Netamin Fermentált Fekete fokhagyma kivonat kapszula 440 mg 30 db
Netamin Fermentált Fekete fokhagyma kivonat kapszula 440 mg 30 db
3 990 Ft

Netamin Fermentált Fekete fokhagyma kivonat kapszula 440 mg 30 db

3 990 Ft

Rendkívül gazdag sejtvédő antioxidánsokban. Kapszulánként 440 mg fermentált fekete fokhagyma kivonattal rendelkezik.

 

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Bartók Béla

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Netamin Fermentált Fekete fokhagyma kivonat kapszula 440 mg
Kiszerelés: 30 db kapszula

Mi az a fekete fokhagyma és mi teszi egyedülállóvá (a színén kívül)?

Használata sok ezer éves múltra tekint vissza

A fokhagyma az egyik legrégebben termesztett növény, az emberiség legalább 5000 éve használja fűszer- és gyógynövényként is. Hagyományos gyógyszerként a népi gyógyászatban többek között láz, köhögés, torokfájás, légúti megbetegedések, nátha, szívproblémák, emésztési zavarok esetén. A fekete fokhagyma eredete pontosan nem ismert és vitatott, de azt biztosan tudjuk, hogy több ázsiai országban, így Dél-Koreában, Japánban és Thaiföldön is évezredek óta készítik és fogyasztják.

Természetes fermentálással készül

A fekete fokhagyma friss fokhagymából készül fermentálással, azaz erjesztéssel. Az eljárás során a fokhagymát hetekig szigorúan kontrollált, magas hőmérsékleten (60-90ºC) és páratartalomban (80-90%) tartják, aminek eredményeképp különböző természetes kémiai reakciók indulnak el, például az úgynevezett nem enzimes barnulás, más néven Maillard-reakció, amely során szénhidrátok és aminosavak lépnek reakcióba egymással.1-3 Fermentálás hatására a hófehér fokhagyma színe feketére, az íze édessé, állaga pedig zseléssé változik.

Kiemelkedő a sejtvédő antioxidáns-tartalma

A fermentálás azonban nemcsak a fokhagyma kinézetét változtatja meg drasztikusan, hanem belső tulajdonságait is: tudományos kutatások igazolták, hogy a fermentációs eljárás hatására nagyon sok értékes hatóanyag mértéke akár többszörösére emelkedik a fokhagymában. A fokhagyma fő aktív hatóanyagai, a zsíroldékony alliin és allicin, a folyamat során átalakulnak kémiailag stabilabb, az emberi szervezetben jobban hasznosuló, vízoldékony antioxidánsokká – pl. S-allil-cisztein (SAC), bioaktív alkaloidok és flavonoid vegyületek.

Gazdag egy S-allil-cisztein nevű hatóanyagban

Az S-allil-cisztein (röviden SAC) a fekete fokhagymában legnagyobb mennyiségben jelenlevő bioaktív vegyület: egyes adatok szerint akár 5-10-szer több van belőle a fekete fokhagymában, mint a friss fokhagymában.9 Vizsgálatok alapján az S-allil-cisztein erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, szív-, idegrendszer- és májvédő hatásai is vannak.10-12 Emellett az S-allil-cisztein segíti a fekete fokhagymában fennmaradó allicin felszívódását is.

milyen jótékony hatásokkal segítheti egészségünket?

Támogathatja a szív- és érrendszer egészségét

Hozzájárulhat az immunrendszer egészségének megőrzéséhez

Segíthet a vércukorszint szabályozásában

Elősegítheti a máj védelmét és méregtelenítését

Hozzájárulhat az agysejtek védelméhez és az időskori agyi egészség megőrzéséhez

adagolás

Napi 1 kapszula szedése javasolt bő folyadékfogyasztással, lehetőleg étkezés közben, vagy közvetlenül étkezés előtt. Kúraszerűen is alkalmazható. Folyamatos szedés esetén 3 hónap után legalább 2 hét szünet javasolt.

összetevők

Fermentált fekete fokhagyma kivonat, növényi kapszula (hidroxipropil-metilcellulóz), rizsliszt, csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói).

Aktív hatóanyagok 1 kapszulában:

Fermentált fekete fokhagyma kivonat -ebből S-allil-cisztein(SAC): 440 mg 440 mcg

további tudnivalók

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten, gyermekektől elzárva.

Gyártó: Organikus Egészség Egyesület


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Pranagarden Immunerősítés, egészségvédelem

A gyógynövény-alapú Pranagarden termékek célja az immunerősség fenntartásának támogatása, a szervezet energizálása és a jó egészségügyi állapot fenntartása. A Pranagarden összetevői között számos, weboldalunkon már bemutatott gyógynövényt találhatsz: az étrend-kiegészítőket fő hatóanyagai között megtalálhatod az ashwagandhát, a gurmart, az indiai bazsalikomot tartozó és a klorofillt is.

Immunerősítő gyógynövények Immunerősítés, egészségvédelem

Az immunrendszer támogatása különösen fontos a hidegebb hónapokban, amikor a fertőzések és megfázások gyakorisága nő. Nem kell azonban messzire mennünk vagy drága csodaszereket vásárolnunk ahhoz, hogy megerősítsük szervezetünk védekezőképességét. Elég körülnéznünk a konyhában vagy a spájzban, számtalan természetes immunerősítő vesz minket körül: a gyümölcskosárban lapuló gyömbér, a fokhagyma a hűtő zöldségesfiókjában, vagy a kurkuma a fűszeresdobozban mind-mind „superfoodok”, melyek fogyasztásával erősíthetjük szervezetünket. Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttünk néhány tápanyagdús zöldséget, gyümölcsöt és fűszert, melyekből érdemes betáraznod a hideg hónapokban!

Immunerősítés gyógynövényekkel Immunerősítés, egészségvédelem

Immunrendszerünk erősségének fenntartásához hatékony segítséget nyújthatnak a gyógynövényekből készült teák, cseppek, szirupok egyéb étrend-kiegészítők. Évszázados hagyománnyal rendelkezik a gyömbér, a bíbor kasvirág (echinacea), a fokhagyma, a citromfű, valamint a csipkebogyó felhasználása: ezek a gyógynövények értékes hatóanyagaiknak köszönhetően fokozzák szervezetünk védekezőképességét a betegségekkel, fertőzésekkel szemben, értékes antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően pedig semlegesítik a szabadgyökök káros hatásait.