Herbafulvo esszencia prémium 750 ml
Herbafulvo esszencia prémium 750 ml
6 795 Ft

Herbafulvo esszencia prémium 750 ml

6 795 Ft

Kézműves, gyógynövény, fulvosav, arginin, parajdi só, almapektin és inulin tartalmú étrend-kiegészítő.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

Részletes leírás

Herbafulvo esszencia prémium
Kiszerelés:  750 ml

A Herbafulvo esszencia továbbfejlesztett változata.

  • Hozzáadott inulint tartalmaz a kellemesebb ízért és a nagyobb prebiotikus hatásért.
  • Nikotinsav-amidot (niacinamid) tartalmaz a sejtszintű energiatermelés javításáért, a mitokondriális betegség elkerüléséért.
  • Nincs benne kálium-szorbát, így kálium-szorbát és hisztamin érzékenyek is fogyaszthatják.
  • Nincs benne stevia, mivel inulint tartalmaz az édes íz miatt.

Használat előtt felrázandó.

Gyógynövények, melyek segítik a szervezet alap szabályozásának helyreállítását: 

Mezei sóska (Rumex acetosa L.): A mezei sóska kontrollálja a bélbaktériumokat, segíti az egészséges bélflóra megtartását, megakadályozza a káros bélbaktériumok túlszaporodását. Védi a gyomorés bélnyálkahártyát. A termése nagyon jó hasmenés megszüntetésére.

Nagy csalán (Urtica dioica L.): A nagy csalán levelében klorofill, karotinoidok, A-, C-, K-, U- vitamin, triterpének, glükokinin, szterolok, flavonidok és ásványi anyagok találhatóak. Kitűnő bélgyulladás és hasmenés ellen.

Orvosi székfű, kamilla (Matricaria chamomilla L.): A tápcsatorna gyulladásos elváltozása esetén használják leginkább. Jótékony hatása van a gyomor nyálkahártya gyulladásában, a vékonybél gyulladásában és a vastagbél gyulladásában egyaránt. A kamilla virág vizes oldata gyulladáscsökkentő hatással bír. Csökkenti a szervezet érzékenységét a hisztaminnal szemben. Jó hatással van a hasmenés ellen.

Orvosi zsálya (Salvia officinalis L.): A növény szárított levele illóolajokat, diterpén-karbonsavakat, polifenolokat és rozmaringsavakat tartalmaz. A nyálkahártyák gyulladását mérsékli, összehúzó hatású, hasmenést gátló, antibiotikus hatású anyagokat tartalmaz.

Édeskömény (Foeniculum vulgare) és ánizs (Pimpinella anisum): Termése fokozza a vizelet kiválasztását, illóolajainak hatóanyagai gátolják a húgyutakban a baktériumfejlődést, és a vesekő képződést. Segíti az emésztőnedvek termelődését. Az ánizs hatóanyagainak hatása az édesköményre hasonlít. Jótékonyan hat a légző- és a kiválasztó szervrendszerre. A tápcsatornában fejti ki a hatását. Gátolja a káros baktériumok fejlődését, segíti az emésztőnedvek elválasztását és fokozza az étvágyat.

Máriatövis (Silybum marianum): A máriatövist gyógyászati célokra már évezredekkel ezelőtt használták az ókori görögök és rómaiak. A gyógynövény minden esetben nagy biztonsággal alkalmazható. A máriatövis szilimarin olajos hatóanyagai védik a szervezet méregtelenítő enzimrendszerét, melyek lebontják a káros gombatoxinokat, a káros idegen anyagokat és a növényvédőszereket. Hatóanyagai védik és regenerálják a májat és a vesetubulusok hámsejtjeit. A máriatövis a káros szabad gyökök ellen antioxidáns hatású. Szabadgyök-fogó tulajdonsága miatt képes a különböző mérgek, a nehézfémek és a biogén aminok májkárosító hatását kivédeni. Segíti az anyagcsere során a szervezetben felszaporodó méreganyagok kiürülését. A máriatövis gyulladáscsökkentő hatással és antioxidáns tulajdonságokkal bír. Fokozza még a máj működését és segít a szénhidrát anyagcsere hormonális működését, az inzulin hasznosulását. Ha jobb a májfunkció, akkor jobban hasznosul a szervezetben a glükóz és a lipidek is. Bizonyított tény, hogy a szilimarin hatóanyag csoport képes megvédeni a mérgek okozta vesekárosodástól az állatokat is.

