Részletes leírás
Natur Tanya Fermentált laktáz enzim
Kiszerelés: 60 db - Rágótablettában 4500 FCCU laktáz enzimmel
Miért válasszuk a Natur Tanya® Fermentált Laktáz enzim terméket? - A Tolerase® L laktáz enzimünk előállítása
A gyártó által felhasznált laktáz enzim nem egy „sima” laktáz enzim, hanem a világ egyik vezető (mikrotápanyag és élelmiszerenzim) alapanyaggyártójának, a DSM fejlesztésének eredménye, amely a franciaországi Seclinben kerül előállításra. Hogyan készül? ~
A Tolerase® L nyomon követhető, megbízható gyártásból származó, minőségi alapanyag. Ez az enzim készítmény Aspergillus oryzae gombából fermentált laktázt tartalmaz (beta-galaktozidáz). Az enzim készítményt az Aspergillus niger mikroorganizmus merítéses fermentációjával készül. A laktázt kivonják a sejtkultúrából és számos szűrési eljárás során megtisztítják, majd granulálják, amely végül homogén lesz. A mikrogranulálási technológia a szilárd formájú készítmények gyártását könnyíti meg.
Hasznos információk - mikor beszélhetünk laktózintoleranciáról (tejcukor érzékenységről)?
A laktózintoleranciával, másnéven tejcukorérzékenységgel rendelkezők szervezetében nem termelődik annyi laktáz enzim, amennyi az elfogyasztott tejcukor (laktóz) lebontásához elegendő lenne. Tünetei lehetnek a hasi fájdalom, puffadás, fokozott gázképződés, bélkorgás, hasmenés, székrekedés, hányinger, hányás. A panaszok erőssége és az elfogyasztott tejcukor mennyisége nincs arányban egymással: egyes betegeknél kis mennyiségű tejcukor (3 g) jelentős panaszokat okoz, másoknál 1–2 pohár tej tünetmentesen fogyasztható. A laktózintolerancia és a tejfehérjeallergia fogalma és megítélése gyakran keveredik. Szemben a tejfehérjeallergiával, a laktózintolerancia kialakulásában az immunrendszer nem vesz részt.
Milyen fajtái vannak a laktózintoleranciának, és milyen gyakorisággal fordul elő?
Primer laktázhiány: veleszületett formája ritka kórkép, csecsemőkorban kerül megállapításra. A késői, felnőttkori formája során, normál vékonybél nyálkahártya mellett a laktáz enzim aktivitása az életkor emelkedésével fokozatosan csökken. Elnevezésével ellentétben már 3-5 éves korban is jelentkezhetnek a tünetek. Az életkor előrehaladtával és az elfogyasztott laktóz mennyiségétől függően a panaszok fokozódhatnak.
Szekunder laktázhiány: azaz a szerzett csökkent tejcukor emésztés, bélbetegségekben alakul ki, hiszen a laktáz enzim a vékonybélben termelődik. Ezen esetekben a mikrobolyhok csúcsi részén levő, külső hatásokra könnyen sérülő laktáz enzim működése csak a károsító tényezők megszűnését követően áll helyre. A károsodás hátterében gyulladásos bélbetegségek, lisztérzékenység, ételallergia, gyógyszerek, besugárzás és kemoterápia hatása is állhat. SIBO esetén is gyakori a másodlagos laktózintolerancia.
-> Magyarországon a felnőtt lakosság közel harmadánál jelentkeznek gyomor-bélrendszeri tünetek minimális, illetve kis mennyiségű tejtermék fogyasztása esetén.
(forrás: Dr. Szűcs Viktória (szerk.), 2020: laktózmentes élelmiszerek, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)
A Natur Tanya® FERMENTÁLT LAKTÁZ ENZIM 1 rágótablettában 4500 FCCU* laktáz enzim egységet tartalmaz, amely megközelítőleg 10 g tejcukor (laktóz) lebontására elegendő, ez 2 dl tehéntejnek megfelelő mennyiséget jelent.
*: (Az FCCU egység, az enzimaktivitás mérőszáma, azaz a laktáz enzim aktivitásának a mérőszáma)
A Natur Tanya® fermentált laktáz enzim független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben megfelel az Európai Uniós egységes szabályozásnak, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható.
összetevők
tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), mikrogranulált Tolerase® L laktáz enzim készítmény [maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz- Aspergillus oryzae forrásból)], nátrium-klorid (só)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). *5 rágótablettára vonatkoztatva
Natur Tanya Fermentált laktáz enzim
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
Gyártja és forgalmazza: Natur Tanya Doktor Természet Kft.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Legújabb értékelés
Natur Tanya Fermentált laktáz enzim 60db
0 ember találta ezt hasznosnak
Hasznos ez az értékelés?
Kiváló.