Részletes leírás
A lencse az indiai konyha egyik fő alkotórésze, curryvel főételként, vagy köretként tálalják. A felezett vörös változat az egész Közel-Keleten fontos élelmiszer, gyakran rizzsel együtt fogyasztják. A száraz hüvelyesek közül egyedül a lencsét nem kell főzés előtt beáztatni. A sokféle lencseváltozatot általában színük alapján különböztetik meg és nevezik el.
Felhasználási javaslat:
Felhasználás előtt mossuk meg alaposan és távolítsuk el a sérült szemeket, valamint a szennyeződéseket. Főzési ideje körülbelül 10-20 perc, amely alatt pürés állagú lesz.
Tápérték 100 g termékben:
Energia 1441 kJ (340 kcal)
Fehérje 24,7 g
Szénhidrát 22 g
Zsír 1,1 g
Minőségét megőrzi:
A dobozon jelzett hónap végéig (nap,hó,év)
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!
Legújabb értékelés
Vörös lencse 250 g (Dénes Natura)
0 ember találta ezt hasznosnak
Hasznos ez az értékelés?
Nagyon hamar megfő, az egész család kedvence