Arkocaps Articsóka kapszula 40db
Arkocaps Articsóka kapszula 40db

2 320 Ft

Arkocaps Articsóka kapszula 40db

2 320 Ft

Az Észak-Afrikából származó, Franciaországban termesztett articsóka nemes növény, táplálékként virágzatának a rügyeit fogyasztják, míg a levelét a fitoterápia máj- és epehólyag rendellenességek kezelésére használja.

Részletes leírás és specifikáció
  Készletinformáció
 • Központi raktár

  Készleten van a termék

 • Bartók Béla

  Átvehető ma, nyitás: 8:30

 • Szent István körút

  Átvehető ma, nyitás: 9:00

 • Rákóczi út

  Átvehető ma, nyitás: 8:30

Részletes leírás

Kiszerelés: 40 db kapszula
Nettó tömeg: 17 g

Az articsóka egyik fő hatóanyaga a cinnarin, mely epehajtó hatású, tehát stimulálja az epe termelést és kiválasztást. Ezen felül májvédő és májsejt regeneráló hatása is van, ezért használják sárgaság (icterus) kezelésére, valamint májzsugor esetén, hogy segítse a májsejtek megújulását.

Felhasznált rész: levél 200 mg fagyasztva őrölt teljes növényi por kapszulánként
Hatóanyagok:
Articsóka levél por: 1 kapszula: 175 mg; 2 kapszula: 350 mg
Articsóka levél vizes kivonat: 1 kapszula: 80 mg; 2 kapszula: 160 mg
Ebből polifenolok, vizes cinarin: 1 kapszula: 4,6 mg; 2 kapszula: 9,2 mg

Rossz emésztés - epe-és májpanaszok - ebből adódó szorulás

Az Észak-Afrikából származó, Franciaországban termesztett articsóka nemes növény, táplálékként virágzatának a rügyeit fogyasztják, míg a levelét a fitoterápia máj- és epehólyag rendellenességek kezelésére használja. A levél egyik fő hatóanyaga a cinnarin, mely epehajtó hatású, tehát stimulálja az epe termelést és kiválasztást. Ezen felül májvédő és májsejt regeneráló hatása is van, ezért használják sárgaság (icterus) kezelésére, valamint májzsugor esetén, hogy segítse a májsejtek megújulását. Mivel az articsóka stimulálja az epetermelést, ezért használható májelégtelenség okozta szorulás kezelésére is. Az articsóka levél a cinnarinon kívül még több más anyagot is tartalmaz, amelyek elősegítik a cinnarin hatásának kifejtését. Így a maximális gyógyhatás eléréséhez szükséges a levelek fagyasztva őrlése, amely eljárás során a növény levelében megtalálható összes hatóanyag belekerül a kapszulákba. Az articsóka mindezen túl segít csökkenteni a koleszterin szintet, valamint enyhe vérnyomáscsökkentő hatása is van.

Összetevők: Bio articssóka (Cynara scolimus L.) levél pora vizes kivonata, sűrítő anyag: bioakácmézga, bio alma (Malus domestica Borkh.) rostok, bio hajdina (Fagopyrum esculentum moench.) por. A növényi kapszula anyaga hyrodoxipropilmetilcellulóz.

Ajánlható: emésztési elégtelenség esetén
Adagolás: Reggeli közben egyszerre két kapszulát egy nagy pohár vízzel. Ne lépje túl az ajánlott napi dózist.
Ellenjavallat, mellékhatások: nem ismeretesek
Származási hely: EU

Gyártó és forgalmazó: Cremum Pharma Kft.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Teljes leírás

Arkocaps Articsóka kapszula 40db