítőket fő hatóanyagai között megtalálhatod az ashwagandhát, a gurmart, az indiai bazsalikomot tartozó és a klorofillt is.

Immunerősítés gyógynövényekkel Immunerősítés, egészségvédelem

Immunrendszerünk erősségének fenntartásához hatékony segítséget nyújthatnak a gyógynövényekből készült teák, cseppek, szirupok egyéb étrend-kiegészítők. Évszázados hagyománnyal rendelkezik a gyömbér, a bíbor kasvirág (echinacea), a fokhagyma, a citromfű, valamint a csipkebogyó felhasználása: ezek a gyógynövények értékes hatóanyagaiknak köszönhetően fokozzák szervezetünk védekezőképességét a betegségekkel, fertőzésekkel szemben, értékes antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően pedig semlegesítik a szabadgyökök káros hatásait.