Részletes leírás
A Spirulina a világ egyik legjobb a legtáplálóbb és legkoncentráltabb szuperételeinek része. Egyre többször jelenik meg természetes élelmiszerekben és italokban, mint a zöld ételek és italok, az energiaszeletek vagy a táplálék kiegészítők.
Adagolás: Naponta 3x5 tablettát bő folyadékkal lenyelni. A javasolt adagot ne lépje túl! 1 tabletta 400 mg spirulina alga port tartalmaz. A specifikációban szereplő adatok 100 gramm termékre vonatkoznak.
Magas fehérje tartalommal rendelkezik, átlagosan 60%-kal, többel, mint a vörös hús, melyben mindössze 27% körüli a fehérje mennyiség. A spirulinában található fehérjék ráadásul teljesek, tartalmazzák valamennyi esszenciális aminosavat, melyre az emberi szervezetnek az egészséghez szüksége van.
A Spirulina ugyanakkor tartalmaz egy sor más fajta hasznos tápanyagot is:
- B-vitaminokat (kiemelkedően magas mennyiségben B-12-vitamint), K- és más vitaminokat
- természetesen gazdag jód- és ásványi anyagforrás (kálcium, vas, magnézium, szelén, mangán, kálium, cink)
- az egyik legjobb ismert gamma-linolénsav forrás (GLA - fontos zsírsav a szív és az ízületek számára). Megtalálhatók benne egyéb esszenciális zsírsavak, mint a szulfolipidek, melyek a T-limfociták védekezését segíthetik elő a HIV-fertőzéssel szemben.
- fitopigmentek (fikocianin, klorofill és karotenoidok)
- metallotionin vegyületek (fémekkel kombinált fehérjék, melyek megkötik a radioaktív izotópokat)
- alacsony (15-20%-os) szénhidráttartalommal rendelkezik
- 18 különböző aminosav található benne
Tanulmányok igazolják, hogy a spirulinában lévő fehérjék nagyon jól (83-90%-ban) emészthetők, köszönhetően annak, hogy nem rendelkeznek cellulóz fallal, mint például az élesztő, így nem igényel főzést ahhoz, hogy a fehérjék felszívódjanak a szervezetünkben.
A spirulina szárazsúlyának nagyjából 60%-a fehérje, mely létfontosságú a növekedéshez és a sejtregenerálódáshoz. A spirulina nagyszerűen megfelel, a zsíros és koleszterindús húsok és száraztermékek helyettesítésére.
A spirulina félelmetes összetétele
10 gramm spirulina a minimum napi vasszükséglet 70 %-át és a napi minimum A-, B-vitamin komplex, D- és K-vitamin mennyiség három-négyszeresét fedezi. Ezek azok az értékek, amelyeket az egészsége iránt tudatos ember, elvár egy szuperélelmiszertől.
A Spirulina nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat vagy GLA-t, ami az anyatejben is megtalálható és a babák egészséges fejlődését segíti elő.
A gamma-linolénsav ennyire magas koncentrációban csak nagy ritkán fordul elő élelmiszerekben és általában a szervezetnek szintetizálnia kell a linolénsavból. A GLA fontos előfutára a biokémiai anyagoknak, mint a prosztaglandinok, leukotriének és tromboxánok, melyek kémiai közvetítőként működnek a gyulladások és az immunválaszok között.
A Spirulina az éhínséggel küzdő közösségekben ideális az alultápláltság ellen, segíti a szervezetnek felvenni a tápanyagokat, amikor az már elveszti a képességét arra, hogy a táplálékot normál formában hasznosítani tudja.
A spirulina másik előnye, hogy jó hatással van a bélflórára, mint a laktobacillus és a bifidobaktérium, ezzel elősegíti az emésztést és a megfelelő bélműködést. Természetes tisztítóként működik a higany és más olyan nehézfémek ellen, melyek felszívódnak a szervezetben.
A spirulina mindenkinek ajánlott
A spirulina a sportolók állóképességét és erőnlétét is növeli, magas proteintartalma elősegíti az izomépítést. Ugyanakkor csökkenti az éhségérzetet, mely az edzés alatt gyakran jelentkezik, így hozzájárul a sportolók ideális testsúlyának megtartásához.
A spirulina közel annyi kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz, mint a tej, E-vitamin szintje hasonló a búzacsíráéhoz, B12-vitamin tartalma pedig négyszer annyi, mint a nyers májnak.
A spirulina egészségvédő hatásairól bőséges bizonyíték áll rendelkezésre, köztük figyelemreméltó klinikai eredményekkel.
A spirulina biztonság szempontjából is lenyűgöző. A nagy mennyiségű spirulinával táplált rágcsálókon semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak. Ne feledjük azt sem, hogy az aztékok étrendjének az egyik fő alkotóeleme volt.
