Részletes leírás
Kiszerelés: 100 g
Mi a Chia mag?
A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Salvia Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Őshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben. A Chia szó jelentése “olajos” és a Nahuatl chian szóból származik.
A legnagyobb Omega-3 zsírsavforrás a növényvilágban. Remek fehérjeforrás, amely kétszer-háromszor annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák. Kiváló rostforrás, nagyszerű vastagbél tisztító, kipucolja az emésztőrendszert, így több értékes tápanyagot tud felszívni a szervezet, míg a hulladék kikerül az emésztőrendszerből. Tele van kalciummal, ezen kívül tartalmaz még bórt, és ez azért fontos, mert a bór egy olyan nyomelem, amely segít a kalciumot beépíteni a csontokba.
Felhasználása:
Könnyen lehet más ételekkel elegyíteni, mert az íze nem hangsúlyos és nem változtatja meg azok zamatát. Kiváló szószokhoz, vajhoz, pudinghoz, shake-hez adva. Magja darálva sütemények tésztájához is adható. A csíráztatott magok kiválóak salátákhoz, vagy szendvicsbe. Üdítő ital is készíthető belőle , ha a magokat hideg vízbe áztatjuk. A megpirított magokból nagyon finom pép készíthető, amit még forró állapotában kell vízzel felönteni, majd turmixolni.
A napi maximálisan fogyasztandó mennyiség 15g!
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Összetevők: Aztékzsálya-mag (Salvia hispanica mag).
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia1465,38 KJ / 350 Kcal
Zsír30,8 g
– amelyből telített zsírsavak3,2 g
Szénhidrát42,12 g
– amelyből cukrok<0,01 g
Rost34,4 g
Fehérje16,54 g
Só<0,1 g
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!