Vitaking A-vitamin 10000NE 250db
Vitaking A-vitamin 10000NE 250db
3 440 Ft

Vitaking A-vitamin 10000NE 250db

3 440 Ft

Az immunerősítésért, a bőr- és körömápolásért, a csontrendszer védelméért és a jó látásért.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Rákóczi út

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Pólus Center

    Átvehető ma, nyitás: 10:00

  • Bartók Béla

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Szent István körút

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Budaörs

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Vitaking A-vitamin 10000NE 

Kiszerelés: 250 db gélkapszula
(A specifikációban szereplő adatok 1 gélkapszulára vonatkoznak.)

Az A-vitamin, másnéven retinol sokoldalú, számos jótékony hatásokkal rendelkező vitamin. Zsírban oldódik, bevitelére napi szinten szüksége van szervezetünknek, 700 és 900 mikrogramm közötti mennyiségben. 

Antioxidáns hatásának köszönhetően segíti az immunrendszer erősségének megőrzését, védi a bőr egészségét, hatását leginkább az irha és a felhám rétegeiben kifejtve. Erősíti a körmöket és a csontrendszert.

Leginkább gyakori előanyagai a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül a legaktívabb a béta-karotin (ß-karotin). A provitaminok a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni. Az A-vitamin (retinol formában) a sajtokban, a vajban húsokban, halakban található meg kisebb menyiségben. Nagyobb mennyiségben a tojásban körülbelül 350-600 μg A-vitamin van (100g-ban), a májak, májkészítmények (100g-onként) nagyjából 1500-1600 µg A-vitamint tartalmaznak.

Szükségletét mikrogrammban (µg) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 µg retinollal, 6 µg ß-karotinnal, vagy 12 µg egyéb karotinnal. A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.

Napi ajánlott mennyiség: 1 gélkapszula étkezés közben.

összetevők 

csukamájolaj, zselatin, nedvesítőszer: glicerin, retinilpalmitát, víz, szójabab olaj.

további tudnivalók 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Minőségét megőrzi: a csomagoláson / terméken jelezett időpontig.

Forgalmazó: Vitaking Kft.

Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

A-vitamin Vitaminok, ásványi anyagok

Hozzájárul a jó látáshoz, az immunrendszer védelméhez, a reprodukciós folyamatokhoz, a növekedési és fejlődési folyamatokhoz, elősegíti a szív, a tüdő és más szerveink működését - az A-vitamin igen komplex szerepet tölt be szervezetünk egészségének megőrzésében. Az alábbiakban áttekintjük a „látás vitaminjaként” is ismert A-vitamin legfontosabb funkcióit, legjobb élelmi forrásait, a napi ideális beviteli mennyiséget és a vitaminhiány következményeit.

Immunerősítés gyógynövényekkel Immunerősítés, egészségvédelem

Immunrendszerünk erősségének fenntartásához hatékony segítséget nyújthatnak a gyógynövényekből készült teák, cseppek, szirupok egyéb étrend-kiegészítők. Évszázados hagyománnyal rendelkezik a gyömbér, a bíbor kasvirág (echinacea), a fokhagyma, a citromfű, valamint a csipkebogyó felhasználása: ezek a gyógynövények értékes hatóanyagaiknak köszönhetően fokozzák szervezetünk védekezőképességét a betegségekkel, fertőzésekkel szemben, értékes antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően pedig semlegesítik a szabadgyökök káros hatásait.

Immunerősítő gyógynövények Immunerősítés, egészségvédelem

Az immunrendszer támogatása különösen fontos a hidegebb hónapokban, amikor a fertőzések és megfázások gyakorisága nő. Nem kell azonban messzire mennünk vagy drága csodaszereket vásárolnunk ahhoz, hogy megerősítsük szervezetünk védekezőképességét. Elég körülnéznünk a konyhában vagy a spájzban, számtalan természetes immunerősítő vesz minket körül: a gyümölcskosárban lapuló gyömbér, a fokhagyma a hűtő zöldségesfiókjában, vagy a kurkuma a fűszeresdobozban mind-mind „superfoodok”, melyek fogyasztásával erősíthetjük szervezetünket. Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttünk néhány tápanyagdús zöldséget, gyümölcsöt és fűszert, melyekből érdemes betáraznod a hideg hónapokban!