Mecsek Csipkebogyó tea 100g
Mecsek Csipkebogyó tea 100g
1 295 Ft

Mecsek Csipkebogyó tea 100g

1 295 Ft

Meghűlés, nátha, influenza esetén hozzájárul a gyógyuláshoz. Antioxidánsokban gazdag.

Részletes leírás és specifikáció
    Készletinformáció
  • Központi raktár

    Készleten van a termék

  • Bartók Béla

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Pólus Center

    Átvehető ma, nyitás: 10:00

  • Szent István körút

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Rákóczi út

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Fény utcai piac

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

  • Budaörs

    Átvehető ma, nyitás: 7:30

Részletes leírás

Kiszerelés: 100g
Típus: szálas

Gyógyszerkönyvi minőség

„A csipkebogyó teája meghűlés, nátha, influenza esetén hozzájárul a gyógyuláshoz. Antioxidánsokban gazdag.”
Prof. Szabó László Gy.

A csipkebogyó sokféle vitamint tartalmaz, de leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres. Tízszer annyi C-vitamin van benne, mint a citromban. Emellett van benne A, B, K és P vitamin is, a magjában pedig E vitamin. Őszi-téli időszakban elsősorban a nátha megelőzésére ajánljuk. Immunerősítő hatása van, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Hidegen áztassuk, hogy ezek az értékes vitaminok ne illanjanak el. Érfalerősítő hatása is van, szabályozza az erek áteresztőképességét, ezért érszűkület, érelmeszesedés, visszérbetegségek megelőzésében és kezelésében is segíthet. Kismamák is fogyaszthatják. A csipkebogyót az első fagyokig, szeptembertől novemberig gyűjtjük.

Elkészítési javaslat
1 teáskanál (2-3 g) aprított csipkebogyóra porcelán vagy fajansz edényben 150 ml szobahőmérsékletű vízzel leöntünk. Néhány óráig áztatjuk, majd szűrjük. A szüredéket kb. 50 ml forró vízzel átmossuk, egyesítve az előbbi szűrlettel. Lehetőleg így, langyosan vagy kihűtve fogyasszuk nap közben többször, 1-1 csészével. Napi adag: 6-10 g

Összetevők: Csipkebogyó (Rosae pseudofructus)

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
 

Teljes leírás

Kapcsolódó cikkek

Immunerősítő gyógynövények Immunerősítés, egészségvédelem

Az immunrendszer támogatása különösen fontos a hidegebb hónapokban, amikor a fertőzések és megfázások gyakorisága nő. Nem kell azonban messzire mennünk vagy drága csodaszereket vásárolnunk ahhoz, hogy megerősítsük szervezetünk védekezőképességét. Elég körülnéznünk a konyhában vagy a spájzban, számtalan természetes immunerősítő vesz minket körül: a gyümölcskosárban lapuló gyömbér, a fokhagyma a hűtő zöldségesfiókjában, vagy a kurkuma a fűszeresdobozban mind-mind „superfoodok”, melyek fogyasztásával erősíthetjük szervezetünket. Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttünk néhány tápanyagdús zöldséget, gyümölcsöt és fűszert, melyekből érdemes betáraznod a hideg hónapokban!

Torokfájás Immunerősítés, egészségvédelem

A torokfájás a felső légúti megbetegedések egyik leggyakoribb tünete. Kialakulását számos tényező elősegíti, szerencsére megoldására is többféle hatékony megoldás létezik. Írásunkban megvizsgáljuk, miért gyakoribbak a légúti megbetegedések a hideg hónapokban és bemutatunk néhány hasznos házi praktikát a torokfájás enyhítésére és immunrendszerünk erősítésére.

Immunerősítés gyógynövényekkel Immunerősítés, egészségvédelem

Immunrendszerünk erősségének fenntartásához hatékony segítséget nyújthatnak a gyógynövényekből készült teák, cseppek, szirupok egyéb étrend-kiegészítők. Évszázados hagyománnyal rendelkezik a gyömbér, a bíbor kasvirág (echinacea), a fokhagyma, a citromfű, valamint a csipkebogyó felhasználása: ezek a gyógynövények értékes hatóanyagaiknak köszönhetően fokozzák szervezetünk védekezőképességét a betegségekkel, fertőzésekkel szemben, értékes antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően pedig semlegesítik a szabadgyökök káros hatásait.