Részletes leírás
BIO csicseriborsó
Kiszerelés: 500g
A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
A hummusz és a falafel alapanyaga. Magas fehérje- és rosttartalom.
A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Fontos szerepet játszik a mediterráneum és India konyhaművészetében. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is, de a csicseriborsó számos más ételhez is felhasználható.
Jelentőség, hatások
A csicseriborsónak a többi hüvelyeshez hasonlóan magas a fehérjetartalma (20% körül) és rosttartalma is igen jelentős. Számos ásványi anyagot tartalmaz, például foszfort, kalciumot, magnéziumot, vasat és szelént.
A csicseriborsót nem javasolt nyersen fogyasztani, mivel tartalmaz úgynevezett antinutritív anyagokat, amelyek gátolják más, hasznos anyagok felszívódását. Az antinutritív anyagok mennyisége áztatással, főzéssel/sütéssel csökkenthető. Ez a puffadást okozó faktorokra is érvényes.
Felhasználás
A csicseriborsót érdemes 10-12 órára beáztatni főzés előtt. Az áztatás akkor tekinthető hatásosnak, ha a borsószemet könnyedén szét tudja nyomni két ujja között. Átlagos főzési ideje 60-90 perc. A csicseriborsót nemcsak hummusz és falafel készítéséhez használhatjuk. Készülhet belőle saláta, leves, curry és fogyasztható popcorn helyett, sütőben sütve. Az indiai fűszerek illenek hozzá leginkább.
Csíráztatásra is alkalmas.
ÖSSZETÉTEL
Összetevők: csicseriborsó*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1297 kJ (310 Kcal)
- Zsír: 5,9 g
- ebből telített: 1,1 g
- Szénhidrát: 44,3 g
- ebből cukrok: 2,3 g
- Fehérje: 18,5 g
- Só: 0,092 g
TOVÁBBI TUDNIVALÓK
Származási ország: A csomagoláson feltüntetve.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.