Flavin 7 quercetin ital 200ml
Flavin7 Quercetin gyümölcs kivonat 200ml
7 760 Ft

Flavin7 Quercetin gyümölcs kivonat 200ml

7 760 Ft

A quercetin erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen meggátolja a gyulladás kialakulását. Meggátolja a hisztamin valamint más gyulladásért felelős anyagok termelését.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma 18:30-ig

  • Szent István körút

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 19:00-ig

  • Budaörs

    Átvehető ma 19:00-ig

Részletes leírás

Flavin7 Quercetin gyümölcs kivonat

Kiszerelés: 200 ml

A specifikációban szereplő adatok 1 adag (10 ml) termékre vonatkoznak.

A flavonoidokról - Antioxidáns hatás:

  • A flavonoid típusú vegyületek szerkezetüknek köszönhetően jelentős gyökbefogó és antioxidáns hatással rendelkeznek.
  • Rendszeres fogyasztásuk csökkentheti a környezeti hatások által a szervezetbe kerülő, valamint az ott keletkezett oxidatív szabadgyökök romboló hatását, védve ezzel a sejteket, illetve biztosítva azok zavartalan működését.
  • Csökkenthetik az érelmeszesedést:
    Az érelmeszesedés a szervezetben bárhol kialakulhat a verőerek falán, tipikusan a szívkoszorúereken, a végtagokban és az agyi erekben jelentkezik. 
  • Számos tudományos közlemény támasztja alá, hogy a flavonoidok rendszeres fogyasztása esetén antioxidáns és érfalstabilizáló hatásuk révén lassítják, gátolják a meszesedés kialakulását.
  • Szív- és érrendszer védelme:
    A flavonoidok kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy csökkentik a hajszálerek törékenységét, növelve ezzel az érfalak rugalmasságát.
  • Rendszeres fogyasztásukkal csökkenthetik a koleszterinszintet és a vérrögképződést, ezáltal védőhatást fejtenek ki trombózis ellen.
  • Allergiaellenes hatás:
    Az allergia az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. 
  • A flavonoidok egyéb kedvező élettani hatásai mellett allergiaellenes hatással is rendelkeznek.

A flavonoidok - közöttük különösen a quercetin -, szintén segítséget nyújtanak a vitaminok beépülésében, így a komplex összeállítás által csökkenthető a fertőző megbetegedések kockázata, azok súlyossága és időtartama.

Mi a kvercetin (quercetin)?

A kvercetin egy úgynevezett flavonol, amely a polifenolokhoz tartozik. Ez az összetevő természetes módon megtalálható a növényekben, és így számos élelmiszerben.
Különösen nagy mennyiségben van jelen a hagymában, de az almában, a sárgabarackban, a cseresznyében és a szőlőben is megtalálható, csak úgy mint bizonyos borokban és gyümölcslevekben, valamint a fekete- és zöld teában. 
A kvercetin egy másodlagos növényi összetevő, és ennek az anyagnak köszönhetik a növények és a gyümölcsök sárga festékanyagukat.

Általában a kvercetin a zöldségek és gyümölcsök héjában található. A quercetin erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen meggátolja a gyulladás kialakulását. 
Meggátolja a hisztamin valamint más gyulladásért felelős anyagok termelését. Ennek köszönhetően hatékony az artritisz, az ízületi reuma valamint az artrózis kezelésében. 
Ugyanakkor a quercetin antioxidáns és védi a szervezetben felgyülemlett C vitamint is.

Kvercetin:

  • Kimutatták, hogy a quercetin-származékok széles spektrumú védelmet nyújtanak a vírusok széles köre ellen.
  • A quercetin egy erős immunfokozó és széles spektrumú vírusölő hatással bír. Gátolja a gyulladást elősegítő citokinek felszabadulását, ami hasznos lehet, mivel a súlyos fertőzés és az azt követő halál a citokinek viharaktivitásának köszönhető.
  • A kvercetin továbbá stabilizálja a hízósejteket is, és közvetlen szabályozó hatással van az immunsejtek alapvető funkcionális tulajdonságaira, akár alulszabályozással, akár elnyomva számos gyulladást és funkciót.
  • A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
  • Gátolja az érelmeszesedést.
  • Vérnyomáscsökkentő hatás.
  • Gátló hatás vastag- és végbél tumorsejtvonalban.
  • Baktérium szaporodást gátló(Helicobakter pilori).

