Részletes leírás
Netamin béta-glükán szinergia kapszula
Kiszerelés: 60 db kapszula
A Netamin Béta-Glükán Szinergia kapszula négy hatóanyaggal támogatja a szervezet természetes védekezőképességét:
- Élesztőből, fermentálás útján kinyert 1,3/1,6 típusú béta-glükán, amely a tudományos szakirodalom szerint a béta-glükán biológiailag legaktívabb formája
- Jól hasznosuló, szerves kötésű cink
- Jól hasznosuló, szerves kötésű szelén
- Zuzmóból kinyert, biológiailag aktív vegán D3-vitamin
A Netamin Béta-Glükán Szinergia kapszulában - a lehető leghatékonyabb immuntámogatás elérésének érdekében - az élesztő sejtfalából kíméletes fermentálással (azaz erjesztéssel) kinyert, magas koncentrációjú (80%-os), tiszta 1,3/1,6 béta-glükán található meg.
Béta-glükán mellett az immunerősség szempontjából szintén elengedhetetlen hatóanyagok: cink, szelén és D3-vitamin is található minden kapszulában. A kutatások szerint ezek az anyagok a béta-glükánnal szinergiában, azaz vele együttműködve is támogathatják a megfelelő immunválaszokat. A gyártó a termékben kizárólag szerves kötésű cinket és szelént használt fel, ezzel biztosítva a kimagaslóan jó hasznosulást.
A termék szedését kiemelten ajánljuk:
- stresszes vagy járványos időszakokban (különösen ősszel, télen)
- betegség, műtét utáni lábadozás idejére
- legyengült immunrendszer, krónikus betegség, állandó fertőzések esetén
- jelentős fizikai és/vagy szellemi megterhelés esetén
- sportolóknak
- iskolakezdéshez gyerekeknek és szülőknek, tanároknak is
- szezonális allergiás tünetek esetén
- a bélflóra egyensúlyának támogatására
- az immunrendszer széles körű támogatására, évszaktól függetlenül mindenkinek, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. (napi adagja gyerekeknek: 8 éves kortól 1 kapszula)
Mi az a béta-glükán?
A béta-glükánok a természetben előforduló poliszacharidok, azaz összetett szénhidrátok. Természetes élelmi forrásai a zab, az árpa, az alga, a gombák (pl. maitake, shiitake, reishi), a baktériumok és az élesztők. Mivel szervezetünk nem állítja elő a béta-glükánokat, ezért kizárólag külső forrásból, táplálkozás és étrend-kiegészítés útján juthatunk hozzájuk.
A béta-glükánok gyakorolt jótékony hatásáról napjainkra már több évtizednyi kutatási eredmény áll rendelkezésünkre. Ezek az immunstimuláló anyagok évezredeken át természetes módon jelen voltak táplálékainkban, kis mennyiségben szervezetünkbe bejutva hatékonyan járultak hozzá immunrendszerünk erősségének megőrzéséhez. A modern élelmiszer jellemzői miatt (hiper-higiénikus, minőségbiztosított körülmények, vegyszeres, gombaölő kezelések és feldolgozási folyamatok) azonban gyakorlatilag teljesen eltűntek az élelmiszerekből. Ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy fogékonyabbak lettünk a fertőzésekre és allergiás reakciókra.
Miért fontos a megfelelő béta-glükán forrás?
Fontos tudni, hogy a béta-glükánoknak több altípusa is van, attól függően, hogy milyen forrásból származnak. Nem minden béta-glükán egyformán hatékony és hatásaikban sem egyeznek meg a különböző típusok. Tudományos kutatásokból az derül ki, hogy az immunrendszerre gyakorolt hatás szempontjából az élesztő sejtfalában található, vízben oldhatatlan, 1,3/1,6 típusú béta-glükán a leghatásosabb, ez mutatja a legmagasabb biológiai aktivitást.
Az „1,3/1,6” a béta-glükán szerkezetét jelzi: a poliszacharidok sok glükózmolekula összekapcsolt lánca, az 1,3/1,6 béta-glükán esetében a gerincet alkotó glükózmolekulák béta-1,3 kötéssel, míg a leágazó oldalláncok béta-1,6 kötéssel kapcsolódnak egymáshoz. A szerkezet mellett a vízben való oldhatatlanság is fontos, hiszen az oldhatatlan béta-glükán jóval nagyobb biológiai aktivitással rendelkezik, mint az oldható (amely pl. gabonákban, gombákban, algákban található meg).
adagolás
Felnőtteknek napi 1-2 kapszula, gyermekeknek 8 éves kortól napi 1 kapszula szedése javasolt bő folyadékfogyasztással, lehetőleg a reggeli első étkezés előtt.
összetevők
Élelmiszerből fermentált béta-glükán, növényi kapszula (hidroxipropil-metilcellulóz), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), cink-citrát, L-szelenometionin, csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói), zuzmóbólkinyert vegán D3-vitamin (kolekalciferol).
további tudnivalók
Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson feltüntetett időpontot.
Tárolás: Száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten, gyermekektől elzárva.
Gyártó: Organikus Egészség Egyesület
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek. Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan. A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!