Swanson MSM, Glükozamin, Kondroitin Porcerősítő 120 db
Swanson MSM, Glükozamin, Kondroitin Porcerősítő 120 db

5 490 Ft

Swanson MSM, Glükozamin, Kondroitin Porcerősítő 120 db

5 490 Ft

A készítményben a porcok fő alkotórészeit, a glükozamint és kondroitint szerves kén, MSM (metilszulfonilmetán) egészíti ki.
Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

  • Szent István körút

    Átvehető 2021. szept. 22., szerda, nyitás: 7:30

Részletes leírás

A glükozamin és a kondroitin a porcszövet természetes alkotórészei.

Glükozamin
A glukozamin (C6H13NO5) egy szerves vegyület.  A glukozamin a porcszövet természetes alkotóeleme. Érdemes sportolás közben, vagy idős korban odafigyelni a pótlására.
A hétköznapi ételekben nem igazán fordul elő. A kiegészítőkben található glukozamint tengeri kagylók héjából vonják ki.
A működő szövetek sejtjei nem tapadnak szorosan egymáshoz, köztük sejt közötti tér található, melyet támasztószövet tölt ki. A támasztószöveteknek két fő alkotója van: a rugalmas (elasztikus) rostok és a glükozamin. A rugalmas rostok keresztül-kasul futva térhálós szerkezetet hoznak létre, ami az adott szövetféleség vázát alkotja. Ennek a tárhálónak az üregeit töltik ki a glükozaminok, az összetett cukor- és fehérjemolekulák, a proteoglykánok. Minden glükozamin molekula 2-3 vízmolekulát köt magához, így alakulnak ki a sejt közötti vízterek, melyekben gyakorlatilag “úszkálnak” a működő (funkcionális) sejtek.

Kondroitin
A kondroitin a porc egyik fő alkotóeleme, amelyet kiváló vízmegkötő képesség jellemez. Ezáltal biztosítja a porc mechanikus-elasztikus tulajdonságait. Elsősorban sportolóknak, idősebbeknek és nehéz fizikai munkát végzőknek ajánlják.

MSM
Az MSM, methyl-sulfonyl-metan, úgy hangzik, mint egy szintetikus vegyület neve, ennek ellenére egy a természetben előforduló, a ként szerves kötésben tartalmazó vegyület, mely az emberi étrendben és az összes gerinces táplálékában megtalálható és minden élő szervezetben jelen van.

A kén az emberi szervezetben az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag.

A fenti három anyag együtt hatékonyabban működhet, mint ha külön-külön csak egyiket vagy másikat pótolnánk.

Amennyiben úgy érzi, hogy, hogy ízületei terhelésnek vannak kitéve, kezdje el támogatni őket most!

Napi ajánlott mennyiség: 3 tabletta

OÉTI szám: 4076/2008

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Swanson MSM, Glükozamin, Kondroitin Porcerősítő 120 db