Hogyan gátolja a Kvercetin a vírusfertőzést?

A kvercetin egyik legtöbbet tanulmányozott tulajdonsága az antivirális képesség, amelyet három fő hatásmechanizmusnak tulajdonítanak:

  • A vírus sejtfertőző képességének gátlása.
  • A már fertőzött sejtek replikációjának gátlása.
  • A fertőzött sejtek antivirális gyógyszeres kezeléssel szembeni rezisztenciájának csökkentése.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Adagolás: 2x10 ml/nap, valamint igény és szükség szerint max. 3x10 ml/nap. 

ÖSSZETÉTEL

Összetevők: Szűrt-tisztított víz, Flavin7 Bioflavonoid Premium Complex (vörös szőlő mag-héj-, cirok mag-héj-, feketeszeder mag-héj, feketecseresznye héj-,, feketeribizli mag-héj-, bodza héj-, szilva héj-, almahéj szárított őrleményei), Sophora Japonica L. kivonat (Quercetin 98%), Myrica rubra kéreg kivonat (Myricetin 80%), Máriatövis kivonat (Sylimarin 80%), Polygonum cuspidatum gyökér kivonat (Resveratrol 98%), Kamilla virág kivonat (Apigenin 98%), Keserű narancs kivonat (Hesperidin 90%), édesítőszer: Stevia rebaudiana Bertoni levél extract (Steviol-glikozid 95% E960 REB-A), Sophora Japonica L. kivonat (Kaempferol 98%)

10 ml ital, 120 mg quercetint tartalmaz!

Hatóanyagtáblázat:
 50 ml100 ml200 ml
Össz. polifenol: 3000 mg6000 mg12000 mg
Ebből - flavonoid:2525 mg5050 mg10100 mg
Ebből - Quercetin:600 mg1200 mg2400 mg

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Tárolás: felbontás után hűtőszekrényben tárolandó, gyermekektől elzárva!


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Őszi allergák és természetes kezelési lehetőségek Immunerősítés, egészségvédelem

A levelek színes kavalkádja, a hűvösebb időjárás és a bekuckózós hangulat („cozy vibes”) sokak számára kedvenc évszakukká teszik az őszt. Előnyei és egyedi, különleges jellemzői mellett azonban az ősz sokak egészségét állítja kihívás elé, hiszen a szezonális allergiák nem csupán a tavaszi-nyári hónapok kiváltságai. A kültéri penészgombák és a hosszú ideig fennmaradó parlagfű pollenjei a hidegebb időjárás miatt fokozott kihívást jelentenek szervezetünk számára - csakúgy, mint az egész évben jelenlévő, beltéri allergének, például a poratka vagy az állatszőr. Írásunkban áttekintjük, hogyan védekezhetünk az őszi hónapok során jelentkező allergiás tünetek ellen a gyógynövények és vitaminok segítségével.

Immunerősítő gyógynövények Immunerősítés, egészségvédelem

Az immunrendszer támogatása különösen fontos a hidegebb hónapokban, amikor a fertőzések és megfázások gyakorisága nő. Nem kell azonban messzire mennünk vagy drága csodaszereket vásárolnunk ahhoz, hogy megerősítsük szervezetünk védekezőképességét. Elég körülnéznünk a konyhában vagy a spájzban, számtalan természetes immunerősítő vesz minket körül: a gyümölcskosárban lapuló gyömbér, a fokhagyma a hűtő zöldségesfiókjában, vagy a kurkuma a fűszeresdobozban mind-mind „superfoodok”, melyek fogyasztásával erősíthetjük szervezetünket. Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttünk néhány tápanyagdús zöldséget, gyümölcsöt és fűszert, melyekből érdemes betáraznod a hideg hónapokban!

Huminsav Immunerősítés, egészségvédelem

A modern táplálkozási szokások egyik következménye a sav-bázis egyensúly felborulása, mely szervezetünk elsavasodásához vezet. Az elsavasodás számos egészségügyi problémához vezethet, többek között csontritkulás, asztma vagy reuma kialakulásához, továbbá hajhullást és súlynövekedést is okozhat. Szervezetünk ásványi anyagokkal való ellátottságának biztosításával hozzájárulhatunk a sav-bázis egyensúly helyreállításához. Az ásványi anyagok pótlásában segítségünkre lehetnek a huminsav-tartalmú étrend-kiegészítők, például a Huminiqum kapszula és szirup termékek.