Napfényvitamin L. rhamnosus CCFM1119 60 db
Napfényvitamin L. rhamnosus CCFM1119 60 db
8 795 Ft

Napfényvitamin L. rhamnosus CCFM1119 60 db

8 795 Ft

Szabadalommal védett élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő, mely speciális Lactobacillus rhamnosus jótékony bélbaktérium tartalma révén segíthet a jobb életminőség és a megfelelő közérzet elérésében.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Napfényvitamin l. rhamnosus ccfm1119®
kiszerelés: 60 db kapszula

Szabadalommal védett élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő, mely speciális Lactobacillus rhamnosus jótékony bélbaktérium tartalma révén segíthet a jobb életminőség és a megfelelő közérzet elérésében.

Ellensúlyozhatja a gyomorban létrejövő Helicobacter pylori túlsúlyt.

Európában is egyedülálló módon a L. rhamnosus jótékony baktérium az ún. VPro® 5 technológiának köszönhetően egy öt rétegű mikrokapszulába zárva, sértetlenül jut el rendeltetési helyére. A speciális Lactobacillus rhamnosus CCFM1119 mögött álló szabadalom és az egyedülálló mikrokapszulázott előállítási módszer szavatolja hatékonyságát és előnyét számos hazai élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítővel szemben.

Mikrokapszulába zárt, ötszörös védelemmel ellátott VPro® 5 gyártási technológia a maximális hatékonyságért!

A termékben található speciális L. rhamnosus bélbaktériumok egy öt rétegű mikrokapszulába zárva védelmet élveznek számos olyan környezeti tényezővel szemben (gyomorsav, epesavak, enzimek), melyekkel a gyomor- és bélrendszerben találkozhatnak és jelentős mértékben lecsökkenthetik a céljukhoz elérő aktív, életképes baktériumok számát. Ez az egyedülálló gyártási technológia szavatolja, hogy a lehető legmagasabb arányban legyenek képesek kifejteni jótékony hatásaikat az alkalmazott törzsek.

NAPFÉNYVITAMIN L. RHAMNOSUS CCFM1119®

 

 

Az ábrán jól látható a L. rhamnosus bélbaktériumokat övező több speciális réteg, melyek hagymalevélszerűen ölelik körbe őket valós védelmet nyújtva a károsító tényezőkkel szemben.

Legbelül egy olyan közegben vannak jelen a bélbaktériumok, mely számukra a legkedvezőbb körülményeket biztosítja hosszútávon, C-vitamin, aminosavak és egyéb anyagok. Ezt követi a probiotikus törzseket éltető speciális rostok, oligoszacharidok rétege.

A harmadik réteg összetevői segítik a túlélést a bélrendszerben, a negyedik a gyomor savas közegében támogatja őket, míg végül a legkülső réteg az oxidációtól is védő poliszacharid réteg.

Az L. rhamnosus CCFM1119® PLUS előnyei

  • Szabadalommal védett speciális L. rhamnosus jótékony baktériumot tartalmaz
  • VPro® 5 gyártási technológia révén a lehető legmagasabb arányban hasznosulnak a jótékony baktériumok
  • GMP minősítésű üzemben előállított magyar étrend-kiegészítő
  • Kiváló minőségű GOS (galakto-oligoszacharid) rostokat is tartalmaz
  • A gyártási folyamat során előforduló keresztszennyeződésektől mentes, azaz adalékanyag-, glutén-, hozzáadott cukor-, laktóz-, GMO-, kukorica-, szója-, tejfehérje-, színezékektől mentes készítmény
  • Hisztamin intoleranciával élők is fogyaszthatják

A CCFM1119-es törzsről tudományos szempontból

A mikrobiommal kapcsolatos kutatások lehetővé tették, hogy egyes nemzetközi cégek olyan jótékony törzseket fejlesszenek ki, amelyek vagy bizonyos megbetegedések esetén alkalmazhatóak specifikus kiegészítőként az életminőség javítása érdekében vagy magát a betegséget okozó kórokozókkal szemben lépnek fel. Alapvetően maga az egészséges és ép mikrobiom is egyfajta védőpajzs, mely kordában tartja a bélrendszerben a patogén törzseket, táplálja és segíti a bélnyálkahártya egészséges működését, barrier funkciójának fenntartását, ezáltal számos akut és krónikus elváltozástól óv meg minket. Egy ilyen klinikai vizsgálattal is rendelkező fejlesztés a Lactobacillus rhamnosus CCFM1119 jótékony baktérium, melyet kifejezetten a H. pylori eltolódás miatt kialakult tápcsatornai tünetek mérséklésére és a Helicobacter pylori számának csökkentésére hoztak létre.

