Hüvelyesek (bab, lencse, csicseri)

Ezzel szűrve: D-vitamin
Találatok szűkítése

A különféle hüvelyesek - bab, lencse, csicseriborsó - rostdús, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek. Az egészséges étrendbe könnyedén beilleszthetők, hatóanyag-tartalmuk révén pedig számos hasonló egészségvédő hatással bírnak. A főzelékként, levesként, töltelékként és pástétomként is elkészíthető lencse fehérjében és antioxidáns polifenolokban gazdag, ezen kívül magnéziumot, folsavat, B1-vitamint és vasat is tartalmaz. Az indiai gasztronómia egyik alapkelléke, a mungóbab a lencséhez hasonlóan gazdag hatóaanyag-tartalommal rendelkezik, rosttartalmának köszönhetően pedig béltisztító hatással bír. Az élelmi rostokban szintén gazdag csicseriborsó - hasonlóan hüvelyes társaihoz - rendszeres fogyasztása esetén hozzájárulhat a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, így a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez.

    • Újdonság
    Cikkszám Cikksz. DYB2215

    Sokoldalúan felhasználható, magas vitamin-, fehérje- és rostforrás.

    Készleten
    950 Ft
    • Újdonság
    Cikkszám Cikksz. PAC1347

    Kiváló minősítésű, BIO minősítésű sárgaborsó ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

    Rendelésre
    1 005 Ft
    • Újdonság
    Cikkszám Cikksz. PAC1538

    Magas fehérje- és rosttartalommal rendelkező élelmiszer, fogyasztása hosszan tartó jóllakottságot biztosít.

    Készleten
    405 Ft
    • Újdonság
    Cikkszám Cikksz. PAC0524

    Magas fehérje- és rosttartalommal rendelkező élelmiszer, fogyasztása hosszan tartó jóllakottságot biztosít.

    Készleten
    435 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN030

    Az indiai konyha egyik népszerű alapanyaga, édeskés, diószerű aromával rendelkező növelyféle.

    Készleten
    650 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN023

    Az indiai konyhában kedvelt lencse-fajta, melyet édeskés, diószerű íze tesz különlegessé. Ajánljuk köretnek, pásté-tomnak, salátához, leveshez.

    Készleten
    1 195 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN569

    A lencse az indiai konyha egyik fő alkotórésze, curryvel főételként, vagy köretként tálalják.

    Készleten
    485 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN552

    Az indiai konyha egyik fő alkotórésze, fűszerezhetjük babérlevéllel, borssal, sóval. Tálalhatjuk - indiai hagyomány szerint - főételként curry-vel, vagy köretként is.

    Készleten
    865 Ft
    Cikkszám Cikksz. BOO0751
    A mungóbab apró szemű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.
    Készleten
    1 395 Ft
    Cikkszám Cikksz. BOO0126

    Magas a fehérje és rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznosak azokra nézve, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos ásványi anyagot tartalmaz.

    Készleten
    1 395 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN814

    A csicseriborsó élelmirost tartalmának köszönhetően hatékonyan segít a székrekedés megelőzésében, illetve kezelésében.  Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrára.

    Készleten
    895 Ft
    Cikkszám Cikksz. DN852

    Rendszeres fogyasztása segítheti a vér koleszterinszintjének csökkenését.

    Készleten
    495 Ft
    Cikkszám Cikksz. BIP3486

    A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, viszont a hántoláskor eltávolítják a nehezen emészthető héját, így a rostanyag tartalma is kevesebb lesz, mint a barna vagy zöld lencsének.

    Készleten
    690 Ft