Natur Tanya Fermentált laktáz enzim 60db
Natur Tanya Fermentált laktáz enzim 60db
2 995 Ft

Natur Tanya Fermentált laktáz enzim 60db

2 995 Ft

Fermentációval készült mikrogranulált Tolerase® L-laktáz enzim, laktózemésztési problémák kezelésére.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció

Kifutott termék

A termék értékesítése megszűnt webshopunkban

Részletes leírás

Natur Tanya Fermentált laktáz enzim 

Kiszerelés: 60 db  - Rágótablettában 4500 FCCU laktáz enzimmel

Miért válasszuk a Natur Tanya® Fermentált Laktáz enzim terméket? - A Tolerase® L laktáz enzimünk előállítása

A gyártó által felhasznált laktáz enzim nem egy „sima” laktáz enzim, hanem a világ egyik vezető (mikrotápanyag és élelmiszerenzim) alapanyaggyártójának, a DSM fejlesztésének eredménye, amely a franciaországi Seclinben kerül előállításra. Hogyan készül? ~ 

A Tolerase® L nyomon követhető, megbízható gyártásból származó, minőségi alapanyag.  Ez az enzim készítmény Aspergillus oryzae gombából fermentált laktázt tartalmaz (beta-galaktozidáz).  Az enzim készítményt az Aspergillus niger mikroorganizmus merítéses fermentációjával készül. A laktázt kivonják a sejtkultúrából és számos szűrési eljárás során megtisztítják, majd granulálják, amely végül homogén lesz. A mikrogranulálási technológia a szilárd formájú készítmények gyártását könnyíti meg.

Hasznos információk - mikor beszélhetünk laktózintoleranciáról (tejcukor érzékenységről)? 

A laktózintoleranciával, másnéven tejcukorérzékenységgel rendelkezők szervezetében nem termelődik annyi laktáz enzim, amennyi az elfogyasztott tejcukor (laktóz) lebontásához elegendő lenne. Tünetei lehetnek a hasi fájdalom, puffadás, fokozott gázképződés, bélkorgás, hasmenés, székrekedés, hányinger, hányás. A panaszok erőssége és az elfogyasztott tejcukor mennyisége nincs arányban egymással: egyes betegeknél kis mennyiségű tejcukor (3 g) jelentős panaszokat okoz, másoknál 1–2 pohár tej tünetmentesen fogyasztható. A laktózintolerancia és a tejfehérjeallergia fogalma és megítélése gyakran keveredik. Szemben a tejfehérjeallergiával, a laktózintolerancia kialakulásában az immunrendszer nem vesz részt. 

Milyen fajtái vannak a laktózintoleranciának, és milyen gyakorisággal fordul elő?

Primer laktázhiány: veleszületett formája ritka kórkép, csecsemőkorban kerül megállapításra. A késői, felnőttkori formája során, normál vékonybél nyálkahártya mellett a laktáz enzim aktivitása az életkor emelkedésével fokozatosan csökken. Elnevezésével ellentétben már 3-5 éves korban is jelentkezhetnek a tünetek. Az életkor előrehaladtával és az elfogyasztott laktóz mennyiségétől függően a panaszok fokozódhatnak. 

Szekunder laktázhiány: azaz a szerzett csökkent tejcukor emésztés, bélbetegségekben alakul ki, hiszen a laktáz enzim a vékonybélben termelődik. Ezen esetekben a mikrobolyhok csúcsi részén levő, külső hatásokra könnyen sérülő laktáz enzim működése csak a károsító tényezők megszűnését követően áll helyre. A károsodás hátterében gyulladásos bélbetegségek, lisztérzékenység, ételallergia, gyógyszerek, besugárzás és kemoterápia hatása is állhat. SIBO esetén is gyakori a másodlagos laktózintolerancia.

-> Magyarországon a felnőtt lakosság közel harmadánál jelentkeznek gyomor-bélrendszeri tünetek minimális, illetve kis mennyiségű tejtermék fogyasztása esetén.
(forrás: Dr. Szűcs Viktória (szerk.), 2020: laktózmentes élelmiszerek, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) 

A Natur Tanya® FERMENTÁLT LAKTÁZ ENZIM 1 rágótablettában 4500 FCCU* laktáz enzim egységet tartalmaz, amely megközelítőleg 10 g tejcukor (laktóz) lebontására elegendő, ez 2 dl tehéntejnek megfelelő mennyiséget jelent. 

*: (Az FCCU egység, az enzimaktivitás mérőszáma, azaz a laktáz enzim aktivitásának a mérőszáma)

A Natur Tanya® fermentált laktáz enzim független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben megfelel az Európai Uniós egységes szabályozásnak, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

összetevők

tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), mikrogranulált Tolerase® L laktáz enzim készítmény [maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz- Aspergillus oryzae forrásból)], nátrium-klorid (só)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). *5 rágótablettára vonatkoztatva

Natur Tanya Fermentált laktáz enzim 

 

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás:  Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! 

Gyártja és forgalmazza: Natur Tanya Doktor Természet Kft.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Hogyan kerüljük el a gyomorrontást? Egészséges táplálkozás

Az ínycsiklandó fogásokkal megrakott, karácsonyi asztal mellett ülve a mértékletesség elvének betartása nem könnyű feladat. Bizonyára mindannyiunkkal megesett már, hogy az ünnepi vacsorák, ebédek (reggelik, tízóraik, uzsonnák...) során a tervezettnél jóval többet fogyasztottunk, később pedig hasfájással, székrekedéssel, gyomorrontással küszködtünk. Most megosztunk néhány tippet, melyek hasznunkra lehetnek a karácsonyi gyomorrontás megelőzésére és kezelésére.

Articsóka Emésztőrendszer támogatása

Az articsóka ízletes zöldségféle, melyből számos ínyenc fogás és gasztronómiai különlegesség készíthető el. Finom íze és a konyhában való sokoldalú felhasználhatósága mellett ne feledkezzünk meg továbbá értékes hatóanyag-tartalmáról és jótékony hatásairól: az antioxidánsokban és ásványi anyagokban gazdag articsóka támogathatja az emésztést, a szív egészségét és a testsúlycsökkenést.

Herbaferm csepp Emésztőrendszer támogatása

A Herbaferm csepp termesztett és vadon gyűjtött gyógynövényekből, valamint méhészeti termékekből, természetes fermentációs folyamatokkal előállított étrend-kiegészítő, mely hatékony segítséget nyújthat a bélflóra egészségének helyreállításában.