Pödör Avokádó olaj BIO 100ml
Pödör Avokádó olaj BIO 100ml
4 495 Ft

Pödör Avokádó olaj BIO 100ml

4 495 Ft

Az avokádó olaj kinyerésének alapja a húsa, melyet "zsíros gyümölcsnek" is neveznek. A maják és az aztékok az avokádó körte alakú gyümölcsét „erdei vajnak” hívták lágy, finom vajas íze miatt.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Rendelésre

  • Rákóczi út

    Átvehető ma 17:00-ig

Részletes leírás

Kiszerelés: 100 ml
ÖSSZETEVŐK: 100% olaj bio avokádóból.

Nem titok: az avokádó az egyik legegészségesebb élelmiszer, melynek előnyeit azok is élvezhetik, akik nem rajonganak igazán a gyümölcsért.
Az avokádó olaj kinyerésének alapja a húsa, melyet "zsíros gyümölcsnek" is neveznek.
A maják és az aztékok az avokádó körte alakú gyümölcsét „erdei vajnak” hívták lágy, finom vajas íze miatt.
Avokádóolajunk különös előnye, hogy bio minősítésű, a gyümölcsök tehát ellenőrzött biogazdálkodásból származnak.
Prémium minőségű, organikus avokádóolajunkat a már teljesen érett avokádó húsából nyerjük.
A lágy avokádó magját először kivesszük, húsát összepépesítjük és steril, hideg vízzel elegyítjük. 
Az olajat ezután kíméletes eljárással 40 ° C alatti hőmérsékleten kipréseljük, hogy az értékes összetevők és a jellegzetes íz megmaradjanak.

FELHASZNÁLÁS
Enyhe, kissé vajas ízének köszönhetően az avokádóolaj nagyon sokoldalú.
Az avokádóolajnak magas a füstpontja, ezért alkalmas hal, garnélarák, hús és zöldség rövid sütésére, de a grillezett zöldségek, serpenyőben és wokban készített ételek is egyedi, vajkrémes aromát kapnak.
Ecettel párosítva különleges salátaöntetek, mártások, majonézek, mártogatósok (aioli) készíthetőek, melyek a krémes, friss és enyhe savasság harmonikus kombinációját adják.a

Tipp: Az avokádóolaj nagyon felkapott a szépségápolásban. Többféle kozmetikumokban használják, mind a hajápolásban, a bőrápolásban és az arcbőr kozmetikai kezelésében, mivel kiváló minőségű zsírsavtartalommal, továbbá A, E és D vitaminokkal rendelkezik.

TÁROLÁS: Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Fűszerek Egészséges táplálkozás

Kínai ötfűszer, tikka masala, arab kávéfűszer - csupán néhány a 14 új fűszer- és fűszerkeverék termékeink közül, melyeket a Multi4U márkanév alatt megtalálsz! Írásunkban bemutatjuk legújabb termékeinket és megosztunk néhány finom és egészséges receptet. - Reméljük, Neked is beválnak! :)

Kókuszolaj bőrápolásra Bőrápolás, natúr kozmetikumok

Természetes hajápoló, hidratáló testápoló, valamint kiváló alternatíva a tápláló, éjszakai arcmaszk helyett - ígérik a kókuszolajat népszerűsítő blogoldalak, cikkek, fórumok. S bár a kókuszolaj valóban számos bőrtápláló összetevőt tartalmaz és sokféle módon felhasználható, érdemes azonban minden, az interneten fellelhető szépségápolási praktikát első körben szkeptikusan fogadni.

Mi is az a glicin? Immunerősítés, egészségvédelem

A glicin egy nem esszenciális aminosav, mely számos fehérje alkotóelemei között megtalálható, többek között a kollagén egyik legfontosabb összetevője. 75 g/mol molekulatömegével a legkisebb aminosavnak számít, kis mérete ellenére azonban rengeteg fontos feladatot lát el szervezetünkben. Noha szervezetünk magától is képes előállítani, fontos, hogy étrendünkben helyet kapjanak a magas glicintartalmú élelmiszerek, mint például a zselatin, a csontleves és más állati eredetű fehérjék.