Fekete áfonya (Vaccinium myrtillus) Fekete áfonya levél jó hatással van a vérkeringésre, vérnyomás szabályozására és a látásra. A benne lévő kvercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát illetve gyulladást okozó anyagok termelődését. A cserzőanyagok antibiotikumos tulajdonsága alapján hasmenéses állapot kezelésére használják. A benne lévő kvercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát illetve gyulladást okozó anyagok termelődését. A kvercetinről bebizonyosodott, hogy gátolja a vérlemezke rögösödését, csomósodását, ezáltal számos szív-és érrendszeri betegség kialakulását.

Vadrózsa, csipkebogyó (Rosa canina): A vadrózsa, más néven csipkebogyó C-vitamin és Rutin (P-vitamin) tartalma magas, melyek természetes roborálók. E két vitamin együttesen felel a kötőszövetek szerkezeti épségéért és az érfalak kötőszöveti szerkezetének megtartásáért. A csipkebogyó kis bogyó termésében több C-vitamin található, mint egy nagy citromban. Ezen kívül A-, B1-, B2, P- és K-vitamin is van benne. Szabályozza az erek áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ezért érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére egyaránt használható. Enyhe vízhajtó hatással bír. A csipkemagban E-vitamin van, teája epekőoldó hatású, hólyagbántalmak ellen is hatásos. Vércukorszint szabályozó, ezért cukorbetegeknek is ajánlott. Arginin A szabad aminosavak felszívódása a bélben korlátozott, emiatt a Herbafulvo esszenciában az arginin komplex formában van jelen, amely 100 %-ban felszívódik.

felhasználás, adagolás

A napi ajánlott fogyasztási mennyiség 40 ml, azaz 4 centiliter. A napi adagot célszerű reggel, vagy két egyenlő részben elosztva, reggel és este étkezés után ivóvízbe, teába keverve, vagy önmagában fogyasztva használni. Lehet a napi ivóvíz mennyiségbe keverve folyamatosan fogyasztani. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! 

Nincs benne kálium-szorbát, így kálium-szorbát és hisztamin érzékenység esetén is fogyasztható.

összetevők

  • Rumex acetosa L. Mezei sóska (Rumicis fructus) 316 mg/40 ml
  • Urtica dioica L. Nagy csalán (Urticae folium) 316 mg/40 ml
  • Matricaria recutita L. Orvosi székfű (Chamomillae anthodium (flores) 632 mg/ 40 ml
  • Salvia officinalis L. Orvosi zsálya (Salviae folium) 158 mg/40 ml
  • Vaccinium myrtillus L. Fekete áfonya (Myrtilli folium) 316 mg/40 m
  • Foeniculum vulgare Mill. Édeskömény (Foeniculum fructus) 126 mg/40 ml
  • Pimpinella anisum L. Ánizs (Anisi fructus) 126 mg/40 ml
  • Silybum marianum L. Máriatövis (Cardui mariani fructus) 900 mg/40 ml
  • Rosa canina L. Vad rózsa (Cynosbati pseudofructus cum seminibus) 108 mg/40 ml
  • Fulvosav (Fulvic acid) 3.360 mg/40 ml
  • Almapektin (Pupillam pectin) 528 mg/40 ml
  • Inulin: 2.840 mg/40 ml
  • Parajdi natur só 192 mg/40 ml
  • Arginin 217 mg/40 ml
  • Niacinamid 237 mg/40 ml
  • Lecitin (napraforgó) 25 mg/40 ml
  • Citromsav 100 mg/40 ml
  • Tejsav 256 mg/40 ml

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve, lezárt, saját üvegében. Felbontás után 30 napig fogyasztható, hűtőszekrényben tárolandó 2-8 °C-on.

Gyártja és forgalmazza: Mester és Major Kft.


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a  webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Articsóka Emésztőrendszer támogatása

Az articsóka ízletes zöldségféle, melyből számos ínyenc fogás és gasztronómiai különlegesség készíthető el. Finom íze és a konyhában való sokoldalú felhasználhatósága mellett ne feledkezzünk meg továbbá értékes hatóanyag-tartalmáról és jótékony hatásairól: az antioxidánsokban és ásványi anyagokban gazdag articsóka támogathatja az emésztést, a szív egészségét és a testsúlycsökkenést.

Tippek gyomorrontás kezelésére Egészséges táplálkozás

Az ínycsiklandó fogásokkal megrakott, karácsonyi asztal mellett ülve a mértékletesség elvének betartása nem könnyű feladat. Bizonyára mindannyiunkkal megesett már, hogy az ünnepi vacsorák, ebédek (reggelik, tízóraik, uzsonnák...) során a tervezettnél jóval többet fogyasztottunk, később pedig hasfájással, székrekedéssel, gyomorrontással küszködtünk. Most megosztunk néhány tippet, melyek hasznunkra lehetnek a karácsonyi gyomorrontás megelőzésére és kezelésére.