Részletes leírás
Kiszerelés: 165g/tasak- 30 adag
A specifikációban szereplő adatok 5 g/5,5g (0,5 adagolókanál) termékre vonatkoznak.
A Collango kollagén termékpalettája halkollagénnel bővült, melynek alapanyaga a Weishardt cég által gyártott Naticol® BPMG kollagén.
A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja.
Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll.
Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően.
Jellemzői:
- I-es típusú hidrolizált Naticol® BPMG hal kollagén
- 5.000mg (5gramm) kollagén/ adagban
- 250mg C-vitamin/adag
- Natúr, kékmálna és meggy ízben
- Természetes színezékkel
- Könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán
Collango Collagen Fish előnyei:
- Könnyen és gyorsan oldódik, hideg vízben is víztisztán
- Nincs kellemetlen illata és íze sem- semleges ízű és szagú!
- Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak
- Elérhető kutatási eredmények az alapanyagként felhasznált Naticol® kollagénre
- Tartósítószer, csomósodás gátló mentes
- Mindig frissen készíthető
- Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően
Fogyasztási javalat: napi 1 adag (5g/5,5g) fogyasztása javasolt.
Tápanyag táblázat 1 adag: 5 g/5,5g (0,5 adagolókanál):
- Energia 19 kcal/ 80 kJ
- Zsír 0 g
- ebből telített zsírsav 0 g
- Szénhidrát 0 g
- ebből cukor 0 g
- Nátrium 30 mg
- Fehérje 4750 mg
- Hidrolizált kollagén I-es típus 5000 mg
- L-aszkorbinsav (C vitamin) (csak ízesekben) 250 mg
*: RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2 000 kcal)
Összetétel: I-es típusú hidrolizált kollagén (hal), L-aszkorbinsav, malát sav, aroma, édesítőszer: szukralóz és stevia (szteviol glikozidokat tartalmaz), színezék: brillant kék (kékmálna íznél) vagy céklavörös (meggy íznél).
Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal, glutén és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült!
A kollagén
A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja.
Szervezetünk számára miért fontos a kollagén?
Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll.
Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen?
A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait "felvagdossák", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb...
A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor?
Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak.
Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000mg kollagén fogyasztásán alapszanak.
C-vitamint is tartalmazzon vagy fogyasszuk hozzá, ami hozzájárul a kollagén hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését.
Milyen kollagén van a Collango Collagen Fish -ben?
A Collango Collagen alapanyagaként választott Naticol® BPMG kollagén a világ egyik vezető kollagén gyártója, a francia Weishardt gyártott bioaktív peptidekből áll, mely kíméletes enzimatikus hidrolízissel készült. Rendkívül magas tisztaságú, természetes és antiallergén. Számtalan kutatási és klinikai tanulmánnyal alátámasztva hatékonyságát. Ha esetleg valamilyen egészségügyi problémád van a vörös húsok fogyasztásával, a Collango Collagen Fish-t nyugodtan fogyaszthatod.
Hogyan / miben fogyaszd a Collango kollagént?
- Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz.
- Keverd bele gyümölcslébe
- Dobd fel vele a smoothie-dat
- Fehérje turmixodat is feltúrbózhatod vele
- Ízesítsd vele a chia pudingodat
- Keverd bele a jegeskávédba
- Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Forgalmazó: Hofood Kft.
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!