A spirulina háziállataink számára is hasznos (kutya, macska, madár, hal, rovar), erősíti az immunrendszert, szebbé teszi az állatok bőrét, bundáját, óvja a szív és az ízületek egészségét, jobb leheletet biztosít.
Mondhatjuk, hogy a család minden tagja számára szinte tökéletes élelmiszer, egy újabb természetes módja annak, hogy megőrizzük egészségünket. A spirulina egyszerre multi vitamin, béltisztító, lúgosító, immunerősítő és méregtelenítő.
A Spirulina pozitív hatásai
A Spirulina a tengeri halakban megtalálható Omega zsírsav mennyiségének sokszorosát tartalmazza, megtalálható benne a 12 legfontosabb vitamin, a szervezet számára nélkülözhetetlen B12-vitamin is. Klorofill koncentrációja szinte páratlanul magas, csak a chlorelláé hasonló, mely a természet leggazdagabb klorofill forrása.
Akik rendszeresen fogyasztják a Spirulinát, tapasztalhatják, hogy könnyebben megy a tanulás, a munka, jobban teljesítenek a sportban és szervezetük is ellenállóbb lesz, megszabadulnak az emésztési problémáktól, valamint vércukorszintjük is beáll az egészséges szintre.
De ez még nem minden, hiszen a Spirulina a közérzetre is jó hatással van, kitűnő a szellemi teljesítmény növeléséhez, javítja a koncentrációt és az észlelést, kiegyensúlyozottá tesz.
A Spirulina koleszterincsökkentő, a káros LDL koncentrációját csökkenti, de az érvédőként hatékony HDL-koleszterin mennyiségét növeli a vérben.
A spirulina antioxidánsai megkötik a káros szabdgyököket, melyek rákot is okozhatnak, immunerősítők és késleltetik az öregedést. Enzimtartalma jótékonyan hat az emésztésre és az anyagcsere folyamatokra.
A Szuperhatékony Spirulina alga
A Spirulinában található egy fitotápanyag, mely az idegek és az agy károsodása esetén elősegíti a regenerálódást, ezért Parkinson- és Alzheimer-kór kezeléséhez is használják.
Csökkenti a fáradtságérzetet, teljes értékű ásványi anyag és vitaminforrás, ezért az egészség és az erőnlét megőrzéséhez is hozzájárul. Főként magnézium, vas, mangán, béta-karotin, B12-, D- és K-vitamin található benne nagy mennyiségben. Az egyik leggazdagabb béta-karotinforrás, melyet a szervezet A-vitaminná alakít át. A napi A-vitamin szükségletet már 1-2 gramm Spirulina elfogyasztásával biztosíthatjuk.
A bélflórában lévő hasznos baktériumok mennyiségét is növeli, főként a lactobacillusét.
B-vitaminok és zsírsavak a Spirulinában
A Spirulinában található B-vitaminok és telítetlen zsírsavak szebbé teszik a hajat és a bőrt. Antibakteriális és antivirális hatása egyes bőrbetegségek ellen is hatékony, mint az akné, a herpesz vagy a pikkelysömör. Megakadályozza az influenzát okozó vírus terjedését, rákellenes hatásaival kapcsolatban pedig napjainkban is számos kutatás folyik.
Tartalmaz fikocianint, mely regenerálja a csontvelőt, ezért kemoterápia után kifejezetten javasolt a fogyasztása. A Spirulinának ez is egyedülálló képessége, hiszen a fikocianin semmilyen más növényben nem található meg.
Megóvja a vesét a gyógyszerek és a nehézfémek okozta károsodástól.
Nagy mennyiségben találhatók benne esszenciális aminosavak és B12-vitamin, ami a vegetáriánusok számára kiemelkedően fontos, hiszen ez a vitamin egyébként nincs jelen a növényekben.
A Spirulina még az étvágytalan gyermekekre is kedvezően hat, elősegíti egészséges növekedésüket.
Spirulina és Chlorella a tökéletes tápanyag
A tengeri alga a tökéletes összetételű tápanyag. Teljes értékű fehérje, ezért vegetáriánusok aminosavak pótlására jól beilleszthetik étrendjükbe. Tartalmazza az összes B-vitamint, természetes forrása a A-vitaminnak, de tartalmaz C-vitamint, E-vitamint és a legfontosabb ásványi anyagokat, nyomelemeket is. Tartalmaz linolsavat, jód és káliumtartalma igen magas, így az egyik legjobb természetes jód, kálium és ásványi anyag forrás. Pozitív hatású bizonyos szívpanaszoknál káliumtartalma miatt. A tengeri alga csökkenti a koleszterinszintet, serkenti az immunrendszert, és a szervezetre méregtelenítő hatással van, ezáltal védelmet nyújthat környezeti sugárzásoknak és nehézfém mérgezésekkel szemben is.
Adagolás: 3x5 tabletta
A specifikációban megjelölt hatóanyag 15 kapszulára vonatkozik.
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek
minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában
tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással
rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk
során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást
tulajdonítani.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!