Az anti-Helicobacter pylori hatású speciális L. rhamnosus a VPro® 5 gyártási technológiának köszönhetően a gyomor erősen savas közegében is ki tudja fejteni áldásos hatásait. A lactobacillus olyan anyagokat termel, melyek gátolják a H. pylori megtapadását a gyomor- és bélfalon, akadályozva ezzel a kolonizációját, túlszaporodását a gasztrointesztinumban. Jól ismert tény, hogy a H. pylori egyensúly megbomlása, a baktérium fokozott működése számos krónikus gyomorbántalom közvetlen oka. A kutatás során kiderült, hogy a H. pylori szabályozásán keresztül a komplett bélflóra egyensúlyra is képes hatás gyakorolni a L. rhamnosus erre a célra kifejlesztett változata (kedvezően befolyásolta a Parasutterella, a Lachnospiraceae, valamint a Erysipelotrichaeae törzsek számának alakulását). A vizsgálat során 10 milliárdos csíraszámban 4 héten keresztül napi szinten alkalmazva szignifikánsan javította a panaszos emberek életminőségét, közérzetét gyomorfekély, gastritis és egyéb krónikus gyomorbántalmak esetén.

A GSRS a gyomor-bélrendszeri tünetek súlyosságának és gyakoriságának fontos mutatója klinikai betegeknél (jelen esetben az igazolt, tünetes H. pylori fertőzöttek körében). Minél alacsonyabb ez a pontszám, annál enyhébbek a tünetek. A kezelés előtti GSRS mindkét csoportban 6,00 felett volt, és nem volt szignifikáns különbség a két csoport között. A Lactobacillus rhamnosus egy hónapos szedése után nem volt változás a GSRS terén a placebo csoportban (5,15 ± 1,35), míg a CCFM1119 törzzsel kezelt csoportban a pontszám 2,27-re csökkent, a tünetek jelentős javulásával. A kísérleti eredmények azt mutatják, hogy a Lactobacillus rhamnosus CCFM1119 javítja a gyomor-bélrendszeri tüneteket, ami összefüggésben állhat a Lactobacillus fogyasztása utáni H. pylori kolonizáció csökkenésével.

adagolás

Napi 1 kapszula (négy héten át majd két, három hét szünet után ismételhető a kúra igény szerint). A napi adagot ne lépje túl!

összetevők

Lactobacillus rhamnosus, GOS (galakto-oligoszacharid rostok), HPMC cellulóz kapszulahéj (gyomorsaválló)

Aktív összetevők 1 kapszulában:

  • Lactobacillus rhamnosus: 10 milliárd C.F.U.
  • GOS (galakto-oligoszacharid)
  • C.F.U.= az élő baktériumok mennyisége

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, napfénytől elzárva.

Forgalmazza: Napfényvitamin Kutató és Fejlesztő Társaság


Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.


Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Karácsony Emésztőrendszer támogatása

A karácsonyi időszakra jellemző, bőséges ünnepi lakomák gyakran kihívás elé állítják az emésztőrendszerünket. A zsíros, nehéz ételek, a cukros desszertek és a gyakori nassolás puffadáshoz, gyomorégéshez és egyéb emésztési zavarokhoz vezethetnek. Nem kell azonban lemondanunk kedvenc finomságainkról ahhoz, hogy megőrizzük emésztésünk egészségét - egy kis előrelátással és néhány hasznos praktikával elkerülhetjük a kellemetlen panaszokat, miközben gondtalanul élvezhetjük az ünnepi időszak ínycsiklandó fogásait és meghitt pillanatait. Lássuk, hogyan készülhetünk fel egészésgünk megőrzésére ebben a különleges időszakban!